Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53889 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A harmadik verzió

Orosz Péter cikke a Blog rovatból, 2006. július 4. kedd, 12:23 | 7 hozzászólás

Be kell valljam, megérintett a két változat az Orosz-végül-is-olvashatóan-ír-csak-egy-hülye-kis-köcsög témára. De félrevezetése lenne a Kispad olvasóinak, ha ennyiben maradnánk. Valójában nem azért fogok 61 napot eltölteni ezen a blogon, mert Hemingway monogramja van a mutatóujjaim hegyére tetoválva.

Az igazság prózai, de a Kispad jövője szempontjából mindenképp érdekes.

A sesblog azért alakult át Kispaddá, mert megvásároltam. Bár nem került ki a Published by Kzamm Omnimedia alcím a fejléc alá és nem is fog, a tranzakció a múlt héten lezajlott. A névváltásra részben már a szerkesztőség is utalt: a teljes igazság az, hogy szakmai befektetőként nem tartottam szerencsésnek, hogy az oldal neve a szerzők nevének rekurzív akronímája. Hiszen bárkit elüthet egy autó!

Az oldal új inkarnációjában teljes anyagi és szerkesztőségi függetlenség mellett működhet. Hirdetési bevételt nem kell termelnie, mögöttes politikai és gazdasági érdekcsoportokat nem kell kiszolgálnia. Augusztustól pedig a korábban megszokott színvonalú, izgalmasan fogalmazó, jó tollú szerzők térnek vissza vendégmunkásként.

Bízom benne, hogy a Hatvany-stílusú mecenatúra továbbgondolása a média és az irodalom új évezredében működőképes konstrukció lesz. Remélem online sikertörténetként gondolhatunk mindannyian a Kispadra.

Kedves magyarországi dotkommerek és újmédiapunkok: van remény. Nem kizárólag visszataszító posztszocialista monolitoknak lehet eladni egy virágba borult jó ötletet. Érdekeset kell csinálni, izgalmasat, csillagokkal a pupillán.

A végtelenbe és tovább.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (7)

1

Ali, 2006. július 4. kedd, 12:51 (#)

A harmadik út húzósabb cím lett volna ehhez. :D

2

Dr. Minorka, 2006. július 4. kedd, 14:25 (#)

??????
"Orosz-végül-is-olvashatóan-ír-csak-egy-hülye-kis-köcsög"
szerintem a megjegyzés valójában így szólt:
"Orosz-végül-is-olvashatóan-ír-csak-hamar-lekonyult" (mint a többi vendégmunkás)

3

Trofimov, 2006. július 4. kedd, 14:36 (#)

Mert nem "vendégmunkás" státusz kellene, hanem "rabszolga". Esetleg a hónap végén megszavazhatjuk a korbácsolás elhagyását.

4

nzanga mobutu junior, 2006. július 4. kedd, 23:50 (#)

mnltrckbck:
http://re.blog.hu/2006/07/04/kispalya s.k.

5

tekatana, 2006. július 5. szerda, 01:02 (#)

minorka - a kispad széléről könnyű okoskodni annak, aki még nem volt vendégmunkás (aki igen, az ismeri az érzést, hogy ide nem lehet "csak úgy" írogatni :)).
és bár az orosz is viszonylag korán elvérzett az első menetben, azért színvonalat tekintve szerintem kiemelkedően teljesített, úgyhogy részemről üdvözlöm a hosszabbítást.

6

Dr. Minorka, 2006. július 5. szerda, 11:12 (#)

Khm, nem ismeretlen a probléma...

7

methan, 2006. július 5. szerda, 14:07 (#)

jó ég, rajtam kívül itt minden fogyasztó ex-vendégmunkás?!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork