Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53905 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Ha eltunyulsz, meghalsz

Tekatana cikke a Blog rovatból, 2006. április 6. csütörtök, 12:54 | 9 hozzászólás

20060406_mitaka18.jpgJapán építészek megtalálták a hosszú élet titkát: élj kényelmetlenül. Bár az emberek ősidők óta arra törekednek, hogy minél komfortosabbá tegyék lakhelyüket, a Mitaka projekt hívei szerint ez tévút. A kényelem lustasághoz vezet, onnan meg már csak egy lépés a halál. A megoldás szerintük a rikító színekkel dekorált extravagáns formákban rejlik.

Mivel állítólag az immunrendszerünket is erősíti a módszer, egyből sesre gondoltam - talán neki is inkább egy dobozban vagy nagy labdán kéne aludnia pár napig.

Nagyon jópofa, bár elképzeltem amint - miután alábbhagyott a felfedezés izgalma - vérbenforgó szemekkel és sűrű káromkodás közepette egy fejszével egyenesítgetem a hepehupákat gömbhálószobám konkáv padlóján, mielőtt kényszerzubbonyban elvisznek.
Úgy tűnik arról még nem készült hatástanulmány, hogy milyen kölcsönhatásban van a fiatalodás a rendhagyó élettér okozta stresszel...


(Forrás: We make money not art)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (9)

1

Dimi, 2006. április 6. csütörtök, 14:54 (#)

Van egy eletmuvesz ismerosom, emlekezetes szemely, na a kedvenc mondokaja: "A kenyelem rakkelto".

2

Deansdale, 2006. április 6. csütörtök, 20:22 (#)

Hát, talán jobb kényelmesen meghalni mint kényelmetlenül élni :)))

3

nightw, 2006. április 6. csütörtök, 22:40 (#)

Japánok... japánok... Várjunk csak egy kicsit! Gondolkodom, gondolkodom, gondolkodom... Áh, megvan! Tudom honnan ismerősek. Google videók, bukkake, munkamánia, üvöltés, idiotizmus tökéletessé csiszolása a legmagasabb fokon... Áh, megint elfelejtettem. Most csak ennyi jutott eszembe hirtelen. Ki is szokta mondani, hogy atomot nekik? :D

4

geri, 2006. április 7. péntek, 13:53 (#)

Én már a színektők beketyóznék.

5

ses, 2006. április 8. szombat, 05:21 (#)

Deansdale, csak nehogy egyszer ezt alaposabban at kelljen gondolnod :)

Tekatana, a cikked azt a regi katonai bolcsesseget juttatta az eszembe, amelyet a teli hadgyakorlatokon kantaltak szeretett tiszthelyetteseink:

"Ha a katona lassit, akkor megall. Ha megall, akkor leul. Ha leul, akkor lefekszik. Ha lefekszik, akkor elalszik. Ha elalszik, akkor megfagy. Menet van, idiotak!"

6

K.Sarah, 2006. április 9. vasárnap, 14:34 (#)

De fogadok, hogy a mászókás lakásokból sem hiányzik a mosogatógép...

7

nyelv-ész, 2006. április 9. vasárnap, 17:49 (#)

Azért lehet ebben valami, bár önmagában még a kényelem nem egyenlő a halállal és viszont. Inkább arról van szó, hogy az ember folyamatosan kihívások elé állítva jobban mg tudja őrizni testi és szellemi fittségét.

Talán el kéne ezeknek a derék japán építészeknek olvasniuk Selye János pozitív stresszről szóló munkáját, és megtalálnák a választ.

8

tekatana, 2006. április 10. hétfő, 13:15 (#)

nightw - törjed még kicsit a fejed, biztos menni fog. ha mégsem, akkor mindegy...

nyelv-ész - perszehogyvan, ha szimplán hülyeségnek tűnt volna, nem írtam volna róla. pusztán nehezen tudom elképzelni, hogy hosszútávon kibírom ilyen környezetben, főleg öregkoromban.

9

Deansdale, 2006. április 10. hétfő, 13:47 (#)

Jelenleg bőven elég kényelmetlenséget okoznak nekem a tömegközlekedésben, munkahelyen, stb. Az otthonom kényelme a biztos menedék ahová visszavonulhatok :)
(Egyébként nem hiszem hogy a kényelmetlen bútorozás nagy szellemi kihívást jelentene...)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork