Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53894 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Tegnap a KIKA-ban

Parakovács cikke a Blog rovatból, 2006. február 5. vasárnap, 13:15 | 31 hozzászólás

Könnyen lehet, hogy mindenki számára nyilvánvaló ismereteket fogok itt megosztani, de mivel magam nem nagyon szoktam bútoráruházakban ténferegni, elég nagy élmény volt testközelből megtapasztalni a KIKA hiperbunkóságát...
Bakter, ezek nem akarnak eladni bútorokat! Szerintem az egész cég csak valami fedőszerv, és egyetlen céljuk a tömeg képzése a termekben, hogy a vásárlónak látszó emberek elleplezzenek valami sokkal súlyosabb kísérletet, ami a díványok között folyik...

Azt hittem, hogy a székvásárlásnál kevés egyszerűbb dolog létezik, mert ugye, vannak a boltok, ahol széket árulnak, vannak székek, amelyeket meg lehet venni, és vagyok én, aki széket vesz.
Mivel pont a KIKA-val szemben van az Eurosport studiója, ahol délután zsezsegtem, azt vettem a fejembe, hogy simán átsétálok, megveszem a széket, aztán hazamegyek...
Rohadtul nem így van ne is próbálkozzanak!

Marival indultunk neki, mert ő mégiscsak iparművész, és egészen különleges szempontokat képes belevinni a székvásárlásba.
Itt erre nem volt szükség, mindössze két olyan példányt találtunk, ami egyáltalán szóba jöhetett.
Mondjuk az eladónak, hogy azt a széket szeretnénk, mire ő mondja, hogy az a szék nincs, csak előrendelés vehet fel.
Mondjuk, aha, akkor az mennyi idő?
Mondja, hogy négy-hat hét, mert a messzi Ausztiából hozzák.
Mondjuk, aha, nagyszerű...
Mivel egyáltalán nem sürgős, hajlottunk rá, hogy megrendeljük, ezért mondtuk az emberenek, legyen...
Az volt az elképzelésem, hogy megrendeljük a széket, kifizetjük, aztán négy-hat hét múlva kiszállítják, én pedig ráülök.
Egyáltalán nincs így...
A megrendelés azt jelenti, hogy négy-hat hét múlva vissza kell jönni, meg kell venni a széket, amit aztán egyszer kiszállítanak.
Nem hiszem, hogy ilyesmit bárki is megtenne, legalábbis, magamról nem feltételezem...

Kicsiny adalék még.

Amikor arra próbáltam felhívni a pénztáros figyelmét, hogy a fürdőolajat és a törölközőt esetleg külön zacskóba helyezném, mert az egyik ráhatással lehet a másikra, azt mindta, hogy egy vásárláshoz csak egy zacskó jár, mert ez a szabály...

Tényleg érdemes néha kimenni az utcára...

Fogyasztóvédelmi rovatomat olvasták.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (31)

1

Ali, 2006. február 5. vasárnap, 13:19 (#)

Nem oly rég volt egy Dilbert erről is (pont székvásárlás), tehát a dolog a nagy vízen túl hasonló lehet. :)

2

Boca, 2006. február 5. vasárnap, 16:36 (#)

Fika, hova máshova?

Sztm simán haljanak éhen. Ott a hasonló szolgáltatást nyújtó másik 4-betűs áruház, akiről nem hallok minden héten botrányos fogyasztói átverésekről hírt és még 90 napig visszaviheted a széket. Ott kell vásárolni. Ráadásul most, h nekik itt vannak ezek a kutyaütők konkurenciának, vették a lapot, érződik a piaci hatás, íly módon a kikával közvetve jól jártunk.

3

Deckard, 2006. február 5. vasárnap, 17:03 (#)

Nem valami ilyesmiért büntették most meg FIKA-t?

4

parakovacs, 2006. február 5. vasárnap, 17:36 (#)

nem tudom... de én is átmentem az IKEA-ba, és vettem egy széket....

5

nyelv-ész, 2006. február 5. vasárnap, 18:50 (#)

Én meg a nyáron bementem egy szentendrei bútorüzletbe, és láttam egy nekem tetsző sublótot, csak a mérete nem volt kóser. Asszonták, sebaj, aggyam meg a méreteket, két hét múlva kiszállítják az egyedileg gyártott példányt. Megrendeltem, és egy hét múlva felhívtak, elnézést kérve, hogy csak három hétre tudják szállítani, viszont ingyen kiszállítják, és engednek az árból ötezer forintokat. És mégeccer elnézést. És télleg akkor szállították, és télleg annyiért.

Még mindig nem tértem magamhoz. Ha nem lenne itt a sublót, azt hinném, csak álmodtam.

6

sbzx, 2006. február 5. vasárnap, 19:15 (#)

nyelv-ész (5), ha Istent ismersz, megmondod, hogy melyik ez az üzlet. Lécci-lécci-lécci! Helybéli vagyok, megtalálom, csak adj valami támpontot. Áldassék a neved, előre is.

7

parakovacs, 2006. február 5. vasárnap, 19:37 (#)

tényleg, mondd meg azonnal.

8

l.zs.m., 2006. február 5. vasárnap, 20:06 (#)

Láttalak tegnap az IKEában. Szóval széket vettél. De egy nagyon csúnya pólót is. Magadra.
De nem is ezért szeretünk:-)

9

parakovacs, 2006. február 5. vasárnap, 20:10 (#)

a póló: SZÉP

10

wice, 2006. február 5. vasárnap, 21:00 (#)

a kikaban osszesen egyszer jartam, amikor vegre sajat lakasba koltoztem, es szembesultem vele, h egyaltalan nincsenek butoraim, ami alberletben sosem fordult elo. tulajdonkeppen kezdettol volt vmi sotet eloerzetem, de csak akkor dontottem ugy, h innen surgosen menekulni kell, amikor meglattam, milyen haloszoba- ill konyhabutorokat kinalnak a felso arkategoriaban. ha azt mondom, gorog stilusimitacio mumarvanybol (nota bene: asztalrol, szekekrol es agyrol beszelunk itten), ennyi eleg lesz?

ugyhogy higgadsagot szinlelve sarkon fordultam, az aruhaz ajtajan kilepve fel orat fetrengtem allat modon rohogve a foldon, aztan leporoltam magam, elmentem az ikeaba, es vettem nehany konyvespolcot. azota boldog ember vagyok.

11

baguette, 2006. február 5. vasárnap, 22:58 (#)

A KIKA-ban ráadásul nem életbiztosítás, hogy megrendelsz egy terméket, mert az még nem jelent semmit. Olyan is volt már, hogy az eladó ajánlotta, hogy inkább ne rendeljem meg, mert jön szállítás, amiben talán lesz olyan izé, ami nekem kell és akkor hamarabb hozzájuthatok. (mert ugye hiába jön a következő szállítmánnyal, abból nem adnak azoknak, akik rendeltek). És lőn. 3 nap múlva betelefonáltam és mehettem az íróasztalért. Ha nem teszem, akkor min 1,5 hónap múlva lett volna nekem olyan, HA!
Szóval KIKA felejtő

12

CsasZ, 2006. február 5. vasárnap, 23:23 (#)

Tényleg csak azt nem értem, hogy nem mentek még tönkre.
Vagy -ha nem mentek tönkre- hogyan lehet ennyi ízlésficamos ember az országban, aki képes másodszor is bemenni.
Az üzleti koncepció lúzerségét illetve hiányát is számításba véve pedig már kész csoda a létezésük.

13

kjeer, 2006. február 6. hétfő, 10:57 (#)

képzeljétek valaki megette a perecemet az oviban, de nem sírtam.
azt hittem, ugyeugye. pedig egyszerű, ugye.

14

Zsolt, 2006. február 6. hétfő, 11:19 (#)

KIKA sem djó de a másik 4 betűs mehet kapálni a sóhivatalba. Amikor elfogyott a konyhabútor a raktárból erősen vonogatták a válukat, hogy majd lesz, egyszer, majd...
Mindig elszomorodok amikor venni szeretnék bútort...

15

nyelv-ész, 2006. február 6. hétfő, 22:02 (#)

http://fenyobutorok.hu/elerhetosegek.html

16

nyelv-ész, 2006. február 6. hétfő, 22:16 (#)

#10. wice:

én már a svéd lomtárban is vettem bútort anno. Asszongya a szlogenjük: megveszed, hazaviszed, összerakod és örülsz neki.

Igen b#zmeg, de egy év múlva kifestenél, odébbtolod, szétszereled, és mikor újból összeraknád, azt látod, hogy egyik csavar se megy vissza rendesen, lötyög az egész szar, hullik szét.

Ráadásul azért az árért bútorasztalos megcsinálja ötször jobb minőségben. Mongyuk fél évet vársz rá, de lehet, hogy így is jobban jársz.

17

Balage, 2006. február 6. hétfő, 23:14 (#)

Húgom az elmúlt három hónapban vett lakást. A bebútorozást java részt a két négybetűsben bonyolította, egyszerűen tragédia volt. Egyetlen KIKA-ból származó bútort sem tudtak egyből összeszerelni, valami mindig hiányzott belőle, egyfolytában reklamálni kellett. Az IKEA-ban pedig sikerült eladni olyan polcot, ami a belehajtott csavartól szétrepedt, viszont ők legalább szó nélkül kicserélték.

Én most kezdek majd bele hasonló őrültekházába, majd meglátjuk, mi lesz.

Ja, és Raab Karcherben se vegyetek semmit, különösen ne fürdőszobába való dolgokat. Azok igazi szemét csalók.

18

Boca, 2006. február 7. kedd, 11:32 (#)

Nyelvész, tedd azt! Nem hiszem, h az asztalosod sokkal jobb anyaggal dolgozna. Igaz, nem fog kiderülni, lötyögne-e, mert nem lehet majd szétszedni, de ennek a költöztetők legalább örülnek. A bútorasztalosok ára mindig igazodik az aktuális bútorokéhoz, h még éppen olcsóbbnak tűnjön.

19

pblue, 2006. február 7. kedd, 12:04 (#)

igazából nem a kika és az ikea termékei közti különbségen van itt a hangsúly, hanem a szolgáltatás különbségén. azér az szembeötlő szerintem. bár tény, hogy az ikea összeszerelő alvállalkozói, akik a termék árának 10%áért pluszban, össsze is szerelik otthon a cuccot szoktak néha elég érdekes dolgokat művelni, főleg konyhabútor fronton.

20

sbzx, 2006. február 7. kedd, 12:49 (#)

re 15, köszönöm szépen.

21

Balage, 2006. február 8. szerda, 15:47 (#)

Korábban tettem egy elég erős kijelentést a Raab Karcherre nézve. Tegnap kiderült, hogy a családot lázban tartó, köztük és kedves rokonom között feszülő problémában végül is nekik volt igazuk. Ezúton töredelmesen megkövetem őket, és bocsánatot kérek a sértő kijelentésért. Valamint mindenkinek ajánlom őket, különösen ha fürdőszobába kell valami.

22

BaBe, 2006. február 9. csütörtök, 16:23 (#)

#19: izé. Csak a régebbi összeszerelők fényezése végett súgom, hogy a konyharészlegen segítő nénik-bácsik időnként lefelejtenek megvásároltatni a kedves vevővel egy-egy egyébként szükséges hozzávalót. A kedves vevőkről már nem is beszélve, akik a saját konyhájukban döbbennek rá, hogy annak a valóságban más a mérete, mint amit addig hittek... :)
A fentiek rád biztosan nem igazak, csak mesélem, a kép árnyalása végett.

23

pblue, 2006. február 9. csütörtök, 16:46 (#)

simán rám is igaz lehetne, de vanegy viszonylag (!) használható tervezőprogramja az ikeának, és az nekem elég jó kész listát gyártott arról, hogy mire van szükségem az elképzeléseimhez. úgyrémlik legalábbis

24

BaBe, 2006. február 9. csütörtök, 20:06 (#)

(na az pont az, amivel én is szoktam játszani, csakhogy az a progi arra jó, hogy a delikvens játsszon vele, az alapokat lefektesse, azonban pont azok az apró elemek nincsenek benne, amitől az egész precíz egységgé áll össze - mondá ídös drága jó ecsém, ki összeszerelő volt egykoron /nem is oly rég/ a Zikejánál, merthogy asztalos az ő szakmája:)

25

pblue, 2006. február 10. péntek, 11:35 (#)

jaértem, akkor nekem csak szerencsém volt az ikeás konyhámmal anno, legalábbis atekintetben, hogy nem hiányzott semmi az összeszerelésnél

26

BaBe, 2006. február 10. péntek, 12:20 (#)

(azért döntően nem az a jellemző, hogy semmi sem stimmel, mert akkor már rég felhagytak volna az összeszereléssel, és az eladásokkal is gondok lennének :)
((az íróasztal itt előttem, és a szék itt alattam is egészen régen bírják már :))
(((a konyhaösszerakó progi meg tényleg jó játékra is, meg komolyból is. :)))

no, szóval az én voksom a svéd cégé.

27

csibu, 2006. február 11. szombat, 23:42 (#)

ó, azok a magyar bútorozott albérletek...
itt a bútorozott albi ritka, mint a fehér holló, sőt, ha mázlid van, nem kell kifestened a kérót...
a helyzet annyiból simább, hogy itt KA-ban nincs 40km-es körben kika, csak ikea meg a még olcsóbb és még közelebbi raktárlerakat, a roller, meg persze az amerikai óriásmarket, aminek a nevét csakazértsem írjuk le, bár itt nem árulnak fegyvert, de gagyibútort annál inkább.

28

ses, 2006. február 12. vasárnap, 00:47 (#)

csibu, hol is vagy te tulajdonképpen?

29

dolphin, 2006. február 12. vasárnap, 06:54 (#)

ses (#28), rossz a kerdesfelteves: az igazi kerdes az, hogy honnan is tud csibu a magyar butorozott alberletekrol ennyit .... ;-))))

30

csibu, 2006. február 12. vasárnap, 18:31 (#)

ses: karlsruhe, baden-würtenberg, németo.
dolphin: vannak ismerőseim, úgyhogy vigyázz, én mindent tudok ám... :)

31

haujobb, 2006. február 13. hétfő, 15:59 (#)

Felig off, de - es itt most egyaltalan nem all szandekomban, hogy megbantsak barkit is - de vegre valaki, aki tud irni. A tobbi vendegmunkas - mitoa itt vagyok - ileltve a blogtulajok is szorakoztatoak, de Para azert minoseg.
Jol irsz, de nagyon. Gondolom, mar nagyon nem eloszor hallod-olvasod. Csak szolni akartam, hogy meg mindig.

Ami a temat illeti: a KIKA mar csak ilyen. Ezer szeretjuk... Nem vasarlunk benne, de szeretjuk...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork