Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53905 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kínai hotelmegnyitó

eszpee cikke a Blog rovatból, 2006. augusztus 9. szerda, 10:58 | 8 hozzászólás

Ez annyira szép, hogy - vessetek meg - egyszerűen nem hiszem el. Sebaj, azért hozom, íme: a második sztorit olvassátok. Röviden: új szállodát avatnak Kínában, a megnyitóra elvárják persze a helyi áramszolgáltató főnökeit is, de kapitális hibát vétve nem az igazgató, hanem az asszisztense kézbesíti a meghívót. A válasz nem marad el: a megnyitás pillanatában a két főnök lekapcsolja a hotel áramellátását, majd beül egy közeli bárba levezetni a feszültséget (bocs). A megnyitandó szálloda egyik vezetője asszisztense kiséretében (mindketten hölgyek) átszaladnak, hogy ugyan már, talán mégse kéne, de hiába - hacsak, na jó, minden lenyomott üveg Baijiu-ért egy órával rövidítik az ideiglenes áramszünetet. Hét üveggel később a megnyitó végre elkezdődhetett.
(Forrás: Üzenő füzet a címoldalon)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

Author Profile Page Zuzu, 2006. augusztus 9. szerda, 11:36 (#)

A férfiúi büszkeség, rangkórság talán nem ilyen extrém kiterjedésű esetével számtalanszor találkoztam már itthon is. Aki hülye az az is marad.

2

Pocakos, 2006. augusztus 9. szerda, 13:20 (#)

Azért itt van egy-két apróság.
Miért kell meghívni (eleve) az áramszolgáltatót? (habár, kedves és figyelmes dolog). Fordítva: mi van, ha eleve nem hívják meg? ;-)
Mikor volt az ünnepség? Ha nappal volt, akkor nincs nagy jelentősége.
Mikor kapcsolták le/ki az áramot? A megnyitó alatt, előtt stb. Hiszen a konyha a kaját már órákkal előbb elkészítette a fogadásra.
Egy öt-csillagos szállódának fel kell készülnie egy áramszünetre! Igaz, nem kórház (pláne nem műtő), de azért az ilyen esetet (jobb helyen) bekalkulálják - gyertyát osztanak stb.
Szóval, - számomra - nem (elég) "életszerű".

3

Author Profile Page eszpee, 2006. augusztus 9. szerda, 13:21 (#)

Pocakos, olvasd el az első mondatomat is, én sem gondolom, hogy így, ebben a formában ez megtörtént volna.

4

eszta, 2006. augusztus 9. szerda, 13:34 (#)

Hát igen. Kevéssé normális emberek mindig voltak és mindig is lesznek. Ha így ebben a formában nem is történt meg a dolog, könnyen meglehet, hogy valami hasonló megtörtént. Egy biztos, az emberi hülyeség kimeríthetetlen.

5

salander, 2006. augusztus 9. szerda, 13:54 (#)

ja. az emberi hulyeseg kimerithetetlen, plane a letezo szocializmusban.

6

Ali, 2006. augusztus 9. szerda, 14:15 (#)

Pocakos,
tekintet nélkül az esemény valós voltára, ha te áram nélkül (vagy csak a szokásos tartalékáramforrásokkal, ami egy hotelben előfordulhat) megoldasz egy ilyen megnyitót (kezdve a kihangosítással), akkor vagy nagyon kevés volt az érdeklődő, vagy csodatévő vagy. :)

Mellesleg a történettel rokon lehet az, amikor kies fővárosunkban a szinte még gőzölgő új aszfaltutat törték fel épp a megnyitó előtti percekben, légkalapáccsal, ahogy kell...

7

Pocakos, 2006. augusztus 9. szerda, 18:00 (#)

Ali,
kedves, hogy csodatevőnek tartasz, pedig csak kreatív vagyok. ;-) A megnyitó áram nélkül is lebonyolítható! Az elmúlt néhány ezer évben ezt meg tudták oldani, - kihangosító meg áram nélkül. Mondd, Téged a GE vagy az ELMÜ fizet? ;-)))

8

gargoyle, 2006. augusztus 10. csütörtök, 00:06 (#)

viszont fejlodunk, mert manapsag egy hotelmegnyito abszolvalhato lo, landzsak es rabszolgak nelkul. cserebe aram valoban nem art :D


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork