Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Valami Amerika

Laliló cikke a Blog rovatból, 2005. december 9. péntek, 06:11 | 11 hozzászólás

Pedig hogy utáltam ezt a filmet, de most jó felütésnek tűnik... Már a 4-ik hetünket töltjük az új világban. Ha esetleg valaki úgy érezné, hogy rohan az idő, nagyon tudom ajánlani, hogy költözzön el egy másik városba, esetleg országba. Hirtelen egyből megnyúlik az időszalag. Talán így négy hét után érzem, hogy megfelelő sebességgel pörög a homokóra, az első két hét inkább két hónapnak tűnt.

A dolog úgy indult, hogy kedves nejem, Lilaló, addig rágta a fülemet, hogy csináljunk már valami újat (lásd még „rohan az idő” címszót) hogy végül besikerült egy munka az Anyacégnél. Hívjuk egyelőre „Umbrella Corporationnek” ses egyik kedvenc filmje után :). A Cég természetesen full-service-t nyújt megbecsült alkalmazottainak, így a költözés minden részletéről gondoskodott. De amúgy tényleg. A „relocation package” a magától értetődő elemeken kívül – úgymint bútor és ingóságok átszállítása, átmeneti szállás és bérautó a fogadóállomáson – egy sor apróságot is lefed, pl. segítség a lakáskeresésben, autóvásárlásban, első adóbevallásban, jogosítvány megszerzésében. De ezekről majd később.

Persze a költözés, mondják, az ember életében az egyik legnagyobb trauma a válás és a házépítés mellett. A feladatot megkönnyítendő profi költöztetők gondoskodnak mindenről. Költözés előtt felmérik a helyzetet. Kijönnek, megnézik a háromszintes házunkat, és közlik, hogy akkor a kirendelt 40 lábas konténer helyett csak a 20 lábasat hozzák ki, mert az is csak félig lesz tele. Jó, tényleg nem visszük magunkkal az utolsó szöget is, de akkor is. Mire vannak ezek felkészülve, hogy az ember egy farmot visz magával külföldre? Akarom mondani tanyát, bocsánat.

A költözés előtt természetesen odarendeljük a kiterjedt családot, hogy segítsenek a pakolásban. Két álló napig rakjuk egyik helyről a másikra a dolgokat - négyen. Erre a harmadik nap beállítanak a költöztetők, és most nem költői túlzás következik: 4 óra alatt becsomagolnak mindent. Az urban legend szerint olyan szinten mindent becsomagolnak, hogy volt akinek a kukával együtt a szemetet is bedobozolták. Amúgy nagyon rendes palóc emberek voltak – úgy látszik már a nemzetközi költöztető iparágában is költségmegszorításokra van szükség. Az egész költözés tulajdonképpen egy sima út előtti pakolás csak nagyban: odaraktam a biciklit? és a hangfalakat? jaj, a francia ágyat még nem csomagoltuk el! Dobjuk még be akkor ezt a könyvespolcot is!

Az utolsó estéken iszogatás barátokkal, egy kissé szomorú, kirabolt üres házban. Az egész rohanásban amúgy az a jó, hogy az embernek nincs ideje elérzékenyülni. Ez ilyenkor a fontos dolgok listáján éppen hogy csak bekerül az első százba. Lehet, hogy így a jó. De az is lehet, hogy már előtte pár hónappal mindezt megemésztettem? Még nyáron, jóval az utazás előtt, a Kaisersban vásárolván ráeszméltem, hogy most akkor valószínűleg az utolsó 50-es kukászacskó csomagot veszem meg. Banális, de ilyen apróságokon keresztül dolgozzuk fel a legnagyobb változásokat is.

Harmincegynéhány év életét hagyjuk magunk mögött.

Irány leendő otthonunk… Seattle!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (11)

1

Pepito, 2005. december 9. péntek, 07:02 (#)

Azért így valamivel jobb, mint egy bőrönddel... vagy ki tudja. Más.

Úgy tűnik, én leszek az egyik első olvasótok, már csak az időzónákból kifolyólag...

Unic_u_mot vittetek magatokkal? Már el is fogyott?

~~~
Mégis! Mi az a C_U_M, hogy nem lehet egy szó közepében leírni? :-D

2

Ali, 2005. december 9. péntek, 10:19 (#)

Anyacég Seattle-ben? Rosszat sejtek. :)

Nagyon érdekel a folytatás, legalább lesz mihez viszonyítani az eddigi tapasztalataimat.

3

Zuzu, 2005. december 9. péntek, 12:53 (#)

Nekem eszembe se jutna elvinni a lakásomat ha úgy döntenék, hogy kiköltözöm valamelyik országba. Főleg ha gazdag cégről van szó és nem minimálbérből kéne kigazdálkodni a sámlit. Bár gondolom így meg lehet spórolni a bútorok bérleti díját, de akkor is.

4

k, 2005. december 9. péntek, 13:34 (#)

OFF: amúgy a c-u-m főnév értelemben: sperma, ige értelemben: elélvezni (férfi, nő egyaránt)

5

eszpee, 2005. december 9. péntek, 13:36 (#)

még OFF: Nálunk pedig azért szűri a spamfilter, mert mint ilyen, gyakran szerepel szexsiteok url-jeiben.

6

Dr. Minorka, 2005. december 9. péntek, 13:45 (#)

Magyarázat az OFF-hoz.
Kifejezetten durva, alpári szó.
Szűri a spamfilter? Akkor a latin nyelvnek lőttek:) Abban ti. -val, -vel a jelentése...

7

tmnk, 2005. december 9. péntek, 13:50 (#)

(off2: és hogy miért nem lehet leírni, azt pl a kommentkezelés-ügyileg elhagyatott tilosblogokon v. a subbacultcha-exblog szpemhegyekkel elárasztott posztjain lehet látni - embertelen mennyiségű kaka támadhatja a sesblogot is naponta, riszpekt a szerkesztőségének!)
a folytatást én is kíváncsian várom!

8

wice, 2005. december 9. péntek, 15:20 (#)

eszpee: ja, es gondolom rohadt nehez lenne ellenorizni, h az emlitett harombetus szo egy url-ben szerepel-e, v siman a szovegben.

9

eszpee, 2005. december 9. péntek, 17:07 (#)

wice, egyrészt simán szerepelhet szövegben is, másrészt kész terméket használunk, nem sajátot, harmadrészt rakj bele szóközöket, ha mindenképpen angolul akarsz gecizni.

gy

10

tiglis, 2005. december 9. péntek, 23:23 (#)

halihó! nagyon tetszik ahogy érzékletesen írsz a költözésről Laliló! :)
várom a folytatást, akár Lilalótól is?

11

Guczó, 2005. december 9. péntek, 23:26 (#)

Néztetek elég Frasier-t felkészülésnek? :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork