Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A Kispad-történet - 1. rész: az ötlet

eszpee cikke a Blog rovatból, 2006. június 25. vasárnap, 11:24 | 67 hozzászólás

A 90/10-es szabály alapján a munka nagy részén túl vagyunk (a 90%-ban látogatott oldalak a teljes idő 10%-ában elkészültek, a maradék 10%... hát az is jön majd.), ideje hát egy kis áttekintésnek, hogyan is került a sesblog kispadra. Három részt tervezek, ebből az elsőt olvashatjátok most.

Előzmények

Bár valószínűleg a felszínen nem látszódott, több gondunk is volt a rendszerrel:

  • A sesblog MT 2.661-en futott, több másik bloggal együtt egy közös installban. Teljesítménygondok bőven voltak, az upgrade elkerülhetetlen volt - de élő betegen (ráadásul betegeken) szívátültetést nem akartunk végrehajtani, így adódott, hogy keressünk egy új nevet, amin a majdani átállás bonyodalmai nélkül kezdhetünk el játszani.
  • A név túl szorosan kötődött ervinhez (ses, mert akkor még nem dobta el a nickjét), amin a GNU-féle rekurzív rövidítéses magyarázat (ses = ses, eszpee, stsmork) se segített sokat. Hárman írjuk a blogot, plusz a vendégmunkások, hát akkor ne egyemberes nevünk legyen.
  • ervin: Sic transit gloria mundi. Amikor több mint három évvel ezelőtt felvetettem eszpeenek, hogy én egy blogot fogok írni, mert az nemes gondolat, és e célból mindenféle programokat fogok telepíttetni vele a szerverünkre, akkor nem gondoltam volna, hogy ez lesz belőle. Főleg, mert rendkívül hamar kiderült, hogy nem tudok énblogot írni, ráadásul egyedül semmilyen blogot nem is akarok. Ámde rövidesen, kevés próbálkozás után kialakult a legendás háromfős társulatunk, amely körülmény áldásait máig élvezhetitek.
  • Akkoriban (több, mint egy éve) úgy tűnt, hogy a blog-csatát elbukjuk: sose fog a műfaj kiszabadulni a "mit reggeliztem / kibe vagyok szerelmes / mit hallgatok" énblog-vonalból, így kishitű módon az evangelizálás helyett a menekülést választottuk, és elvetettük a "blog" utótagot - aki érti, látja miről van szó anélkül is, hogy kiírnánk; aki nem, azt meg ne zavarjuk össze. Nem lehet az ember mindig úttörő.
  • Satöbbi.

Így hát 2005 egy koranyári délelőttjén ervinnel kiültünk az évad első frozen mocchájával a Jáva teraszára, és egy brutális többórás brainstorming-session után megszületett a név: Kispad. Rövid, könnyen megjegyezhető, és tetszett a falusi, kiülnek a nénik beszélgetni-asszociáció is. Voltak még más toplistás jelöltek is - remélem ervinnek megvan még valahol az a cetli, ahova gyűjtöttük a tippeket, én akkor még rendszertelenül éltem - de mivel szerencsére elérhető volt, maradtunk ennél.

ervin: Biztos megvan valahol az a cetli, de én meg csak elvileg vagyok szervezett: minden megvan valahol, de nem tudom, hogy hol. Ugyanakkor nem is baj, hogy a dobogós és a futottak-még neveket nem ismeri meg az utókor: az az érzésem, hogy sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat. Meg különben is: jól választottunk!

A kéthetes domain-várólista után tehát 2005. július hetedikén bejegyzésre került a kispad.hu - de ha valaki akkor azt mondja, hogy egy év, mire elindulunk, minden szoftveres tapasztalatom ellenére kiröhögöm.

Folytatás: 2. rész: egy év meló

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (67)

1

nightw, 2006. június 25. vasárnap, 11:57 (#)

Elképzelhető, hogy utólag pedig a megvalósítás ideje hagy némi kívánnivalót maga után.(ki röhög kin?) :) De nekem tetszik ez a megújulás. Megtudhatjuk majd a későbbi cikkekből a "késés" okát?

2

Author Profile Page eszpee, 2006. június 25. vasárnap, 12:04 (#)

A késés oka banális: mindig volt fontosabb dolgunk. :)

De a következő rész nagyjából arról az egy évről fog szólni.

3

Author Profile Page ststofi, 2006. június 25. vasárnap, 12:30 (#)

Nagyon szépek lettetek. Respect.

4

slam, 2006. június 25. vasárnap, 12:41 (#)

Nekem nagyon tetszik ez az új blog. A következő rész mikor jön?

5

Author Profile Page eszpee, 2006. június 25. vasárnap, 12:44 (#)

Köszönjük, igyekszem, szerintem a jövő héten nagyjából.

6

PAStheLoD, 2006. június 25. vasárnap, 14:29 (#)

Ezt az egy évet én is megmosolyogtam volna ott helyben, de ha nem top prioritású a project akkor érthető :)

7

slam, 2006. június 25. vasárnap, 15:32 (#)

Oké már várom.

8

Boca, 2006. június 25. vasárnap, 17:38 (#)

Jó név ez a Kispad, de az 1. indokot leszámítva még nem látom, mennyire volt érdemes új nevet választani. Persze ti biztos tudjátok, meg majd kiderül, milyen tartalmi változások jönnek.
Viszont a sesblog cikkeit biztosan nem akarjátok kukázni, szóval akkor azt a technológiai váltást is meg kéne oldani előbb-utóbb, akkor meg végképp elfogynak az érvek. Design váltás korábban is volt, azt sem követte névváltás.
Miután a sesblog név befutott brand lett, sztm egyre kevesebb jelentősége van, hogy miből áll össze a név és hogy az ezt meghatározó okok fennállnak-e még. Szokták mondani, hogy a Microsoft is elég sok mindennel foglalkozik ma már ahhoz képest, ami korábban a cégnév választását meghatározta, mégsem váltanak egy befutott brandről.

9

Author Profile Page ervin, 2006. június 25. vasárnap, 20:06 (#)

boca, ezzel a 'leszámítva az érveiteket, nem látom az értelmét' érvvel nehéz bármit is kezdeni. :) ugyanakkor tény, hogy nem végeztünk előzetes megtérülési számításokat. talán ebben a műfajban néha a gut-feelingre is lehet támaszkodni.

10

Author Profile Page eszpee, 2006. június 25. vasárnap, 20:16 (#)

Boca, ezt őszintén nem értem:

"Viszont a sesblog cikkeit biztosan nem akarjátok kukázni, szóval akkor azt a technológiai váltást is meg kéne oldani előbb-utóbb"

11

Boca, 2006. június 25. vasárnap, 21:16 (#)

Eszpee, bocs, nem volt időm elmélyedni a site-ban, mielőtt a véleményemet leírtam az új brandről. Azóta láttam, h megtörtént a technológiai váltás, viszont érdemi válasz még nem jött arra, h minek. De azt el kell ismernem, Ervin gut-feelingje abszolút érdeminek tekinthető.

12

pblue, 2006. június 26. hétfő, 01:06 (#)

a layout vagy hogyhivjak azthogy miholvan van az oldalon, az tokjo, teljesen intuitiv a felulet. viszont a dizajn az nagyon nem jon be :/ az elozo jobb volt (szinek formak tipok stb.) deazer fellelegeztem nagyot hogy nem szuntetek meg, eleg durva lett volna...

13

Ali, 2006. június 26. hétfő, 07:47 (#)

Tudtam, hogy baj lesz, ha valahol előkerül Johannes neve, mint a Sesblog végnapjaiban...

Akkor a Sesblogra hivatkozo linkeknek vegleg annyi? :(

14

Ali, 2006. június 26. hétfő, 07:52 (#)

PS (bugreport): Az olajkályha a Sesblogon maradt... (játékmetrós cikk). (Maradhatott volna a régi cikkazonosító, de gondolom nem árt, ha máshol is dolgoznak -- pl. én a hivatkozásokban, meg az összes blogban, ahol eddig hivatkoztak a Sesblogra, nagy ám a radír! --, túl egyszerű csak a domain-t cserélni, az még ment volna automatikusan...)

15

Author Profile Page eszpee, 2006. június 26. hétfő, 08:33 (#)

Ali, pár nap, és minden régi link menni fog, legalábbis ez a szándékunk.

16

Author Profile Page ervin, 2006. június 26. hétfő, 08:41 (#)

... (eszpeehez kapcsolódva) addig pedig esetleg még azt is feltételezheted, ha kedved tartja, hogy a magunk korlátai között azért átgondoltuk a dolgot, és ennek megfelelően igyekszünk okosan végrehajtani az átmenetet, amelynek nem célja valamennyi régi cikk és link elvesztése.

17

Ali, 2006. június 26. hétfő, 09:31 (#)

Sirs,
magamból kiindulva feltételeztem, hogy valahol mindig marad egy lék, amit nem vennék észre, ha nem szólnának. Gondoltam, a nagy átállásban kimaradt ez a szempont. Mondjuk tény, hogy szebben is fogalmazhattam volna, elnézést, de az átállás kvízként való tálalása kissé leverte nálam a biztosítékokat -- nem tudtam humorosan felfogni, innen az összes tüském. Meg hát nem bosszankodnék, ha ez valami értektelen tucatsite lenne. Nagyon nem az. Sesblog (öhm... Leninváros, Tiszaújváros... szóval Kispad) csak egy van.

18

wice, 2006. június 26. hétfő, 10:17 (#)

vki megmagyarayna, h amikor a sesblogon csak annyi volt kiirva, h "hova tunt a sesblog", v ilyes, akkor miert volt alatta az, h hintek szama: 3? mik voltak a hintek?

19

Author Profile Page eszpee, 2006. június 26. hétfő, 10:18 (#)

meg wice, én leszek az a valaki, csak türelem.

20

wice, 2006. június 26. hétfő, 12:57 (#)

NEM VAROK!

;-)

21

yaanno, 2006. június 26. hétfő, 13:54 (#)

Számomra az a lényeg (mármint, hogy ez a feature[!] megmaradt a szeszblogból [hehe, ez a hétvégi melegben ugrott be]), hogy ha - horribile dictu - elunom a szövegeket, lehet random képeket nézegetni a laptetőn; kb. egy éve keresek már egy bizonyos képet, de az a fránya random sose hozza elő (pedig erotikus, mármint a kép [a random nem gerjed eszerint, vagy aszexuális {de lehet hogy csak én perverzkedem itt? }]) - hát így múlik el a pillanat, megragadatlanul.

22

Author Profile Page ervin, 2006. június 26. hétfő, 14:17 (#)

yaanno, a köldökösre izgulsz? vagy a fogatlan burmai néni az erotikus? tudod, ez egy equal opportunity blog... :)

23

yaanno, 2006. június 26. hétfő, 14:46 (#)

A köldökösre ;) csak hát nem akartam előhozakodni vele, me' ahogy nézegettem a fotóblogokat (ha jól látom, a fenti képek egy jó része onnan van [jól látom? :)]), sok-sok személyes jellegű kép van ottan, és a privacy, hát, az komoly dolog ...

A köldök önmagában is eroto-misztikus (vagy: ero-tomisztikus [5 út kedvesünkhöz stb.]), de most hogy említetted a fogatlan burmai nénit ... ;)

24

Author Profile Page ervin, 2006. június 26. hétfő, 15:21 (#)

yaanno, úgy sejtem, hogy a köldökös a mostani szériában nincs fent, ezért a random generátor is hiába ácsingózik rá. ;)

25

nzanga mobutu junior, 2006. június 26. hétfő, 15:31 (#)

a dezajn egy konzervativ parthonlapra emlekeztet, de eljen a megujulas ,) s.k.

26

Ali, 2006. június 26. hétfő, 15:42 (#)

Tényleg, nekem már úgyse ront az imázsomon, ha azt mondom, a régi jobb vót... azaz részben egyetértek a 25-ös hozzászólással. A régi letisztult, szerényen háttérbe húzódó és nem tolakodó. Megszoktam, megszerettem. Ettől a mostani design-től meg az a baljós érzésem lesz, hogy "mi jöhet még?...", ami Stsmörk nevénél olvasható fenyegető egysorossal együtt csaknem olyan nyomasztó, mint a 282-es euró (azaz később még lehet, hogy visszasírjuk :) :( ).

27

nzanga mobutu junior, 2006. június 26. hétfő, 16:06 (#)

ali, a regi mindig jobb. de majd 4 ev mulva ez lesz a regi, ami jobb lesz (meg akkor is, ha egy konzervativ parthonlapra emlekeztet, ami viszontmeg igyis szebb, mint mondjuk a reblog dezajnja). ;) s.k.

28

katmandu, 2006. június 26. hétfő, 18:00 (#)

off:
404re futottam, ami nem baj, de tettem ezt ie6x alatt.
A trigger legyen mondjuk ez:
http://kispad.hu/torokgeek/200508/a-35-millimeter.html
és (observed:) nálam az egész bal sáv (menübox, cikkajánló szóval a logó alattiak) a jobb oldalra csúsztak.

Ez most bájdizájn vagy bug és/vagy ie css rendering hóbort?

29

katmandu, 2006. június 26. hétfő, 18:04 (#)

alkalmi fanyalg:
ja és nekem is a régi tetszett jobban, ez a sápatag-bordó valahogy tényleg olyan konzervatív, kicsit poros, a kereksarkú iniciálék legalább is elgondolkodtatók, a serif betűtípusokat meg utálom a képernyőn, de ez szubjektív meg nüansz meg éspofon. :)

30

Ali, 2006. június 26. hétfő, 18:34 (#)

Csúnyább a sárgás-vörös színvilágba bekönyöklő kék "szerkesztő" dobozka... meg akkor a háttérnek is pasztelebbnek kellene lennie és nem fehérnek... De két profi fotós is van a szerkesztők között, ne én akarjam tudni, milyennek kell lennie a színvilágnak...

31

katmandu, 2006. június 26. hétfő, 18:40 (#)

A nagy betűméret a címsorokban, a szürke szín használata, ezek viszont a webkettő ismertetőjegyei :)

32

katmandu, 2006. június 26. hétfő, 18:42 (#)

Meg persze a kerekített négyzetek is (bátortalanul).
Ahogy azt már leírták korábban okos emberek:
http://mittermayr.wordpress.com/2006/02/03/20-culture/

33

katmandu, 2006. június 26. hétfő, 18:49 (#)

De a kék "szerkesztő" label tényleg rikít, sőt ráklikkelést provokálóan gombnak néz ki :)

Elegánsabb lenne talán a szerkesztő nicknevét és/vagy hozzászólásának számát másképp színezni...

Profi fotósoknak is lehet rossz webdesign-napja :)
Nagyot csalódnék sesékben, ha az ilyen észrevételeken besértődnének.
(Bólogassatok, hogy ádehogy meg perszepersze.)

34

Author Profile Page eszpee, 2006. június 26. hétfő, 18:56 (#)

Dehogy sértődünk, egyszerűen nincs igazatok. :)

35

Author Profile Page ervin, 2006. június 26. hétfő, 23:16 (#)

Katmandu, a Kispad-olvasó szíve joga, hogy tetsszen vagy ne tetsszen neki a design, a tartalom, a bármi. Nekünk pedig meg kell tanulni tanulni a kritikák egy részéből és elolvasás után túltenni magunkat a másik részén. Nem mindig egyszerű ez, mert az emberben néha felhorgad az "én küzdöttem vele egy évet, erre ez itt két perc alatt beleokoskodik, pedig az ő weboldala milyen!" érzés - bizonyára te is túlestél ezen és tudod, miről beszélek, ha csináltál valamit a közösségnek (is). Ráadásul könnyen előfordulhat, hogy a kétperces okoskodónak van igaza, ami totális igazságtalanság, de hát az élet ilyen.

Szóval nehéz a sorsunk; de tűrünk, küzdünk, mint disznó a jégen és tartjuk magunkat az alapelvünkhöz, hogy amíg nekünk tetszik, csináljuk. :)

36

Author Profile Page stsmork, 2006. június 26. hétfő, 23:21 (#)

Fontos érv volt az arculatváltás mellett, hogy szerettük volna a webszájtot és a rádióműsort szorosabban összekapcsolni, ezt pedig névváltoztatás nélkül nehezen lehetett volna megoldani.

Az új ruha eleinte mindig egy kicsit szokatlannak tűnik, én annak idején a fekete hátterű sesblog 1.0 dizájnt sírtam vissza. A színösszeállításon és a betűméreten lehet vitatkozni (ezen a téren nekem is vannak kifogásaim, de a jól bevált kétharmados szabály segítségével leszavaztak a szerkesztőtársaim), de ha egy kicsit körbekattintgattok, akkor látni fogjátok, hogy a mostani formátum sokkal átgondoltabb és több információt ad, mint a régi. Nekem két dolog tetszik: az egyik a "mások írják" feedek a jobb oldalon, amelyek attól függően változnak, hogy épp melyik rovatban vagytok (a bilagitban csak kajás cikkek jönnek, stb.), a másik a "cikkajánló", amivel ki tudjuk emelni a fontosabb cikkeinket. Régi problémánk, hogy az archívumot nem olvassa senki, pedig ott sok jó cikket lehet találni, remélhetőleg a cikkajánló idővel egyfajta "best of" listaként fog működni, amiről válogathat az, aki olvasnialót keres magának.

Ali, az olajkályhádat legkésőbb a fűtési szezon elejére áthozzuk a sesblogról! :-)

37

Author Profile Page ervin, 2006. június 26. hétfő, 23:28 (#)

Jaj, ne már, Ali kedvenc kályhája az első pillanattól itt van a Kispadon. Aki csak annyit megtesz, nem többet, hogy bekattogja a - réginél sokkal jobban elhelyezett :) - keresődobozba, hogy metró, majd nyom egy entert, az utána nem beszél butaságokat. És ha minden igaz, azóta már a régi linkekről is elérhető az itteni változat.

Csak, hogy ne alaptalan feltételezésekre pazaroljuk az időnket. :)

38

Author Profile Page eszpee, 2006. június 26. hétfő, 23:30 (#)

ervin, a második részben nem megy az olajkályhás link - tudunk róla, majd fog menni.

http://kispad.hu/blog/200506/mese-a-jatekmetrorol-2-resz.html

39

Author Profile Page ervin, 2006. június 26. hétfő, 23:32 (#)

eszpee, nyugodtan vágd a szemembe, itt mindenki előtt, hogy a belga söröző után ne álljak neki kommentezni, mert úgy járok. nyugodtan! nem sértődök meg!

40

Author Profile Page eszpee, 2006. június 26. hétfő, 23:33 (#)

ok, legközelebb szókimondóbb leszek. :)

41

Author Profile Page stsmork, 2006. június 26. hétfő, 23:35 (#)

Ervin, a metrós cikk tényleg megvan (már a cikkajánlóba is beraktam), de az olajkályhás kép mégsem jelenik meg, mert nem embedded, hanem popup image-ként raktam be. Ezek nem élték túl a konverziót, ugyanis saját külön html oldaluk van, amely független a cikktől. A hibát természetesen kijavítjuk, de momentán nem tudok rá automatikus módszert, amely mindegyik popup image-t kijavítana.

42

Author Profile Page eszpee, 2006. június 26. hétfő, 23:36 (#)

stsmork te meg álmosan ne kommentezz - vagy másik ablakban olvasd vissza előbb, hogy mi változott az oldalon, amíg írtál. :)

43

Anibell, 2006. június 27. kedd, 01:08 (#)

a régi régi sesblog nem is fekete volt, hanem nagyon sötét szürke... az a narancssárga sesblog felirat! az l betű kiváltképp emlékezetes...
ennyit a nosztalgiáról!
a mások írjákban fedeztem fel a chili és vaníliát, amit nagyon huu meg haaa, szóval az tényleg nagy ötlet, ami még tetszik a hozzá- (régebben nem be-?) szólások felváltott színezése, de a címkép nem lett kisebb??

44

Author Profile Page stsmork, 2006. június 27. kedd, 07:15 (#)

eszpee: igazad van, a 38., 39. és 40. hozzászólást akkor nyomtátok be, miközben én buzgón pötyögtem a sajátomat.

Anibell: nekem is tetszett a narancssárga felirat, de azt nyilván te is látod, hogy ez a szín ma már vállalhatatlan. Nemrégiben a Magyar Narancs és a Critical Mass is megvált tőle, mi ezen a téren is beelőztünk mindenkit ;-)

45

Author Profile Page ervin, 2006. június 27. kedd, 10:00 (#)

Anibell (43), annál praktikusabbak voltunk - nem álltunk neki átméretezni többszáz képet. :)

46

Author Profile Page ervin, 2006. június 27. kedd, 10:23 (#)

katmandu (28), köszi az alertet! a hiba elég könnyen reprodukálható :) - első ránézésre az IE css-értelmezési hülyesége, de ez sajnos nem mentség, úgyhogy megyek, reszelek rajta.

47

katmandu, 2006. június 27. kedd, 10:25 (#)

#35/ervin:
Abszolút megértem az álláspontodat, nem is azért mondtam, meg valsz ez a dezájn sincs betonba öntve, mindenki beleszól, ti majd kicsit tweakelitek, meg amúgy sem vizuális élménytúrázni járunk ide. Hog on ice, mlol.

Más:
a #28-ban leírt bugra valami?
Nem mertem beszórni az üzenőfüzetbe...

48

katmandu, 2006. június 27. kedd, 10:27 (#)

upsz :) késedelem pályaközi átvitel miatt :)
Sorry, ervin, későn frissítettem.

49

Author Profile Page ervin, 2006. június 27. kedd, 10:30 (#)

semmi gond, amúgy meg az ilyeneket nyugodtan szórd be a füzetbe, azért (is) van. még egyszer köszi!

50

Anibell, 2006. június 27. kedd, 17:46 (#)

akkor talán azért tűnnek kisebbnek, mert nincs a címkép körül tér, bevannak szorítva két kispad közé

51

Halidad, 2006. június 28. szerda, 12:00 (#)

Úgy látszik, a törpe kisebbséget képviselem, de szerintem totál elhibázott lépés volt. Nagyban hasonlít nekem az Eskimo márkanév lecserélése Algidára. Egy jól bejáratott, ismert, és - szerintem legalábbis - jól eltalált, frappáns nevet cseréltek le egy rosszul hangzó, magyartalan, tök ismeretlen névre (OK, hogy a név nem magyar, eképp nem is várható el tőle, hogy magyaros legyen, illetve, biztos ezeregy oka volt a váltásnak, mintahogy nálatok is, de engem, a júzert ez nem érdekli - kövezzetek meg érte :)))
Én amúgy is szinte csak a kvízek miatt jártam a sesblogra, ezután is így lesz, de, gondoltam, az őszinte véleményre kíváncsiak vagytok.

UI: (Nekem a kispadról kizárólag a foci jutott az eszembe, amíg nem olvastam itt, följebb, a falusi nénik ülőalkalmatosságát, eszembe se jutott. A focinál meg eléggé negatív fogalom - legalábbis számomra a kispad. Tán ezért sem tetszett.
Így-úgy, sok sikert a jövőben is.

52

Author Profile Page ervin, 2006. június 28. szerda, 12:11 (#)

Halidad (51), igen, kíváncsiak vagyunk rá és köszönjük a véleményt.

A sesblog > Kispad csere kapcsán a "magyartalan névre váltás" nekem talányos párhuzamnak tűnik, de mindegy, hiszen akár indoklás nélkül is tetszhet vagy nem tetszhet valami.

A jelek szerint viszont továbbra is járni fogsz ide, akkor mégsem buktunk akkorát :)

53

Anibell, 2006. június 28. szerda, 12:17 (#)

ervin, a magyartalan rész az Eskimo > Algida cserére vonatkozott :)

54

Author Profile Page ervin, 2006. június 28. szerda, 12:31 (#)

Anibell, tisztelettel felkérlek a Halidadnál olvasható 'nagyban hasonlít' kifejezés és szövegkörnyezete ismételt értelmezésére. a 'párhuzam' szavam arra vonatkozott. :)

55

yaanno, 2006. június 28. szerda, 12:55 (#)

eszpee, szívátültetést csak és kizárólag élő betegeken szoktak elvégezni :) Bár annyiban jó a hasonlat, hogy a transzplant során van ott egy harmadik (mechanikus) szív is - akkor a kispad.hu most hol tart? (jó jó megvárom a 2-ik részt)

56

Ali, 2006. június 28. szerda, 13:30 (#)

A "Kispad" név mögött (amibe rossz napokon a kispályát is belehallom) úgy sejtem, az egyik szerkesztő régebbi lelátós hasonlata is rejtőzik, de aztán, hogy utánaástam egy napokban tíz éves cikkének, rájöttem, azt valahol máshol említette, itt gépházról beszél:

http://net.hu/interpen/grafoman/page.shtml?1996.3380

57

Halidad, 2006. június 28. szerda, 14:14 (#)

ses, a magyartalanságot valóban nem vethetem a szemetekre, ez igaz :)

A kvízeket ezután is nézni fogom, bár az eddigi grafikonoknál esélytelen voltam - előbb-utóbb csak beraktok egy nekem valót :)

58

Halidad, 2006. június 28. szerda, 14:16 (#)

Ja, és abszolút mezőfüggő lehetek, mert zavar, hogy a piros kockáknak nem a közepén van a betű :)))

És ezzel igyekszem itt és ezennel véget vetni a negativitásnak :)

(Azt azért meg lehet tudni,hogy mik lettek volna az egyéb névötletek?)

59

Author Profile Page ervin, 2006. június 28. szerda, 14:25 (#)

Halidad, az elvetett ötleteinkről nem nyilatkozunk :) a szokatlan elemek terem pedig remélhetőleg az idő lesz majd segítségedre.

60

Ali, 2006. június 28. szerda, 14:35 (#)

"a szokatlan elemek terem(*) pedig remélhetőleg az idő lesz majd segítségedre"

Eddig ez a legjobb eufemizmus arra az általam olvasottak közül, hogy "nem változtatunk rajta, mert nincs időnk/energiánk/kedvünk hozzá, meg különben sem kötelező, ha nem tetszik". :)

* terem=terén?

61

Author Profile Page ervin, 2006. június 28. szerda, 14:51 (#)

terén, persze, a terem a mobil szövegfelismerés ajándéka :) a kommented másik részét illetően feltehetően magadból indultál ki, én látok pozitívabb megközelítési lehetőséget.

62

Ali, 2006. június 28. szerda, 15:04 (#)

Természetesen a magam észjárásából indultam ki. Mérnökként a worst case az, amire számítanom kell. :) Ugye nem okoz gondot neked egy etalonpesszimista, pláne nem sértődést?

63

Author Profile Page ervin, 2006. június 28. szerda, 15:35 (#)

Egyiket sem.

64

katmandu, 2006. június 28. szerda, 21:47 (#)

Off: az Eskimo csak nálunk volt Eskimo, német nyelvterületen például Langnese néven futott, máshol megint máson (ugyanazzal a dizájnnal és tipográfiával), és az Algida asszem mindenütt egységesen Algida lett, de lehet hogy tévedek.

mégoffabb:
Algida nekem sem annyira tecc, a kiejtése sem mindig egyértelmű, és "beosztott fiatal kecske" asszociációt is kelthet. Jajdemelegvan.

65

Author Profile Page ervin, 2006. június 28. szerda, 22:40 (#)

katmandu, amennyire a hírekből követhető volt, pont ez a nemzetközi egységesítés volt a váltás célja. úgyhogy a mi eszkimónk egy nemzetközi költségelemző xl-táblának esett áldozatul :)

66

otto, 2006. július 8. szombat, 09:39 (#)

Nekem a megtalálás utáni első napokban mindig Kiskapu ugrott be Kispad helyett, nekem az valahogy jobban hangzott (és ugye tényleg csak kerülőutakon lehetett eljutni hozzátok).
Mikor jön a következő cikk? Vagy már kinn van, csak átsiklttam felette?

67

Author Profile Page ervin, 2006. július 8. szombat, 09:52 (#)

otto, eszpee már szorgosan dolgozik rajta. :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork