Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Iráni lapcenzúra

eszpee cikke a Blog rovatból, 2006. október 19. csütörtök, 10:11 | 3 hozzászólás

iranian geographicEgy svéd kutató egy hónapot töltött Iránban bloggereket kérdezgetve, és a szállodai szoba unalmát nemzetközi magazinokkal akarta elűzni. Nem is sejtette, mennyire jól fog sikerülni. Az összes, a rendszerre ártalmasnak tekinthető ábrázolás ugyanis a lehető legprimitívebb - mégis akkurátus - módon el van fedve az ártatlan szemek elől. A cenzorok serege vastag fekete filccel és fehér matricákkal száll harcba a hanyatló imperializmus ellen - a NatGeo címlapján épp egy pár készült csókot váltani -, és ez szerintem a helyzet nyilvánvaló komorságával együtt is határozottan vicces.
(Forrás: BoingBoing)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (3)

1

Author Profile Page CsasZ, 2006. október 25. szerda, 06:50 (#)

Szerintem addig vicces, amíg bele nem gondolunk, hogy közel 1 milliárd ember él szellemi középkorban, állami vezetésnek álcázott pszichopata terroristák által befolyásolt vallási fennhatóság alatt.

2

Author Profile Page eszpee, 2006. október 25. szerda, 09:43 (#)

Szerintem utána is vicces, de én egy bunkó vagyok.

3

Author Profile Page ervin, 2006. október 25. szerda, 09:53 (#)

CsasZ, itt az ördög ügyvédje beszél: szerinted az általad említett közel egymilliárd szerencsétlen hány százaléka boldogtalanabb, mint a mi felvilágosult, szekuláris Európánk átlaglakosa?


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork