Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53894 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Női metrókocsik

eszpee cikke a Blog rovatból, 2006. augusztus 22. kedd, 09:31 | 10 hozzászólás

Anno a Retúr egyik adásában találgattuk, hogy miért hordanak tűt magukkal a japán nők utazáskor - azóta egyre kevesebb okuk van rá. Egy éve vannak már ugyanis csak női metrókocsik - bár az eredmények első ránézésre nem egyértelműek, a növekvő molesztálási számokra is van magyarázat. Egy jogosnak tűnő igény a cikk végén, hogy legyenek csak férfi-kocsik is, de engem inkább hölgyolvasóink véleménye érdekelne: létezik ez a probléma itthon is?
(Forrás: FARK)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (10)

1

ari, 2006. augusztus 22. kedd, 20:25 (#)

A munkám miatt volt alkalmam kiélvezni a napi két óra metrózás minden gyönyörűségét, de be kell vallanom, hogy a sok zavaró körülmény úm. bűz, kosz, zsúfoltság, alvó hajléktalanok, illuminált dűlöngélők, stb. mellett nem jellemző, hogy női mivoltuk miatt molesztálnák a hölgyeket. Én legalább is nem tapasztaltam, de nem is láttam, hogy bárkit molesztáltak volna. A zsúfoltság miatt elkerülhetetlen néha a parázs viták kialakulása, melyek szinte tettlegességig fajulhatnak, de ennyi.

Azért megérdemelne egy-két szót az utasok viselkedése is ilyen esetekben. Totális közöny: nem látom, nem velem történik, nem érdekel... Az érintett szerencsétlen meg legfeljebb leszáll a következő megállónál.

2

bkkcharlie, 2006. augusztus 23. szerda, 14:58 (#)

Bangkokban ilyen megfontolásból léteznek Lady Busok a városi tömegközlekedésben. Amúgy meglepett, mert például skytrainen milliószor utazva nem igen láttam volna, hogy a nőket molesztálnák, vagy vizslató szemekkel néznék a helyi férfiak. Ez amúgyis idegen az ázsiai kultúráktól (japán, thai egyaránt).

3

Author Profile Page Zuzu, 2006. augusztus 23. szerda, 15:32 (#)

Egyébként Afrika egyetlen metróhálózatán Kairóban is vannak női metrókocsik, amiket én biztos nem próbálnék ki, nagyon nyomasztó lehet :) Az egyiptomi férfiak szvsz is inkább a turistanőket molesztál(hat)ják, mint a helyi felhozatalt.

4

Author Profile Page ervin, 2006. augusztus 23. szerda, 16:59 (#)

Indiában meg a csak-nőknek vasúti kocsik játszanak, sőt külön pénztári sor is van nekik - ahol persze időnként még nagyobb a kézitusa, mit a férfiaknál. :)

5

nyelv-ész, 2006. augusztus 23. szerda, 20:39 (#)

Azért kíváncsi lennék rá, hogy mi történik egy gyanútlan férfi turistával, ha neaggyisten nem értiaz ékes japán hieroglifákat, és beszáll egy ilyen női szakaszba? Női biztonsági őr vigyázza, hogy ki száll be a fenntartott metrókocsiba?

Vagy csak egyszerűen kiírják rá, hogy "Csak nőknek"? Kíváncsi lennék, hogy Pesten hány napig tartana be a nagyközönség egy ilyen szabályt...

6

csibu, 2006. augusztus 24. csütörtök, 13:10 (#)

Nekem a parkololóházakban a bejárathoz legközelebbi, Csak Nőknek fenntartott parkolóhelyek jönnek be igazán :)
Városi legendákként egyébként terjednek pesti metroban történt inzulusokról szóló történetek, de eddig mindig csak áttételesen mesélték...
Az egyetlen incidens, amit saját szememmel láttam, az éppenséggel egy elkapott bliccelőnő és egy ellenőrnő brutális hajtépős verekedése volt a Blahán - ami mellett egyébként szájtátva ugyan, de semmit nem téve mentek el az emberek..

7

Boca, 2006. augusztus 24. csütörtök, 13:25 (#)

Zuzu, dehát te turista lennél Kairóban. Ha nem szállsz be a női kocsiba, akkor veszélynek teheted ki magad.

8

Author Profile Page Zuzu, 2006. augusztus 24. csütörtök, 15:23 (#)

#7 Boca, itt az a kérdés, hogy mit is szeretnék én? ;-)

9

gargoyle, 2006. augusztus 24. csütörtök, 15:55 (#)

veszelynek kitenni magad kairoban? :o valakinek megartott a sok arabiai lawrence :o (:

10

Author Profile Page Zuzu, 2006. augusztus 24. csütörtök, 16:22 (#)

:)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork