Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


T-eadélelőtt

eszpee cikke a Blog rovatból, 2005. augusztus 18. csütörtök, 17:38 | 21 hozzászólás

Bár tőlünk nyugatabbra ennek a műfajnak nagyobb hagyományai vannak, mint nálunk, a megosztás késztetésének mégsem tudtam ellenállni, amikor névtelenséget kérő feladótól az alábbi levél esett be hozzám.

Kezeket a magasba!

Felsővezetői reggelit szerveznek augusztus 27-én, a Magyar Telekom Olimpia helyszínén (Puskás Ferenc Stadion és intézményei), a rendezvény megnyitója után. A fórumon kiváló lehetőség nyílik arra, hogy a munkatársak egy pogácsa és tea mellett kérdéseket tegyenek fel a menedzsment jelen lévő képviselőinek a cég életével kapcsolatban. Különösen egyedülálló ez az alkalom azoknak a vidéki kollegáknak, akiknek egyébként nem lenne lehetősége személyesen találkozni a vezetőkkel. A kérdést feltevők ráadásul nem távoznak üres kézzel, a jelentkezésre szolgáló felfújható gumikezet ugyanis megtarthatják.

Magyar Telekom Olimpia? Felsővezetői reggeli? Hátrányos helyzetű vidéki kollégák? Felfújható gumikéz? Túl szép, hogy ez mind igaz legyen!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (21)

1

ses, 2005. augusztus 18. csütörtök, 18:42 (#)

A Magyar Telekom felsővezetői a piac ütőerén tartják nemgumi-kezük ujjait. Ennek bizonyítékát hamarosan külön cikkben tárom elétek. :)

2

bede, 2005. augusztus 18. csütörtök, 18:44 (#)

Régen Matáv Olimpia néven futott a rendezvény.

3

eszpee, 2005. augusztus 18. csütörtök, 18:47 (#)

Hm, pedig azt hittem, a Tilos Maratont hozta magával az új felsővezetés. :)

4

Boca, 2005. augusztus 18. csütörtök, 19:10 (#)

Az lenne jo, ha az ujjak kulon-kulon fujhatok lennenek, mert akkor elo tudnek allni a sajat verziommal...

5

nyelv-ész, 2005. augusztus 18. csütörtök, 22:41 (#)

Hát ez a "király leszáll a nép közé" metódus sok más multicégnél is jelentkezik. Az a baj, hogy nem veszik észre, itthon a nagyérdemű sokkal kevésbé fogékony az ilyen "vállalati kultúra" meg "ismerjük fel értékeinket" marhaságokra.

Ez lehet, hogy csökött amerikai ésszel állati nagy durranás, a magyar munkavállaló viszont mint legfőbb értékmérőt, a fizetési borítékjában szeretné materializálódva látni az erkölcsi megbecsülést (ennél szebben nem tudom elmondani azt, hogy "hol a lóvé b**meg, amit ti lenyúltok, menedzser pajtás?").

6

BaBe, 2005. augusztus 18. csütörtök, 23:16 (#)

eszpee, végül is jól gondolod, a maraton, mint versenyszám, szépen beépült az olimpiába.

7

birop, 2005. augusztus 18. csütörtök, 23:27 (#)

'80: Bemész egy gyárba és megnézed a falakon a szép szlogeneket. Majd kiröhögöd magad valami csöndes, nyugis helyen.
'90: Megveszi egy multi azt a gyárat. Az új vezetés jót röhög a szlogeneken, majd leveszi őket.
'95: A HR a PR-ral kéz a kézben kijárja, hogy a cég-policy meg a brand marketing és az image szép lassan visszakúszik a falakra. Szlogen ugyan változott, de te ugyanúgy röhogsz egy sarokban, hogy ezt ők se gondolhatják komolyan.

Régen minden nagyobb cégnek meg volt sportnapja, gyereknapja egyéb lógós időszaka. Ilyenkor a vezetés együtt sörözött vagy focizott a többi emberrel. (A többi hétvégén úgyis külön vadásztak) Most csak kicsit szinesebb a paletta, nem csak sört lehet inni, foci helyett mellett van repülö nap is, vagy Csonka Pici a műsorvezető. Ezek tök hasznos napok lehetnek, és én ebben nem is találok sok kivetni valót. Az egészben nekem az fáj, hogy ebben az országban lehet kapni felfújható gumikezet, és az a cég, amelyik egyik nap szerződést bont 50 ügyfelével, mert nem kaszál rajtuk. (O.K. az az online volt és nem a com) Szóval az a cég miért ad ki gumikézre pénzt.

8

nyelv-ész, 2005. augusztus 18. csütörtök, 23:36 (#)

"szóval az a cég miért ad ki gumikézre pénzt"

- mert a főnök egy amerikai filmben ezt látta, és tökjó volt, meg tetszett neki az ötlet, és innovatív a fickó, tehát itthon is bevezeti, meg hogy a többi menedzser irigykedjen, hogy a jóskapistagéza deqrvajófej, hogy ezt csinálta.

Hát ezért.

9

birop, 2005. augusztus 18. csütörtök, 23:40 (#)

Hát én most elmentem gumikezet venni...

10

BaBe, 2005. augusztus 19. péntek, 00:53 (#)

nyelv-ész, az véletlenül nem jókapitalistagéza akart lenni? :)

11

pollner, 2005. augusztus 19. péntek, 09:37 (#)

Több "multicég" családi- és spornapján jártam már. Valamivel mások a díszletek, de nem sokban különbözik attól, ami a LSZ(létező szocializmus)-ban a M1-i felvonulás utáni sör-virsliünnep volt. Akkor lufit osztottak - most gumikezet.

Ahhoz, hogy az ilyen "kötetlen fórumok" működjenek, másfajta kultúra kellene. Több olyan nagy cégről tudok, ahol az intraneten (elvileg) van fórum, de senki nem mer írni bele - álnéven sem) Egy másik cégnél a vezérigazgatót lehetett online (élőben) kérdezni, de a sokszáz fős cégnél csak 2 embernek voltak kérdései.
A gumikéz jó ötlet, a többit felejtsék el!

12

Boca, 2005. augusztus 19. péntek, 12:30 (#)

#7: Nekem is pont ez jart az eszemben a minap. Tok normalis cegnel dolgozok, de azert ott figyel minden szoba falan a 'Mission'. Beszaras, mennyire nem latjak, hogy ez majdnem olyan gaz, mint 20 eve a Lenin kep. Igaz, most a management meghatarozo resze amerikai, akik ilyen osszefuggest nem latnak, de a rokoni kapcsolat megis kimutathato. Az azonossag az emberek hulyenek nezeseben gyokerezhet.

13

Ikea girl, 2005. augusztus 19. péntek, 12:39 (#)

Pollner, gyanús vagy te nekem, szerintem te is nálunk dolgozol!
A Cég által támogatott sportlehetőségek közül fel lehet iratkozni például teniszre is, ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy mennyit is kóstálhat manapság egy teniszütő+teniszcucc és hogy miért csak azok neve szerepel mindig a listán, akik fizetése kb. a hússzorosa az enyémnek...Juj, ez most demagóg volt, mi? :)

14

pollner, 2005. augusztus 19. péntek, 12:56 (#)

Ikea girl: Ahogy a filmekben. "Az esetleges hasonlóság kizárólag a véletlen műve". (Félig) kívülről tapasztalatok.

Ami a teniszt illeti, az ütő+cucc tulajdonképpen védőfelszerelés. Megakadályozza, hogy a felsőbb kasztokba tartozó népek vegyülni kényszerüljenek az alsóbb kasztokkal. (Mi lenne, a CEO a recepcióssal kényszerülne játszani? Miről beszélgetnének a sportot követő lazuláson?) Szó sincs persze arisztokratikus elzárkózásról, erre való a bejegyzésben említett sport- és családi nap!

15

Deansdale, 2005. augusztus 19. péntek, 15:12 (#)

Igen, amit kilapátoltunk keletre azt visszalapátolták a nyakunkba nyugatról.
Nálunk is most lesz egy buli, aztán egy családi nap... Tüzijáték, ingyenkaja, élőzene, istenf*sza... Esküszöm többtízezer Ft-okat oszthatnának szét mindenkinek ehelyett az ökörködés helyett.
Már csak azt nem értem akkoör miért van az, hogy a gyártócsarnokban meg jó 20%-al kevesebb szék van mint ember, "takarékosságból". És még sorolhatnám - de nem teszem mert bentről írok és lehet hogy figyel az IT :))))

16

Palmer, 2005. augusztus 22. hétfő, 00:40 (#)

Boca! Mélyen egyetértek veled:
"Igaz, most a management meghatarozo resze amerikai, akik ilyen osszefuggest nem latnak, de a rokoni kapcsolat megis kimutathato. Az azonossag az emberek hulyenek nezeseben gyokerezhet."
Egyre több helyen tapasztalom (a saját munkahelyemen is - sajnos), hogy visszagyűrűzik a rossz szokás, hogy a kisembert hülyének nézik a magasabb polcon csücsülők. Pedig ezért változtattunk rendszert, nem?
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én rájöttem, ez ugyanaz a világ, csak más színű a köntöse. Vagy ez a világ még az előzőnél is rosszabb... :-(

17

Gr0, 2005. augusztus 22. hétfő, 00:49 (#)

Palmer,
egy valamiben tuti változott: ha ennyire nem tetszik a rendszer, sokkal egyszerűbben leléphetsz.

Gr0

18

Zuzu, 2005. augusztus 22. hétfő, 12:13 (#)

Boca, szerintem azért a tök normális cég jelző már egy ideje nem állja meg a helyét. A régebbi, hangsúlyozom a régebbi viszonyokhoz képest egy halálhajó feelingje van az egésznek missinöstül vizsönöstül.

19

Boca, 2005. augusztus 22. hétfő, 12:58 (#)

Zuzu, nem tudtam, h kollegak vagyunk...
Ezzel egyutt meg jol erzem magam benne. Ha majd szivre tett kezzel kell feleskudni a missionre munkakezdeskor, az mar valamivel rosszabb lesz.

20

ses, 2005. augusztus 22. hétfő, 13:06 (#)

Boca-Zuzu: micsoda rejtélyes találkozás a sesbolgon keresztül! Nyugtassatok meg, hogy a négybetűs nick még nem egységes, céges előírás :)

21

RTFM, 2005. augusztus 22. hétfő, 14:09 (#)

Nem, de hamarosan bevezetjuk. ;)
Rendszergazdak.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork