Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Jogosítvány-hosszabbítás egy hét alatt

eszpee cikke a Blog rovatból, 2006. szeptember 2. szombat, 00:08 | 35 hozzászólás

2006. augusztus 25-én, péntek délelőtt kiderült, hogy szeptember harmadikán vasárnap délben mindenképpen szükségem lesz lejárt jogsim pótlására. A hétvégéket leszámítva pont egy hetem volt rá, tapasztalat nulla, ezer éve nem intéztem okmányügyet. Rosszakat viszont bőven hallhattam, "öt hét", ilyenek, hát kis aggodalommal ugrottam fejest az egészbe.

Első kör, mi is kell egy új jogsihoz? Orvosi alkalmassági, az. Irány a körzeti, pénteken délután rendel, oda is érek, hogy megtudjam, mégis délelőtt rendelne, de nem rendel, mert most szabadságon van, hétfőn kezd. Ez érdekes lesz, de nem adom fel, sorbaállok a helyettesítőhöz, aki viszont még itt van, be is jutok viszonylag hamar. Első körben lepattanok, "hát az nem megy, hogy mi kotorásszunk a kolléga kartonjai közt, jöjjön vissza hétfőn". "Ajjaj, az nagyon késő, nem lehetne mégis valahogy megoldani?" - persze nem tudom mire gondoltam, ötezresbe csomagolt TB kártya?! - mindegy, működött, a fiatalabbik dokinéni megenyhült, tíz perc és alkalmasnak bizonyulok újabb tíz év vezetésre, ráadásul papírom is van róla, hurrá. Bónusz tippet is kapok, hogy ne a kerületi okmányirodákban próbálkozzak, hanem rögtön a központiban, azok gyorsabbak.

Hétvége a pihenésé és a felkészülésé, annyit azért kiderítek, hogy tíztől van ügyfélfogadás a központi okmányirodában. Mivel ugye sürgős a dolog, fél órával a nyitás után már ott is vagyok. Az előző mondaton valószínűleg a nálam már tapasztaltabbak harsányan nevetnek - most már én is. Akkor viszont eléggé mellbevágott, hogy az információs pultban senki, majd hosszabb várakozás után a flegma biztonsági őr közli, hogy "10:10-kor elfogyott az összes időpont a mai napra", és nagyon úgy tűnik, hogy holnapra nem is tudok itt foglalni. Gyors telefonos segítség, hátha mégis kevésbé telítettek a kerületi irodák, majd át az épp nyitva levő Erzsébet térre, ahol már egy géptől tudom meg, hogy a legkorábbi időpont szerda dél körül van. Befoglalom, de látom már, hogy ez csak B terv lehet.

Otthon újabb frontokat nyitok, első körben felhívom az elintézzük.hu-n látható számot, a vasárnap déli határidőn nem tudok tolni, bízzuk akkor profikra. Kedves hölgy veszi fel, szerinte megoldható a dolog, ha megtenném még, hogy egy emailben összefoglalom, akkor még ma válaszolnak, stb., megteszem. Közben rávetem magam a magyarország.hu-ra, hátha valami eldugottabb külvárosi okmányirodában sikerül korábbi időpontot foglalni. Hát nem valami egyszerű a rendszerük, zsibbadtra kattogom az ujjam, mert az hagyján, hogy nincs olyan funkció, hogy "legkorábbi időpont bárhol Budapesten", de egyrészt a kerületek nem számsorrendben vannak, másrészt minden kerület után újra kell kezdeni az egész műveletet, mert ha back-re nyomok és továbbmennék másik ágon, akkor is visszadob a folyamat legelejére.

Tizenvalahanyadik kerületnél járok, amikor befut az elintézzük.hu-s hölgy újabb telefonja, hogy sajnos mégsem fog menni, mert az új rendszer szerint arcképet az igazolványhoz csak az irodában készítenek, hozottat nem fogadnak el, így nyilván nem tudnak helyettem intézkedni. Viszont rögtön felajánlotta, hogy ha elmondom, melyik kerület van közel hozzám, átküldi az ottani okmányirodák nyitvatartását, amit tíz percre rá meg is tett, ismételten elnézést kérve, hogy többet nem tudtak segíteni. OK, hogy pénzért tették volna, de az okmányirodákban sem ingyen dolgoznak, a magyarország.hu-t sem jótékonyságból fejlesztették, mindkettőért fizetünk rendesen az adónkkal, aztán mégis.

Mindegy, ennyit magán vs. állami szektor vonalon, megvan a legkorábbi időpont is, szerda hajnali 8 után nem sokkal a központiban, befoglalom, a keddet meg az elvesztegetett hétfő miatt nagyjából végigdolgozom. Szerdán a kapott időpont előtt negyedórával befutok, és innentől kezdve mint az olajozott kés a vajban, úgy haladok a fásult tömegen át, hála az internetes foglalásnak. Nem viccelek, már az információ fölötti papír jelzi, hogy "interneten foglalt időpontra érkezőket soron kívül kiszolgálunk", és tényleg, rögtön megkapom a kitöltendő papírt, csekket, sorszámot a fotózáshoz, tudnivalókat. Leülnék töltögetni, de már szólítanak is fényképezni, azonnal megvan, a csekket is már csak az épületen belüli postán tudom kitölteni, mire onnan visszaérek, szinte rögtön hívnak is név szerint az egyik ügyintézőhöz, az egész lazán elfért tíz percben. Emberek, foglaljatok időpontot a weben, ha okmányirodába mentek!

A nekem rendelt ügyintéző pont olyan, amilyennek az ember egy okmányirodai ügyintézőt elképzel. Késő ötvenesnek kinéző testesebb hölgy, szigorú tekintettel. Elveszi az épp, hogy kitöltött lapomat, kicsit gépel, én pedig nagyon koncentrálok, mert tudom, hogy itt több napot is bukhatok, a vasárnapi határidőig pedig mindegyikre szükségem lesz. Amikor odaér, hogy "postázzuk majd a kártyát", rögtön lecsapok, erre vártam. "Nem lehetne esetleg itt személyesen átvenni? Talán úgy gyorsabb, mert nekem sajnos elég sürgős lenne." Hatásszünet, szikrázó szemek, zakatoló fogaskerék, majd egy mellékút-kisérlet:

- Sürgős? Hát elég régen lejárt már...
- Valóban, ezzel nehéz lenne vitatkozni... most viszont tényleg nagyon kéne egy érvényes jogosítvány.
- Miért?
- Vasárnap délben lesz egy utam...
- Hát jó, ha olyan sürgős... de (közelebb hajol) ezt ne terjessze!

Rendben, így hát ti se terjesszétek, hogy jogotokban áll okmányirodai átvételre kérni az elkészült jogosítványt a postázás helyett. Én meg legyűröm a kiskapuk szocializmusának feltoluló érzéseit, és szerepemben maradva hálásan köszönöm a segítséget, igazán, hogy csak nekem, és egyáltalán. Mosolyogva távozok.

Jön a péntek, zárás előtt megyek, nem nehéz, csak egyig vannak, négy várakozó három ablakra, rögtön ott ülök. A borítékokhoz hátrasétáló hölgyet intenzíven szugerálom, meglesz, elkészült, elküldték, két nap hosszú idő, ott kell, hogy legyen - és tényleg, a második doboztól már nem üres kézzel jön vissza, innen már gond nem lehet. Azért a hivatal még bepróbálkozik, keresi rajtam az általuk bevont lejárt jogosítványt, de némi konzultáció után megtalálják azt a képernyőt, ami világosan jelzi, hogy nem lehet nálam, hiszen két napja odaadtam nekik. Egy aláírás, és viszontlátásra tíz évre.

És hogy miért volt olyan fontos a vasárnap déli határidő? Hétfő reggel megtudjátok - intézzétek úgy, hogy legyen időtök egész nap ránknézni.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (35)

1

Author Profile Page mami, 2006. szeptember 2. szombat, 08:28 (#)

Én is a múltkorjában intéztem, de szerencsére tanult kollégáim időben tájékoztattak az internetes időpontfoglalásról, így a sorszámért sorbaállást kihagytam. :)
Ügyfélkapu hozzáférést is intéztem, az még pörgősebb volt.
Az egyetlen fájdalmam nekem is magyarorszag.hu oldal volt, nem kevés bicskanyitogató megoldással, amiket te is írtál. Sajnos cserbenhagyott az amúgy jó tájékozódási képességem is, összevissza kóvályogtam az oldalon - némelyik infót igen sikeresen titkolják az alkotók.
Összességébénen azért a magyar viszonyokhoz képest parádés a rendszer, kár, hogy a lakásomhoz közeli okmányiroda mindig az igen baráti 12-14 óra időpontot ajánlja fel.


2

Ali, 2006. szeptember 2. szombat, 10:22 (#)

A másik posthoz már írtam pár szót az ország sikeressége és az adminisztráció gördülékenysége közti összefüggésről, most csak annyit, hogy élhettem olyan országban, ahol (ha egyébként minden rendben, tehát semmi különleges igény nincs) órákban és nem napokban mérik azt, hogy az összes szükséges papírt előállítsák. Még olyan perverzitás is megesik, hogy amikor a személyi számod megkapod (kedves külföldi, te), ugyanott a lakcímbejelentésed is megtörténik, ami megy a postához, tehát a leveleid ügyében már ne mozogj, az rendben lesz.

3

nyelv-ész, 2006. szeptember 2. szombat, 11:16 (#)

"Befoglalom" - újabb nyelvi lelemény.

Kezdem gyűjtögetni az ilyen gyöngyszemeket; egyelőre a toplista élén holtversenyben a "bevállalom" és a "rámozdulás"!

4

nyelv-ész, 2006. szeptember 2. szombat, 11:32 (#)

Ali, amit írsz, az maga a rémálom! Órák alatt kiadni egy jogosítványt, személyit? Még mit nem! Lakcímbejelentés miatt nem kell külön elmenni a postára? Szörnyű!
Egyébként eszpee esete is mélységesen felháborít. Hát miért tartunk mi ennyi bürokratát? Azért, hogy egy hét alatt elintézzék, amit két hónap alatt is el lehetne?

Viccen kívül: kb. két hónapja magam is ugyanígy jártam jogosítványcsere kapcsán, annyi különbséggel, hogy

- körzeti orvos, bár szintén helyettesített, nem pampogott a kartonom miatt, mert azt kikereste az asszisztens

- sőt a látásvizsgálatot meg a vérnyomásmérést is megcsinálta

- okmányirodában 2 hét átfutással vállalták a jogsit, de szó sem volt róla, hogy kipostázzák, hanem megmondták, melyik napon menjek érte

- és aznap tényleg ott volt

- és nem kellett az átvételhez is sorszámot kérni, hanem soronkívül bemehettem átvenni

5

Author Profile Page eszpee, 2006. szeptember 2. szombat, 11:37 (#)

látást meg vérnyomást nekem is mértek, az átvételhez meg az átvevő irodába "soron kívül érkezők" közé kellett sorszám. :)

6

sztahanov, 2006. szeptember 2. szombat, 12:08 (#)

Ugyanezt az utat jártam végig a központiban azzal a különbséggel, hogy nem voltam elég aggresszív / szerencsés, amikor az ügyintéző hölggyel az elkészülés időpontjáról alkudoztam, szóban bevállalt egy egyhetes postázást, ehhez képest egy hónapig nem küldték ki, és reklamálni sem lehetett 30 napig, ami a hivatalos átfutási idő (persze a telefont amúgy sem veszik fel), utána pedig be kellett mennem átvenni, pontosan 6 héttel az első bemenetelem után (nekem akkor sikerült rögtön bejutnom az adatrögzítős részhez egyébként, nem volt egy óránál hosszabb sorbanállás).

(Az orvost meg hagyjuk, beutalót akart nekem adni, amivel majd két napig járkálok a rendelőben ideoda, inkább megcsináltattam egy ismerőssel.)

7

zuzu, 2006. szeptember 2. szombat, 13:36 (#)

Én tavaly hosszabítottam. Orvosi vizsgálat 5 perc, majd csináltak egy labort, de az amúgy is kellett, minden évben elmegyek egy vérvételre, biztos ami biztos. Megnéztem a IV. ker-i Önkormányzat oldalán hol és mikor van ügyfélfogadás. Reggel 9-re odamentem, én voltam a harmadik ügyfél. Igaz nem kértem azonnalra, mert még volt időm és 1 hét után kiküldték. Nem is értelek eszpee az "ámokfutásod" miatt :)

8

zuzu, 2006. szeptember 2. szombat, 14:28 (#)

http://www.portfoliolight.hu/cikk.tdp?k=7&i=1793

9

varanusz, 2006. szeptember 2. szombat, 16:46 (#)

Én nyár közepén intéztem a tavaly lejárt jogsim megújítását és kártyaformátumra-váltását. A-hét csütörtökén megnéztem, mi kell hozzá, zárás előtt beugrottak az okmányirodába csekkért, pénteken meglátogattam a háziorvost, csengettem neki onsite. B-hét keddjének reggelén várt az okmányiroda megint a befizetett csekkel és a háziorvosi papírral. 15 perc sorbanállás, 15 perc ügykezelés (digifotó, aláírás). Pénteken a déli postával érkezett a kártya.

Én messze elégedett vagyok ezzel így, sokkal rosszabbra számítottam.

10

Author Profile Page CsasZ, 2006. szeptember 3. vasárnap, 10:29 (#)

Eszpee, a "központi okmányiroda jobb" hülyességet nem tudom ki mondta. Ugyanis jogsival bármely okmányirodába bemehetsz, viszont van néhány olyan ügy (pl. kocsiátiratás), amivel csak a lakcím szerintiben vagy a központiban lehet próbálkozni, és emiatt ott garantáltan sokan vannak - vidékiek, akik ezért nem akarnak hazamenni.

Zuzu tapasztalatát tudom megerősíteni.
1. www.ferencvaros.hu (itt lakom, de papíron _semmi_ közöm a kerülethez, nem vesződök bejelentéssel meg ilyen hülyességek).
Nyitvatartás megnéz.
2. Másnap nyitásra odamegyek, 2. vagyok a sorban. (Tegyük hozzá persze, hogy 200 méterre lakom :)
3. 10 perc várakozás után odamentem az ügyintéző csajszihoz és udvarias kérdéssel felhívtam a figyelmét, hogy a magántelefon helyett foglalkozzon kicsit az ügyfelekkel. Pl. az előttem várakozó lúzerrel. Megtette.
4. Kb. összesen fél óra után távoztam elindított igényléssel.
5. Én csak egy hibát vétettem, nem azt kértem, hogy helyben átveszem, hanem a postai kiküldést. Azt persze nem mondták, hogy a posta csak nekem adja oda, így az állandó címemen a szüleim nem vehették át, haza kellett menni érte az ottani okmányirodába.

Fentiektől eltekintve elég gyorsan megy a dolog. Elektronikus ügyfélkapu regisztrációt 10 perc alatt intéztem el. Azért ez már nem rossz hivatali idő.

11

haujobb, 2006. szeptember 3. vasárnap, 17:47 (#)

Nem jogsi, hanem útlevél, de sebaj. A nyár legelején hiretelen kellett egy új útlevél, köbö pontosan egy hónapon belül. Elmegyek a kerületi okmányirodába, ott rögtön rámfagyasztják a mosolyt: azt mondja az amúgy udvarias nő, hogy egy hónap múlvára tud időpontot adni. Kérdem, ez mit jelent? Azt, hogy akkorra jöjjek be, efényképeznek, és elindítják a processzust. És az mikor lesz kész? Hát, úgy két hónap. No de, mondfom, nkem egy hónap múlva a kezemben kell, hogy legyen, különben világháború lesz, meg a föld letér a pályájáról. Mit lehet tenni? Hát, mondja, esetleg próbáljam meg a Központi okmányiodában, a Visegrádi utcában, lévén ők is oda küldiik az adatokat, a tényleges munka ott zajlik, tán előbb kész lesz. De, teszi hozzá, nyár eleje van, mindenkinek ilyenkor jut eszébe, hogy lejárt, és a nyáron kell, szüval lehet, hogy sokkal előbb ott sem lesz útlevelem. Kezdtem visszafogottan bepánikolni, mert, ha nincs egy hónap múlva útevelem, akkor kitör a világháború, meg a föld is letér a pályájáról - egyik se hiányzik. Mit van mit tenni, irány a Visegrádi utca.
Nem ragozom: lefénykép, blankettakitölt, és csekkbefizet, összesen köbö 80 percet töltöttem ott, és mintegy 10 nap múlva a kezemben volt az útlevél... Két hónap vs. 10 nap...

(Ja, amikor a visebrádiban téptem egy sorszámot, foggalmam sem volt, mit, milyen sorrendben fogok intézni. Így, mikor úgy 5 perc múlva felvillant az én rajtszámom és a célablak száma, odalépek (kis fülke volt, nem is ablak), leülök a székre, az ablak másik oldalán egy láthatatlan női hang azt mondja: Nézzen kicsit feljebb! - feljebb nézek zavartan, és csak egy fényképező kattanását hallottam - kész is a kép. Tán esetleg szólhatnának, hogy ott az van, mert sztem nemcsak én vágok eléggé érdekes képet a passzportban...)

12

haujobb, 2006. szeptember 3. vasárnap, 17:56 (#)

A másik pozitív bürö-élményem a földhivatalban esett meg. Lakás adásvételi ügy, nekem kellett a földhivba mennek telekkönyvi kivonatért (asszem). Eleve felkészítettk, hogy jobb, ha elviszem az Orosz Realizmus Összest, illetve a Dukay Család háromkötetest, és lemondok minden programot arra a hétre/hónapra, mert nem szok az gyorsan menni. Felkészültem, hideg élelem, túlélőszett, stb. Megközelítés után gyorsan észleltem egy - még így is - megdöbbentően hosszú sort, mintha ingyen banánt osztottak volna a cocilizmusban a Moszkva téren. Beállok a végére, és belekezdek az állva-nyitott szemmel-a sor mozgását lekövető alvás technikájának kidolgozásába. Kb 5 perc után már nem tusdom nem észrevenni, hogy többen elmennek a sor mellett, be az ajtón, és nem jönnek ki pár másodperc/perc múlva, ami a "megnézem, tényleg oda áll-e a sor" technikára jellemző lenne, ileltve ennyien mégse dolgozhatnak az épületben. No, megnézem, mi van ott.
Kiderült, hogy a hosszú sor a térképmásolatos irodába várt,ahov nekem kellett menni, ott köbö 10 ember volt rajtam kívül. Ha innen számoljuk, a belépéstől számított 16. perben léptem ki az utcára, mindent elintézve, amit ott el kellett.

Aztán ezt a rekordomat is megdöntöttem, mikor ugyanoda el kellett látogatnom ugyanazon tranzakcióból kifolyólag, ekkor 12 perc volt a végeredmény...

(OK, a másik oldal is ide tartozik: a pest környéki földhivatalban egyszer eltöltöttem egy jó 5 órát, amiből csak majd 2 azzal tellt, hogy egy oylan ajtó előtt várakoztam, amiről kiderült, hogy nincs is senki mögötte, és nem is lesz, mert szabin van...)

13

zuzu, 2006. szeptember 3. vasárnap, 22:05 (#)

Ha csak telekkönyvi kivonat kell figyelmetekbe ajánlom a Lurdy Házban található kirendeltséget ahol ugyan a számítógépből nem tudják kivarázsolni a helyrajzi számot ha nincs meg, de ha komplett adattal mentek max. 20 perc alatt megvan az anyag.

14

gargoyle, 2006. szeptember 3. vasárnap, 23:42 (#)

foldhivatalban azert en siman varakoztam 1.5 orat hetkoznap delben. a kulon idegroncsolo az volt hogy a 7 ablakbol 4hez CSAK ugyved vagy ugyvedbojtar mehetett, szoval ott jelentos uresjarat volt, mig a maradek 3 ablakban hujere melozta magat becsuletesen aq 3 hivatalnok megse jutottak sehova se...

15

haujobb, 2006. szeptember 4. hétfő, 00:13 (#)

zuz,
kösz a tippet, de ezek szerint a Központi Földhivatal mintegy 5 perccel veri a Lurdyt :)))

16

haujobb, 2006. szeptember 4. hétfő, 00:15 (#)

gargoyle,
viszont, gondolom, az épület előtt neked is el kellett menned azon az ügyvédbojtár-sorfal mellett, akik arra várnak, hogy valaki igénybe vegye a szolgálatukat (nyilván nem egészen ingyen). Most már tudod, miért...

17

karlsruhe, 2006. szeptember 4. hétfő, 00:27 (#)

kedd - orvos
szerda - okmányiroda, telefon a kapcsolatnak
csütörtök - okmány átvétele a központi okmányirodában a kapcsolattól

elismerem hogy ez az easy fokozat, de éppen ezért hatékony ;-)

18

Author Profile Page NagyGa1, 2006. szeptember 4. hétfő, 03:58 (#)

Tavaly nekem ennyi volt:
- gyors netes foglalás másnapra az interneten a ceglédi irodába
- időponta oda, mint kés a vajban (teljesen meg is lepődtem, kicsit úgy is éreztem hogy talán nem is teljesen reménytelen balkán ez az ország)
- pár nap múlva postás hozta

19

Author Profile Page NagyGa1, 2006. szeptember 4. hétfő, 03:59 (#)

(Ja és nálunk orvos van a baráti körben... ;))

20

Author Profile Page NagyGa1, 2006. szeptember 4. hétfő, 04:10 (#)

Visegrádiban útlevélért a szintidőm a reggeli igénylés esti átvétel, igaz már van ügyintéző aki emlékszik rám. :)
De második útlevelet szinte lehetetlen kisajtolni belőlük, vagy csak ilyen kis nyikhajnak mint én vagyok nem adnak.

Külföldön útlevelet intézni meg fél év: a hivatalos diplomáciai futár kell hogy hozza / vigye a dolgokat, az meg a legtöbb helyen negyedévente van: egy elviszi, másik visszahozza.

21

bkkcharlie, 2006. szeptember 4. hétfő, 05:32 (#)

Külföldi útlevél igényléssel én is futottam egy kört. Fél év lenne a diplomáciai futárral, viszont ha vállalom az EMS költséget, akkor kiküldik gyorspostával, így 1-2 hónap alatt lehet új útlevelet szerezni.

Persze irigykedem az amerikaiakra, akik ha elvesztik az útlevelüket, bemennek a nagykövetségükre és kapnak másikat. Nálunk az úgynevezett hazatérési okmány dívik, illetve kevesen tudják, de a nagykövetségek tudnak azért adni kézzel írott útlevelet. Egyszer használtam ilyet, aggódtam is, mit szól hozzá a sok határőr.

22

Author Profile Page NagyGa1, 2006. szeptember 4. hétfő, 08:51 (#)

A kézzel írott az az u.n. "ideiglenes" útlevél, amit azt hiszem csak a konzulátusok tudnak adni, viszont ha egyszer belépsz vele Magyarország területére akkor elveszik - tehát olyasmi mint a hazatérési okmány.

23

gargoyle, 2006. szeptember 4. hétfő, 10:52 (#)

16/haujobb: oo bevallom nem figyeltem. de ha ez igy van az meg felhaboritobb. vagy igy ertette a csalad hogy jogi diplomaval sokat kereshetek? :D

24

tekatana, 2006. szeptember 11. hétfő, 13:46 (#)

a mizériád olvasva eszembe jutott, hogy megnézzem meddig jó az enyém.
namost a fényképes oldalon van egy ilyen 4(b), ami 2011-et mutat, viszont a hátoldalán gyanúsan megbújik a 11. oszlopban egy 2007-es datum, ami a magyarázat szerint a kategória érvényessége.
akkor most van a jogsinak érvényessége, meg minden kategóriának külön?

25

Author Profile Page eszpee, 2006. szeptember 11. hétfő, 14:32 (#)

tekatana, igen.

26

NewYarder, 2006. szeptember 12. kedd, 06:59 (#)

Hali!

Köszönöm a tippet a netes időpontfoglaláshoz!
Egyetlen apró problémám lépett fel. Megpróbáltam beregisztrálni a Magyarország.hu-ra. Nos ez nem kifejezetten működött.
(1szerűen nem fogadta el a jelszavam)
Ezért csak regisztráció nélkül foglaltam időpontot.
Eredmény: egy 6 számjegyből álló sorszám, és a lefoglalt dátum.
Most ezzel a papítfecnire felírt sorszámmal beállíthatok az okmányirodába?
Előre is kösz mindent.
N.Y.

27

Author Profile Page eszpee, 2006. szeptember 12. kedd, 08:24 (#)

Ha jól értelek, akkor igen, sőt, sorszám se kellett nekem, név alapján megtaláltak.

28

NewYarder, 2006. szeptember 12. kedd, 09:12 (#)

Köszi eszpee!

Csütörtökön kiderül:)

29

Dr. Minorka, 2006. szeptember 12. kedd, 10:02 (#)

re: (26)
Ha elmész az Andrássy út 55-be, (Belügy Elektronikus ügyintézési iroda) szerintem helyben megcsinálnak mindent.
Én az elektronikus adóizét akartam elintézni a helyi okmányirodában, adtak volna egy 2 hónap múlva esedékes dátumot, meg egy jótanácsot, hogy menjek inkább a fenti címre. Elmentem, 5 perc alatt megvolt, és mellesleg regisztráltak a magyarorszag.hu-ra is.

30

NewYarder, 2006. szeptember 15. péntek, 08:04 (#)

Le a kalappal! A rendszer szinte tökéletesen működik!:D
Kb 30 perc alatt végeztem az ügyintézéssel.
(igaz 12-re voltam előjegyezve, az ebédszünetük, pediglen akkor kezdődik.Úgyhogy volt egy szabad órám.)
Jővő7en mehetek is a jogsimért.

31

mickike, 2006. december 1. péntek, 02:35 (#)

naivan lementem a keruleti okmanyirodaba, gondoltam az alakulo beteti tarsasagom miatt azert be kene jelentkeznem a sajat lakasomba. arra szamitottam, hogy legrosszabb esetben is egy fel ora mulva, egy uj lakcimkartya mosolygo birtokosakent hagyom el a hivatali helyiseget. de amiota szamitogepes illetve internetes rendszer mukodik, lelassult az ugyintezes. szemelyesen egy huszonvalahany nappal kesobbi idopontot kaptam, de joindulatuan megsugtak nekem, hogy az inerneten keresztul elobbi idoponthoz is juthatok. rohanas a gep melle, inkabb hasznalhatatlan site-ok bongeszese, es az eredmeny nem maradt el: a tizenkilencedik napra boldogan konyvelhettem el magamnak egy alkalmat az egyebkent "otperces" ugyhoz.

32

elianne, 2007. január 28. vasárnap, 16:30 (#)

Sziasztok, a jogsim ma lejár, új kell mert üres ablak nincs, neten keresztül tudok-e intézni valamit? Kösz, Elianne

33

Author Profile Page ervin, 2007. január 28. vasárnap, 16:59 (#)

Elianne,

Igen, az okmányiroda időpontkérését. Szívesen, ervin

34

Zs, 2008. augusztus 8. péntek, 16:18 (#)

Eszembe juttott az időpontkérésről egy vicces dolog.
Miután megkapod az időpontot pl. útlevélhez akkor vársz, majd elküldenek a postai ablakhoz, vársz, majd elküldenek megint papirt intézni, vársz. Nem lehetne megoldani, hogy csak egy vársz legyen?
Ami ennél sokkal siralmasabb, hogy már 2x jártam úgy, hogy amikor végeztem a postán rebootolt a rendszer és adtak új sorszámot a sor végéről... Második alkalommal finoman, de félreérthetetlenül megkértem az ügyintézőt, hogy most én jövök és ne rakjon a végére:)

35

ocsikenek, 2011. november 23. szerda, 09:36 (#)

Jó nagy hülyeség az egész..


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork