Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Ezeket nem lehet elzavarni?

eszpee cikke a Blog rovatból, 2005. augusztus 24. szerda, 09:21 | 51 hozzászólás

2001 március: A tíz éve működő Tilos Rádió három, míg az újonc Rádió C nyolc pontot kap "tapasztalat" címén, így 1 ponttal bukják az FM88,8-as frekvenciát

2005 augusztus: A tíz éve működő debreceni Szóla Rádió három, míg a pár hónapja alakult Lokomotív Kft. pályázata nyolc pontot kap "tapasztalat" címén, így egyenlő eredmény után az ORTT az utóbbit hozza ki győztesként.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (51)

1

Ali, 2005. augusztus 24. szerda, 09:29 (#)

Most írhatom ugyanazt, mint a freeblogos cikkben tegnap: itt vagyunk, ez van.

Azért kiegészítem: elfogadni persze nem kell, de ugyan hogyan tudsz tiltakozni? Mármint hatékonyan és nem csak úgy a levegőbe?

Olyan tömegben esnek meg a természetes jogérzéket, korrektséget sértő esetek, hogy lassan már a vérdemokraták is visszasírják Kádárékat, mert azok legalább szégyelték az ilyesmit és próbálták eltitkolni. (Csak vicceltem.)

2

eszpee, 2005. augusztus 24. szerda, 09:32 (#)

Ráadásul ha megnézed az évszámokat, van itt balosnak mondott és jobbosnak mondott rezsim alatt született döntés is. Lesz még itt nagykoalíció, én mondom néktek! A kurva életbe.

3

Ali, 2005. augusztus 24. szerda, 09:44 (#)

Érik a dolog, érik. Engem meg kinevettek, amikor pár éve ezt levezettem...

4

Alfi, 2005. augusztus 24. szerda, 09:50 (#)

"Az élet attól szép, hogy nem könnyű"
Mit ér az élet ha már küzdeni se kell?:-)))

5

birop, 2005. augusztus 24. szerda, 09:57 (#)

Hát küzdeni mindig lesz miért, csak szerintem hasznosabb lenne mondjuk a lakosság sportolási szokásaiba energiát belefeccölni, mint néhány ember után takarítani, vagy azon küzdeni, hogy valami normálisan működjön. (hova tovább már nem tudom, hogy mi a normális működés) (a sport csak példa volt, mielött valaki beleköt)

6

Alfi, 2005. augusztus 24. szerda, 10:11 (#)

A történelem folyamán mindig úgyanaz a nóta ismétlődik.Minden rendszer kitermeli a maga uralkodó osztályát amely a saját szája ize szerint akarja formálni a dolgok menetét.
A demokrácia nem véletlenül szól a szólás,a sajtó és vallásszabadságról.
Ha már különböző érdekcsoportok jelentős befollyással bírnak minden azért nekik se legyen szabad.
Ez egy furcsa paradoxon de a szabadság korlátok nélkül mindig is elfajul.
Sajnos ilyen az enber természete mindig több és több kell neki.

7

mr m, 2005. augusztus 24. szerda, 10:24 (#)

jaj, ugyan már.
a rendszer igazságtalan, ezt már az ovisok is tudják. valakinek meg győzni kell, olyan nincs, hogy mindenkinek jó legyen egyszerre...

8

a kommentszabotőr, 2005. augusztus 24. szerda, 10:30 (#)

a probléma ott kezdődik, hogy itt többnyire a rendszer győz. az meg nem helyes.

9

Ali, 2005. augusztus 24. szerda, 10:41 (#)

Gondolom akibe egy kis "természettudósi" mentalitás is szorult, az épp elég természetes kihívást talál és merőben bosszantóan feleslegesnek tartja az álproblémákat. A politikusok meg ezek gyártásából és "megoldásából" élnek... A másik, hogy a bürokrácia kellően önellátó és egyre terebélyesedik, kifelé egyre kevésbé hatékony munkát végezve. Eh, de sokan leírták már ezt, hiába...

10

BaBe, 2005. augusztus 24. szerda, 11:11 (#)

K*rvara idegesito, amit ezek muvelnek. Miert nem szuntetjuk mar meg, akar nepszavazassal is ezt a sohivatalt? Nem tudom, mennyit kapnak erte, de szerintem aktatologatason, -elsibolason, es azon kivul, hogy a fizetovendegnek utat engednek, a tobbinek meg betartanak, mast nem csinalnak. Nekem is kene egy ilyen mellekallas, ahova dillettanskent betehetem a seggemet, kovetkezmenyek nelkul hozhatok rossz donteseket, es ahol istennek erezhetem magam, mert egy egesz orszag duhong mindennap az idiota donteseim miatt, mondjuk a sarga-piros karikakat bamulva. Mindezt ugy, hogy a jol vegzett munkan orulve ovodasnak tekintek egy egesz orszagnyi embert. Persze magamon kivul.

Alfi, az szep, hogy kuzdelem nelkul mit sem er az elet, de konyorgom, hulyek miatt szivni nem kuzdelem, kuzdelem az, ami egyenraguak kozt, egyenlo eselyekkel zajlik. Gondolkozz, miert kene minden hulye seggfej elott fejet hajtanunk, azzal, hogy hja, kerem, az elet mar csak ilyen?
Aaaaaa.

11

Alfi, 2005. augusztus 24. szerda, 11:22 (#)

BaBe,
félreértettél semmi kifogásom egy jól működő rendszer ellen,hozzáértő szakemberek ellen,hírközlést szívvel-lélekkel végző rádiósok ellen,a zűrzavart kiiktató felügyeleti szerv ellen.
Nekem a hülye újságíróval,az elvakult poltikussal,a fejlesztéssel,továbblépéssel nem törődő szakemberrel,a túlságosan befolyásolható felügyeleti szervvel van bajom.

12

CsasZ, 2005. augusztus 24. szerda, 11:28 (#)

B+, ez milyen?
A nyertes pályázatra: "Az adott jogosultságon való jogszerű működés" szempontnál 10-ből 0 pont.

http://www.ortt.hu/kozlemenyek/20050719-1.htm

A minimum az, hogy parlamenti vizsgálat, állampolgári jogok biztosa, Ortt betiltása, mittomén.

Jogállam hol van ilyenkor????

13

BaBe, 2005. augusztus 24. szerda, 11:42 (#)

CsasZ, ugyanott, ahol a Tilos pályázatának elbírálásakor. Valahol máshol, nem itt.

14

Boca, 2005. augusztus 24. szerda, 12:16 (#)

Ha megnezzuk, hogyan jut el egy ember az ORTT tagsagig, akkor a kulonbozo szelekcios tenyezokbol az jon le, hogy lenyegeben hasznavehetetlen, fontoskodo, mindent szabalyozni akaro erkolcscsosznek es persze politikusnak kell lennie. Ezek utan mindegy, hogy jobbos vagy balos, garantalt, hogy elettol elrugaszkodott idiotak lesznek ott.
Ha megszuntetnenk, akkor megoldodna a karikak hulyesege is, de attol meg a frekvenciak kiosztasarol valakiknek dontenie kell. Hogyan lehetne elerni, hogy alapvetoen kikerulheto legyen kocsog idiotak alkalmazasa?
A frekik korlatozottsaga egyben korlatozza a szolasszabadsagot is, amig az internetes radiozas el nem terjed elegge.

15

Ali, 2005. augusztus 24. szerda, 12:26 (#)

Boca, majd ha az internetes rádiót is lehet egy gyufáskatulya méretű készülékkel on-line(!) fogni, akkor leszünk ott, hogy "nincs kinek, nincs mivel" korlátozni. Szabad frekvencia nem áll korlátlanul rendelkezésre, bár a digitális műsorszórás valamelyest megnöveli a választékot.

Eszembe jutott, hogy amikor már akár mindenkinek lehet saját rádióállomása, akkor hogyan találod meg a téged érdeklőt? A kérdés analóg a weblapok keresésével. Lesz egy keresője ennek is persze, neked meg valahogy tudnod kell, mit keresel, nem lesz meg a dologban a spontenaitás. Meg kérdés, hogy a kereső mennyire lesz "részrehajló". Meg mennyire segíti a jogdíjakért kajtatókat...

16

Boca, 2005. augusztus 24. szerda, 12:48 (#)

A Google majd kihoz egy speci Radio Search-ot ;)
Sztm eljutunk hamarosan oda, hogy skatulya meretu radio lesz. Mondjuk mobilokban. Lesz IP telefon, IP radio es a tobbi.

17

NagyGa1, 2005. augusztus 24. szerda, 13:28 (#)

Valszeg nem eredeti ötlet, de nem lehetne az ORTT-t a karika miatt beperelni, mert fél-egy év intenzív tévénézés a beégés miatt garantáltan rombolja a plazmákat?

18

ses, 2005. augusztus 24. szerda, 13:34 (#)

Hangsúlyozottan *nem* az ORTT idézett döntéseit védendő, egyszerűen csak nem állom meg, hogy mondjam: én speciel roppantul örülök, hogy van Rádió C, bár nem tudtam, hogy így lett.

Sőt, ha az elmúlt évek alapján ítélek, akkor még tilosos műsorkészítőként is azt kell mondanom, hogy visszamenőleg sem érdemelné meg jobban a Tilos azt a frekit, sőt.

De még egyszer: ettől még az eszpee által idézett értékelések persze bűzlenek, ahogy kell.

19

BaBe, 2005. augusztus 24. szerda, 14:11 (#)

ses, én egyszerre voltam tilosos és C-s műsorkészítő, és nem mondanám, hogy ilyen egyszerű a döntés. A magyarországi cigányságnak már eleve járt volna nagyon rég egy _országosan jól fogható_ freki, ehelyett szúrták ki a szemüket a tilos által is használt, aligbudapesti vételkörzetű, gyengécske frekivel. Így píszíknek is hitették magukat, és eleget tettek a tilost b*sztatók igényeinek is. Írnám, hogy szégyen és gyalázat, csak utálom ezeket a büszkeségre és kivagyiságra építő szavakat. Akkor talán: gennyes kelés a nemzet valagán? Valami ilyesmit érzek az ORTT neve hallatán.
A karikákról pedig csak annyit, hogy tudtommal a többi EU-országban vagy a műsor előtt kell jelezni a korhatár szerinti besorolást, vagy a műsor alatt. Nálunk nincs vagy-vagy, mert hagyjuk, hogy óvodásként kezeljen ez a lájtos banda, és ezért műsor előtt és alatt is éleveznünk kell a ránk olvasott ítéletet. Hogy gyermeteg a lelkünk, nem elég érett ahhoz, hogy tudjuk, a saját szaros kölkünket hogyan neveljük rá arra médiára, amit egyébként igazából b*szik szabályozni az arra delegált testület, az ORTT.
Bocs. Izé, na. Megyek, kiöblítem a számból a habot.

20

tmnk, 2005. augusztus 24. szerda, 14:13 (#)

szerintem is egyértelmű, h kellett a Rádió C (de az is, h a Tilos is - az viszont már nem, h a sok egyéb kakaadó kell-e), viszont
Szombathelyen is 8:3-mal húzták le az ottani közösségi rádiót, és - ahogy az eszpee által cikk is említi - Pécsett is lenyomta egy részben önkormányzati tulajdonú konzorcium a korábban civilek által használt sávot.
Egyszerűen nem tudom elhinni, h ez megy 2005-ben - a tegnapi elhűlésem után kezdésnek most benyomtam az ipc-fórum egy debreceni topikjába és készítettem róla egy topikot a Narancs-fórumában, részemről lemondhat az összes újságíró, hha nem írnak erről cikkeket mindenhol.

21

Alfi, 2005. augusztus 24. szerda, 14:24 (#)

Ugye milyen fontos ki ül abban **va bizottságban?
Hogy kik a döntéshozók?
Milyen kritériumok alapján hozzák a döntéseiket?
Hogy van joguk az állampolgároknak beleszólni a dolgok menetébe?
Civil kurázsi hol vagy?

22

Ali, 2005. augusztus 24. szerda, 14:26 (#)

Tmnk,
mi van akkor, ha írnak? De tényleg, érdekelne, hogy mit vársz attól, ha írnak róla? Attól tartok, egyes helyeken a legnagyobb botrány is csak a szóvivő cseréjére elegendő...

23

Megélhetési illetékes, 2005. augusztus 24. szerda, 14:39 (#)

Szabad bizottsági helyet keresek! Hozzá nem értésből adódó pártatlanságom biztosított! Sürgős!

24

tmnk, 2005. augusztus 24. szerda, 15:15 (#)

22 - azt szeretném, hha különböző nonprofit-, ill. civil szervezetek, közösségek szabad(abb)szellemű rádiói szólhatnának és nem szopatnák őket orrba-szájba ill. nem szúrnák ki a szemüket egy 38 cm-es körzetű miniadós lehetőséggel _ráadásul ennyire pofátlan módon_ különböző, magukból folyamatosan szart árasztó politikai és kereskedelmi érdekeltségű, magukat rádióadónak nevezni képes intézmények miatt, és - bár tv-t már évek óta nem nézek, de sok ember számára az lehet az egyetlen csatorna, ahonnan híreket ill. "szellemi táplálék"-ot inputol - az idealizmusom utolsó megmaradt morzsájából erőt merítve most jeleztem ezt a "Szólás szabadsága" (bah) felé is, amely műsor szerkesztőbrigádja ugyancsak beszophat, hha nem foglalkozik ezzel úgy, hha közben tényleg kaki van ebben a levesben - már elnézést a fogalmazásért B|

Tehát akkor örülnék, hha most azt mondanák mindenféle blabla, és végtelen bírósági hercehurca (majd semmi sem történés) helyett:
Az ORTT és a bizottsági tagok, akik így pontoznak nyíltan kapnak egy orbitális, ipari méretű lófaszos büntit, és a pénzes kereskedelmi és a poltikai érdekeltségű rádiók helyett v. mellett a kis, esélytelen rádiók megkapják a lehetőségét, h nagyobb körben adhassanak.

(Pump Up The Volume! (avagy Addj rá kakaót!), h egy százévvel ezelőtti tinigimis, Christian Slater-es (kissé elnagyolt) független rádióadós film címével éljek)

25

Boca, 2005. augusztus 24. szerda, 15:20 (#)

Valszeg a jonep jelentos resze meg akar hasznosnak is tartana az ortt-t. Elvegre oket tekintik az erkolcs vedelmezojenek. Igaz, hogy ettol meg sok eroszak es gagyi van a TVben, de Mari neni nyilvan elegedetten hozonghet, amikor elsotetul 1-1 ado. Ami csepp a tengerben, mert attol meg nepbutitok, csak eppen nem igy kene kuzdeni az ossznepi gagyi ellen. Az ortt fenttartasara forditott penzekbol esetleg koltsenek felvilagositasra az iskolakban. Persze ettol meg lesz jo sok seggfej szulo, aki unalmaban leulteti a gyereket Gyozike ele, csak legalabb ne erre a lehuto hatalmaskodo bagazsra koltenek a jo magyar forintokat.
Amugy is, az ortt-n is tulnonek egyes mozgalmak es meg penzbe se kerul. Ld. Szikora Robi keresztely felugyelo bizottsagat. Annyi ebben az orszagban a raeros nagyonerkolcsos satanellenes ero, hogy siman ingyen, keres nelkul is elszabalyoznak a mediat, nemde? ;)
De legalabb ok nem kerulnek az adofizetoknek penzbe, es vegulis amig csak tiltakoznak, nem betiltatnak, egy szavam sincs. Ok is csak felvilagositsanak, mondjak el a velemenyuket.
De van ettol sulyosabb is. Szikora Robira az ember meg csak legyint es rohog. De ott van a Professzorok Batthyany Kore, azok is kemeny mediaszabalyozast akarnak erkolcsi alapon, igaz, arrol a fertalyrol ez mar 15 eve hallatszik, nem sok sikerrel szerencsere. Innen nezve eleg messze van meg a tudatos es szabad mediafogyasztas.

26

mr m, 2005. augusztus 24. szerda, 15:46 (#)

"A magyarországi cigányságnak már eleve járt volna nagyon rég egy _országosan jól fogható_ freki"
elnézést, kinek mi jár? mármint a száján kívül...
nevetséges.

27

mr m, 2005. augusztus 24. szerda, 16:01 (#)

mellesleg aki be akarja záratni az ortt-t, az mondjon már egy olyan magyar filmet az elmúlt 15 évből amit nem támogatott a fent említett szervezet súlyos milliókkal.

28

birop, 2005. augusztus 24. szerda, 16:13 (#)

Hát ha már szóba hoztad, sokaknak nem tetszik az sem, _ahogyan_ szétosztják a különböző magyar filmek között a dellát, de ha jól tudom, akkor ez nem ortt feladat, hanem minisztériumi. De ebben sajna nem vagyok biztos.

29

eszpee, 2005. augusztus 24. szerda, 16:23 (#)

Az a della egyébként meg a mi dellánk, ezt azért tartsuk szem előtt.

30

mr m, 2005. augusztus 24. szerda, 16:31 (#)

Az a della a te (mi) dellád (dellánk), amit az ortt beszed az rtl klubtól meg a slágerrádiótól mert délután egykor a mónikasóban az egyik vendég képentörli a másikat, meg az egyik sztárrádiós élő adásban kimodja, hogy "szar"?

31

eszpee, 2005. augusztus 24. szerda, 16:36 (#)

mr m, én már a birop által felvetett állami filmtámogatásról beszéltem, elcsúszott a téma közben.

32

birop, 2005. augusztus 24. szerda, 16:40 (#)

Akkor viszont helyre kéne rakni engem is. Szóval az ortt mikor milyen filmeket támogat és főleg miből? Ezügyben a honlapjukon nem sokat találtam, de lehet, hogy csak nem kerestem elég mélyen a határozatok között.

33

Kenny, 2005. augusztus 24. szerda, 16:54 (#)

mr m, nekem is gyanús az ORTT által nyújtott filmtámogatás, de még ha így is van, attól még lehet egy rakás szar az egész. Az állam is sok mindent támogat, és a legtöbb embernek mégsem éppen kedvező a véleménye a működéséről. Az meg, hogy nem magánemberektől szedi be a pénzt, sztem itt nem számít, az APEH sem csak magánembereket húz le.

34

BaBe, 2005. augusztus 24. szerda, 17:17 (#)

#26-27: mr. m, lehet, hogy neked nevetséges, én így gondolom, ha tetszik, ha nem.
Az ORTT pedig valóban közös pályázatokat szokott kiírni az MMK-val, de ki nem sz#rja le? Hogy jön ez ide? Gondolod, hogy ha meghallom, hogy magyar /esetenként igen büntető/ filmeket támogatnak, akkor rögtön más szemmel fogom nézni őket? Vagy eltekintenék attól az óhajomtól, hogy monnyanak le? Nem féltem én a magyar filmet, valami forrás mindig van /tudom, anyám most csuklik, és egyébként is egy érzéketlen, szőrös szívű állat vagyok/, és előbb vagy utóbb megvalósul az is, hogy olyan filmek nyerjék a pályázati pénzeket, amelyek nézhetőek.
De hogy mindennek mi köze van a rádiófrekvenciák kiosztásához, azt nem érem fel ésszel - viszont nem kérem, hogy megmagyarázd.

35

mr m, 2005. augusztus 24. szerda, 18:05 (#)

A véleményedet véleményeztem kedves BaBe, és nem kértem, hogy tetszésemre formáld.
Örülök, hogy egyesek odafigyelve olvasnak. Azt találtam írni, hogy "...aki be akarja záratni...", ebben ugyan nincs benne, hogy jól működik a rendszer, de nem számít. (#10. "Miert nem szuntetjuk mar meg, akar nepszavazassal is ezt a sohivatalt?")
Arra próbáltam rávilágítani, hogy az ortt nem csak azért jött létre, hogy szopassa a népet. Van azért más is amibe beleszólnak. A filmtámogatás elosztásba kár belemenni, hiszen ha te leforgatása előtt megmondod, hogy melyik film lesz siker, akkor egy istenáldotta tehetség vagy. Hogy miből támogatnak meg nagyon is számít.
A rádiófrekvenciáknak ehhez semmi köze, az ortthez viszont annál több.

36

nyelv-ész, 2005. augusztus 24. szerda, 18:12 (#)

Szerintem pedig nagyon helyes az ortt döntése, a módszert ki kellene a média minden területére terjeszteni.

Például az rtlklub meg tv2 helyére néhány évenként véletlenszerűen felbukkanó nevenincs vállalkozásokat kellene engedni, és a frekvenciát az összes tv-rádió tartományban véletlenszerűen osztogatni. Így nem alakulna ki a mai bepállott állapot, nem telepedne rá egyik média sem a társadalomra, hanem igyekezne a rendelkezésére álló rövidke idő alatt minél nagyobb nézettséget szerezni, és így minél több reklámidőt eladni.

Ennek jótékony hatását asszem nem kell ragoznom: a tévében más se lenne, mint sok-sok ostoba tóksó, valóságsó, meg erőszak és szeksz. És persze ötpercenként reklám.

Ja... most szólnak, hogy ugyanez már működik amerikában, csak ott nem cserélgetik a frekvenciákat és nincs ortt sem.

Primitívek ezek az amcsik. Van még mit tanulniuk.

37

Ali, 2005. augusztus 24. szerda, 18:31 (#)

Nemrég viszont egy betelefonáló a nagy áruházláncokra javasolta kiterjeszteni az ORTT módszereit: hamis áru, lejárt szavatosságú termék, egyéb svindli? Nem pénzbüntetés, azt kiröhögik. Egy-kettő-négy-stb. napos elsötétítés, azaz bezárás! :)

38

Boca, 2005. augusztus 24. szerda, 19:20 (#)

Ali, oket ugy hivjak, hogy Fogyasztovedelmi Fofelugyeloseg + ANTSZ. A hatekonysagukon es elrettento kepessegukon lehet vitatkozni, de a pozicio be van toltve. Meg a nyilvanossag erejet se becsuljuk le ezuttal, leven kereskedelmi egysegekrol van szo komoly verseny kozepette.

ORTT:
Ja, lehet, hogy csinal jo dolgokat is. A rossz dolgokat viszont ne csinalja. Ilyen egyszeruen fogalmaznam meg :)
En nem feltetlenul szuntetnem meg az ORTTt (bar az elgondolkoztato, hogy a TV adasokkal rendelkezo orszagok kozul hanyban van hasonlo), de vegeredmenyben egy ilyen testuletnek a tarsadalom elvarasait kell kepviselnie es ugy tunik, ennek nem felel meg, ezert valtoztatni kell rajta.

39

nyelv-ész, 2005. augusztus 25. csütörtök, 07:35 (#)

Ali,

nemrég az ÁNTSZ-nek csúfolt közegészségügyi ortt a lidl és auchan nevű médiaintézményeket ítélte adásszünetre főműsoridőben. Méghozzá nem gumicsirke miatt! Képzeld, ha azért is büntetnének, az rtlklub legalább 3 évig nem adhatna...

40

Basahalom, 2005. augusztus 25. csütörtök, 08:16 (#)

Az MSZP kiadott egy közleményt a Szóla Rádió ügyében, ami nekem arról árulkodik, hogy teljesen hülyék:

http://basahalom.freeblog.hu/archives/2005_Aug_basahalom.htm#796791

41

eszpee, 2005. augusztus 25. csütörtök, 08:19 (#)

Pont, hogy nem hülyék, éppen minket néznek annak. Basszus, ott ült az emberük a döntésnél, és szavazta le a Szóla Rádiót!

42

Ali, 2005. augusztus 25. csütörtök, 08:36 (#)

A keddi szösszenet is nagyon ott van! Ráadásul megnyugtató, hogy esetemben akkor nem devianciáról, meg pechről van szó, hanem tényleg így van: az elmúlt években csak nagyarcú kontárokkal találkoztam, akik magukat újságíróknak merték nevezni...

Jó ez a Basahalom Blvd., ezt miskolciként mondom. :)

43

BaBe, 2005. augusztus 25. csütörtök, 11:59 (#)

#35: mr. m, mi újat írhatnék neked? Talán azt, hogy nem érdekel, ha néha ˝jót˝ is tesznek a néppel, mert mellette annyi hülyeséget csinálnak, ami egyszerűen megkérdőjelezi a létjogosultságukat, ebben az összetételben legalábbis. Az, hogy ˝Hogy miből támogatnak meg nagyon is számít.˝ igen jól hangzik, de ebben a formában tévedés. Az számít, hogy _mennyivel_ támogatják a filmeket /is/, és nem vagyok benne biztos – sőt – hogy ha megszűnne az ORTT a jelenlegi alakjában, nem kerülne-e valami más testület-intézmény-stb. a helyükre – és ha adnak pénzt a támogatásra, akkor mindegy, hogy mi a nevük, csak egyéb dolgokba ne kontárkodjanak bele. De egészen őszintén, vajmi kevéssé érdekel a magyar film sorsa, mert érteni nem értek hozzá, sem istenáldotta tehetség nem voltam, nem leszek. Az eredeti kérdés sokkal jobban érdekel, és lehetek neked akár ˝kedves˝, akár ˝egyes˝, az először leírt véleményemen ez mit sem változtat – hogy az ORTT sztem ebben a pillanatban egy igen dühítő erkölcs- és sóhivatalként működik.

44

litch, 2005. augusztus 25. csütörtök, 13:23 (#)

hat az orttre ra kene gyujtani az irodat

45

BaBe, 2005. augusztus 25. csütörtök, 13:46 (#)

Persze, és égessünk banyákat, kezdve velem... nem, egyszerűen felül kéne vizsgálni a működésüket, az eddig hozott döntéseiket, majdan átgondolni a tagság összetételét, és nem pártpuncikat ültetni egy ilyen testület székeibe.

Halmai már 1999-ben megmondta: „Ha azonban a közszolgálati mellett az országos kereskedelmi műsorszolgáltatás is az ORTT mint kizárólag a pártok jelöltjeiből álló testület meghatározó befolyása alá kerül, akkor nem garantált a vélemények kiegyensúlyozottsága.”
És itt még nem volt szó a civil médiáról.

Mondom, 1999-ben - most 2005 van. Elszomorító. Bosszantó. Dühítő.

46

pravda, 2005. augusztus 25. csütörtök, 13:47 (#)

az ortt nagyban is félelmetes umbuldákat produkál. noha az rtl-tv2 éves reklámbevétele 60 milliárd forint, arra hivatkozva, hogy nehogy elhagyják a piacot(hoppá!) az 1997-es "befagyasztott médiaárakon" másfél-másfél milliárdos koncessziós dij ellenében pályázat nélkül(hoppá!) meghosszabították a sugárzási engedélyüket.
ebből sem lett balhé. ennyit a hazai újságírásról - vagy legalábbis a hatalmáról.
http://www.nol.hu/cikk/371118/

47

Alfi, 2005. szeptember 1. csütörtök, 12:30 (#)

Még infó:
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050831/frekvenciahaboru.html

48

Alfi, 2005. szeptember 1. csütörtök, 12:36 (#)

Boccs, így már jó lesz.:-)))
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050831frekvenciahaboru.html

49

eszpee, 2005. szeptember 1. csütörtök, 16:35 (#)

A Szóla Rádió beperli az ORTT-t:

http://www.tilos.hu/pipermail/agora/2005-August/093096.html

50

Cs. Kádár Péter, 2005. szeptember 7. szerda, 06:48 (#)

Ha kicsit többet szeretnétek tudni a dologról, nézzétek meg a honlapunkat! Kb. tucatnyi cikkünk foglalkozik a Szólával és a Szóközzel.

http://www.fikszradio.net

51

Author Profile Page eszpee, 2008. március 4. kedd, 10:06 (#)

Szomorú lezárás, a Szóla Rádió teljes anyagi csőd miatt bezárt és megszűnt, már a weboldaluk sem elérhető. :(


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork