Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Nem jár az európai utas-adatbázis az amerikaiaknak?

Ervin cikke a Blog rovatból, 2006. május 31. szerda, 08:44 | 9 hozzászólás

Az EU legfelsőbb bírósága szerint jogtalanul osztják meg az adatokat az európai légitársaságok. Négy hónap alatt kell kidolgozni az új egyezményt, addig minden megy a régiben. Azaz, abban a pilllanatban, amikor beszállsz itthon a gépbe, odakint minden adatot megtudnak rólad, a cipőméretedtől a (komolyan:) bankkártyádig.

Persze lehet, hogy ez így helyes, mert legalább van mihez csatolni az ujjlenyomatot és a bűnözőfotót, amit érkezéskor az amerikai reptéren készítenek rólad.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (9)

1

Deansdale, 2006. május 31. szerda, 09:44 (#)

Az USA úgy tűnik már teljesen abban a hitben van, hogy ők felsőbbrendűek. Olyan dolgokat is megkövetelnek, ami törvénytelen. Kissé emlékeztet ez az egész a fasizmusra.

2

Sam Spade, 2006. május 31. szerda, 10:21 (#)

Igen ezt mondja Kurt Vonnegut is. Ezért gyűlöli és fél a világ az USA-tól.

3

yaanno, 2006. május 31. szerda, 10:35 (#)

én szeretem az USA-t, viszont nem utazok oda

4

ses, 2006. május 31. szerda, 10:36 (#)

Deansdale, hátrébb az agarakkal. az adott esetben egyáltalán nem biztos, hog a kérés az USA oldaláról is törvénytelen. abszolút el tudom képzelni - bár nem néztem utána -, hogy ők a saját törvényeik szerint járnak el, amikor adatokat kérnek. az eu-törvények betartása nem az ő dolguk, hanem miénk - lenne, de ezek szerint még ezt sem sikerül megugranunk. akkor viszont nem amerikát kell szidni, hanem a saját bürokratáinkat.

5

pblue, 2006. május 31. szerda, 12:44 (#)

In Washington, Jarrod Agen, a spokesman for the Department of Homeland Security, said privacy was not really the issue, because his department could obtain the same information by questioning the passengers on arrival.

For now, he said, "the planes will continue to fly and the security data will continue to be exchanged."

"There won't be any lowering of the data protection standards, or effect on passengers, or disruption to air traffic in the near term," he added.

"I expect the U.S. government will continue to want the data, and airlines will want to share," Mr. Hustinx said. "But they may face challenges by individual citizens or even from national data-protection authorities."

(a homeland security nevu intezmeny ugye szerepel a 24ben is. very tough guys :)

6

Ali, 2006. május 31. szerda, 14:13 (#)

Talán a kelet-európai polgárokat jobban irritálja a dolog, lévén hasonlótól egyszer már úgy volt, hogy megszabadulnak.

7

Zuzu, 2006. május 31. szerda, 14:48 (#)

Hisztizhetnek, ha a terroristák merényletet akarnak elkövetni akkor el is fogják követni.

8

Deansdale, 2006. június 3. szombat, 13:27 (#)

Amit csinálnak, szerintem náluk is törvénytelen, de sokkal jobban izgat az, hogy ERKÖLCSTELEN. Megalomániás barmok. Hogy lehet *egyáltalán* elképzelni olyat, hogy majd ők megtiltják az európai repülőgépeknek a leszállást az USA-ban?! Ha ez bekövetkezne, hová vezetne? Az USA eddig legalább az EU-val normális viszonyban volt, de úgy látszik ezek a jó idők fakulófélben vannak.
Látok rá 99% esélyt, hogy szept.11-et is ők rendezték meg, ezek után kikérem magamnak hogy úgy kezeljenek mint egy (potenciális) terroristát.
Teljesen el vannak szállva agyilag.
A zero tolerance-ról is csinálhatnátok már egy jó nagy cikket, eléggé szaftos téma.

9

nyelv-ész, 2006. június 4. vasárnap, 12:30 (#)

#8: igen, és lehetne írni arról is hosszasan, hogy mely kultúrák jellegztessége a nem egyenlő mércével mérés (lásd: Jefferson - függetlenségi nyilatkozat kontra rabszolgatartás).


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork