Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kerékpárút? Hol?

eszpee cikke a Blog rovatból, 2006. március 16. csütörtök, 16:22 | 1 hozzászólás

Ha telefonálna a futárNem csak mi szívunk a bringaútnak szánt területek alternatív felhasználása miatt: most a BBC közölt egy olvasói kollekciót, illusztrálandó, hogy ott se küllőkből van a kerítés. (Érdemes kicsit továbbmenni az eldugott hónap műtárgya linkre is!)
(Forrás: Reddit, lipilee)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

nyelv-ész, 2006. március 18. szombat, 15:01 (#)

Megvan a véleményem az utólag járdára festett úgynevezett "kerékpárutakról".
Lehet, hogy nyugaton megvan a kultúrája a járdai demarkációs vonalak betartásának, de hogy itthon ez mennyire reménytelen, példaként álljon itt egy mókás történet külhonban kalandozó magyarokról:

Még a rendszerváltás előtti időkben hozzácsapódtam néhány tucat kollégámhoz, akik a 80-as évek végi "trendi" mariahilferstrasse-i portyázásra indultak. Ők üres szatyorral megcélozták a boltokat, én meg filmmel teli fotoapparátommal nekivágtam Bécs nevezetességeit felderíteni.

A Marienbrücke táján nagy csődület, néhány ismerős arcot vélek felfedezni a tömegben. Közelebb érve kiderült, hogy egy "bennszülött" biciklis fekszik a földön vérbefagyva, és honfitársaim néhány helybélivel folytatnak könyörtelen szócsatát. Előkerült egy rendőrjárőr is, aki az érintetteket rekordgyorsasággal beutalta az őrszobára.

A busz felé visszaúton rohamcsapatunk maradéka elmesélte, hogy amint nagy nejlon cekkerekkel felmálházva csámpáztak a járdán, az egyik kolléganő nejlonszatyrába vadul csengetve beleszáguldott egy biciklista. A földön landolt, és felkelni már nem tudott, mivel a társaság vehemensebb tagjai azonmód ütni-rúgni kezdték, ugyanis az olasz filmekben látott biciklis táskatolvajnak vélték. Erre a helybeliek rendőrt hívtak, és az inzultusban tevőleg részt vevők az őrszobán folytatták a csatát.

A buszhoz visszaérve egy másik csapat hasonló élményekről számolt be: kettőjüket a járdán bámészkodás közben szabályosan elütötték a biciklisek, egy harmadik pedig szintén táskatolvajnak vélte a mellette elhaladó kerékpárost, és az esernyőjével próbált taktikai előnyhöz jutni (itt a kerékpáros fürgébb volt, nem került sor tettlegességre).

A buszvezető hallva a sztorikat, majd kiesett a cipőjéből, úgy röhögött. Miután magához tért, felvilágosította a tudatlanokat, hogy a járdákon felfestett fehér csík jelzi a kerékpárutat, és nem véletlenül csöngettek vadul a "táskatolvajok", hanem a nekik rendelt közlekedési útvonalat próbálták igénybe venni.

A hazafele úton elhangzott kommentárokat az osztrák közlekedési viszonyokról hely hiányában nem idézem.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork