Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Microsoft iPod

Doransky cikke a Blog rovatból, 2005. augusztus 19. péntek, 15:42 | 6 hozzászólás

A szabadalmak nagyon kockázatossá teszik az új termékek fejlesztését. Jól példázza ezt, hogy most épp az Apple ragadt bent egy szituációban, mert a Microsoft egyik bejegyzett valamilyét rakta bele az iPod-ba. Ez nekik 10 dollárt jelenthet eszközönként, ami a hordozható audio lejátszók piacán szerzett részesedésük mellett nagyon komoly vérveszteség - lesz/lehet -.

A fenti cégeket ugyan nem sajnálom, azt azonban viccesnek gondolnám, ha a génekkel is ugyanezt lehetne csinálni. Jönne mondjuk valamelyik gazdag unokatestvérem, hogy az egyik nem tudom milyen génem, amit megboldogult nagypapám komoly erőfeszítésekkel "fejlesztett ki" nagymamával, amely ugye ezt és ezt csinálja, le van védve. Szóval adjam vissza - haha - vagy szépen perkáljak amíg működök, egyébként baj lesz. Kész agyrém.

A szabadalmak csak ott működnek igazán jól, ahol segítenek a fejlődésben. Ezek pedig a rendkívül nagy kockázatú iparágak, pl. szerencsétlen gyógyszergyártó biznisz. Ott egy termék kifejlesztése hosszú évekig tart és nagy eséllyel még közvetlenül a bevezetés előtt is megbukhat. Ha ott nem lennének szabadalmak, nem lenne pénz a fejlesztésre sem. De itt?

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (6)

1

Eric Cartman, 2005. augusztus 19. péntek, 16:33 (#)

Ha jól olvastam, a menürendszer azon eleméről van szó, ami az zenéket a metatagok alapján rendezi.

A génekkel kapcsolatos ötleted nem új. Mefityisztóval mi már perelünk néhány embert. Pl. mi találtuk ki az ötsegget (lásd ötseggű pávián), a lógó melleket, valamint a felhős rajzolatú férfihast. Ha ezek közül bármelyikkel rendelkezel, ne várj a felszólításra, fáradj a kasszához szeretettel :)

2

Kenny, 2005. augusztus 19. péntek, 16:45 (#)

Ami az USA-ban szerzői jogi védelem címén megy, az tényleg agyrém. Hogy ne csak mindig az erősebb kutya érvényesüléséről olvassunk, érdemes elolvasni a piratebay.org (http://thepiratebay.org/legal.php) levelezését mindenféle nagy céggel a különböző jogi fenyegetőzések kapcsán, amit ezek a cégek intéztek az oldal fenntartójához torrent file-ok elérhetővé tétele miatt. Nagyon vicces ahogy durván elküldik a p****ba - szó szerint is - a jogi képviselőket.

3

doransky, 2005. augusztus 19. péntek, 17:33 (#)

A falábat levédtétek?

4

Eric Cartman, 2005. augusztus 19. péntek, 17:36 (#)

Azt nem, de a féllábat és a háromlábat igen.

5

birop, 2005. augusztus 19. péntek, 17:47 (#)

V Fable egyik régi könyvében felveti, hogy lekéne védeni a jobbra át! parancsot. Aztán a hadsereg vagy megoldja 3 balrából vagy fizet. :)

6

BaBe, 2005. augusztus 19. péntek, 20:54 (#)

_valamijét_. sztem.
szmájli.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork