Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53905 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Rodeóbikák

ervin cikke a Blog rovatból, 2006. augusztus 13. vasárnap, 23:30 | 1 hozzászólás

BikaBodacious (a képen nem ő látható) tenyésztése annyira jól sikerült, hogy a profi rodeó-cowboyok követelésére idő előtt nyugdíjazni kellett. A bika bűne: nemcsak, hogy nem lehetett 8 másodpercig rajta maradni, hanem még az a jó szokása is kialakult, hogy a nyomaték kedvéért le is fejelte a nagy arcú próbálkozót. Kemény!

A bikatenyésztés legújabb fejleményeiről szóló részletes cikk a New York Times weboldaláról.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

katmandu, 2006. augusztus 14. hétfő, 01:50 (#)

Különvélemény: Hüm. A szarvasmarha nem hátasállat, a rodeó akár állatkínzásnak is tekinthető*. Tessék túltenyésztett gépbikákra ülni, amik a kör végén a próbálozón át testelnek a földbe párezer voltot, az lenne csak a kemény.
:)


*
Az, hogy a lovon lovagoltak, még csak-csak, bár a sportváltozat már nehezen indokolható. Amikor cirkuszban kényszerítenek állatokat tőlük teljességgel idegen, értelmetlen "pordukciókra", az is inkább szomorú, semmivel sem jobb a medvetáncoltatásnál. Olyan jó lenne, ha az ember egyszer beérné azzal, hogy hasznosítja (megeszi stb.) azokat az állatokat, amiket erre rendszeresített, a többit pedig szépen hagyná, hogy éljék a maguk életét. Cirkuszokat, viadalokat, állatkerteket alapjaikban kellene újragondolni, és maximum szafarikat, parkokat engedni, természetes élőhelyeken, nem átkozott betonkifutókban, rácsok között. Aki meg egzotikus vadakat akar pár méterről szagolni, gyűjtsön rá és utazzon el hozzájuk. Howgh.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork