Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53905 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A koszos zokni bosszúja

stsmork cikke a Blog rovatból, 2005. szeptember 15. csütörtök, 14:28 | 5 hozzászólás

Andrew Rowe csomagjában letartóztatásakor találtak egy pizsamaöv végére kötött, gombócba tekert zoknit. A rendőrségi fegyverszakértők szerint a tulajdonos alkalmasint egy aknavető csövének tisztítására használta ezt a célszerszámot, erre utalnak a zoknin kimutatott lőpornyomok, valamint a gyanúsítottnál talált, kézzel írott, és minden részletre kiterjedő aknavető használati kézikönyv. Mondanunk sem kell, hogy Mr. Rowe egészen másképp magyarázza a dolgot.

A madzagra kötött zoknit otthon a csillárról szokta lelógatni, és a keleti harcművészet fogásait gyakorolja rajta. Az aknavetős kézikönyv szuvenír a délszláv háborúból, ahol Mr. Rowe a bosnyákok oldalán harcolt (1997-ig), és semmi gyakorlati jelentősége sincs.

Egyébként a lőporos zokni is a bosnyák időkből származik, egyszer egy lőszerraktárban kellett ládákat pakolniuk, és egyéb megoldás híján a zoknit húzta a kezére, mert nem akarta, hogy szálka menjen a tenyerébe. A ládák egy része sérült volt, így szennyeződhetett be a zokni is.

- Na és mondja csak Mr. Rowe, az elmúlt nyolc évben egyetlen alkalom sem akadt, hogy kimossa a büdös zokniját?

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

monika, 2005. szeptember 15. csütörtök, 14:43 (#)

Érdekes elolvasni a guardianos cikket is: az első bekezdésből kiderül, hogy Mr. Rowe tagadja, hogy tegnap az Old Bailey-ben aknavetőt tisztított volna a zoknijával ;-).

2

Gr0, 2005. szeptember 15. csütörtök, 16:32 (#)

Ez, vazz, kész... Az élet a legjobb humorista, no doubt.

Gr0

3

mr m, 2005. szeptember 15. csütörtök, 17:20 (#)

Milyen törvénybe ütközik az aknavető tisztítás zoknival?
Ki az a hülye aki házi szerszámokkal aknavetőt tisztít és utánna nem szedni szét/mossa ki azt? Vagy minden terroristagyanús ember olyan ostoba, hogy amivel kitisztít valamit azt utánna ne akarja lemosni?
Miért kéne kimosni a zokniját, ha tényleg ütögetni szokta? Én példul sose mostam ki boxzsákot de még a sütőkesztyűt sem.

4

Gr0, 2005. szeptember 15. csütörtök, 17:52 (#)

"Vagy minden terroristagyanús ember olyan ostoba, hogy amivel kitisztít valamit azt utánna ne akarja lemosni?"

Nyilván nem, de ez a cikk nem minden terroristáról szól, csak egyről, és egyetlen ember lehet nagyon hülye. Eszembe jutott egy pár évvel ezelőtti eset, amikor egy tag Amerikában egy pisztolyt akart felvinni egy gépre, el se rejtette, a táskájában volt, éa, amikor észrevették, azt mondta, hogy öngyújtó. Valami jó nagy "kéziágyú" (Trademark Pulp Fiction) típusú stukker volt... Ha ennyire hülye ember van, akkor annyira hülye is akadhat.

Gr0

5

nyelv-ész, 2005. szeptember 16. péntek, 08:24 (#)

Nekem erre a sztorira Örkény egyik egypercese ugrik be, mikor is a történet egyik alanya nukleáris töltetű interkontinentális rakétát vásárol - szigorúan védelmi célokra!

Az aknavető is nyilvánvalóan a modern kor olyan nélkülözhetetlen háztartási eszköze, mint a kenyérpirító. Nem értem a hatóságokat, hogyan tételezhetik fel, hogy valaki az aknavetőjét nem a gyümölcsfák peretezésére vagy a lehullott őszi lombok eltakarítására használja. Én például ez utóbbira a jól bevált lángszórómat használom.
(A szomszédok legnagyobb gyönyörűségére.)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork