Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kispad – a vendégmunkás bemutatkozik

Zádori Zsuzsa cikke a Blog rovatból, 2006. november 27. hétfő, 16:52 | 7 hozzászólás

Illene nicknevemnek lenni, ha már kíberszpész. Van is nekem olyanom valahol, de már oly rég voltam álruhában. Mire meggyőztem magam, hogy bedobom a köztudatba egy rég nem használt nevemet, csak hogy ne tévedjek, rámegyek kispadra, és látom: meg vagyok nevezve. Na, hát ennyit a rejtőzésről.

Sziasztok! Nem közben – mint a beköszöntőben ígérte ervin -, hanem post factum avatlak be titeket a Verzió nemzetközi dokumentumfilm fesztivál kulisszatitkaiba. Már ha vannak neki olyanjai. A Verziónak ugyanis 2 hete vége – viszont munka az van dögivel. A mai adag... az asztalomra ragasztgatom a napi teendőket, aztán a listáról húzogatom le a teljesített tételeket.

Felhívtam Bíró Andrást, megköszöntem neki, hogy részt vett a Diák Verzió egyik előadásán, ahol is délelőtti, alternatív tanórához illő módon filmvetítés utáni beszélgetés folyik a filmben felvetett témákról. Bíró András – csakúgy, mint további alkalmakkor Kende Ágnes szociológus és Weyer Balázs főszerkesztő – a Favela Rising c. film után beszélgetett budapesti középiskolásokkal. A film kissé hagiografikus (Anderson Sá a csaknem mennybe megy, de nem ezért választottuk a programba – bővebben www.favelarising.com), viszont remek beszélgetési alap a nyomornegyedek, szegénységben szocializálódó gyerekek esélyeiről, kilátásairól. Bíró András szerint nem túl jó a film, Weyer Balázs szerint viszont remekül mutat valamit, amiről érdemes beszélni – mondom Bírónak. A Rio de Janeiro-i slam, a brazíliai favelák kultúrája remek éltető talaj többek között a zene születéséhez. (Balázs dj – ha valaki, hát ő tudja.) Ha érdekel valakit a film, megnézheti az OSA Archivumban, ahol munkahelyem vagyon.

Tehát akkor első pont kipipálva: Bíró Andrásnak megköszöntem, hogy részt vett. Aztán persze folyt még a szó... adott tippeket, hová volna érdemes pályázni, ha jövőre is akarnánk Verzió emberi jogi dokumentumfilm fesztivált. Akarunk-e? Akarok-e?

Na, de menjünk csak tovább. Pénzügyi elszámolást kell készítsek, merthogy a fesztivál kisebb-nagyobb támogatásokból tartja fönn magát. A pénzügyeket próbálom delegálni, de egyszer csak minden visszaszáll rám. Ilyen a rossz főnök: ezt hagyja. Szóval, telefon bankba, számlaegyenleg lekérdezés, tervezgetés, jusson is, maradjon is. Könyvelővel is beszélni kéne, fejhallgató bérlővel is beszélni kéne, az ingyenes műsorfüzet tervesőjével-nyomdájával is dűlőre kéne jutni: az alapítvány fizesse a számlát vagy a társfinanszírozó, az OSA? Az APEH-nél be kéne jelenteni tevkenységi köröket: anélkül a Verzió nem tudja megkapni a szerződés szerint neki járó jegybevétel 50%-át a Tolditól. Merthogy a Toldi a Budapest Filmé, az meg csak filmkölcsöndíj címén szeret fizetni, az meg nem szerepel a Verzió Film Alapítvány tevékenységi körének listáján. Isten mentsen meg benneteket a nemzetközi dokumentumfilm fesztiváloktól... belülről nézve, ha nem is olyan véres, mint a mozivásznon, de legalább olyan keserves.

De hát előre ugrottam, a megoldandó ügyek listájáról vettem ide elemeket, pedig csak a már elvégzettekről szerettem volna beszélni. De merthogy futnom kell Zsigáért az uszodába, mára már nem hasad tovább: aludj el szépen kispad.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (7)

1

Author Profile Page eszpee, 2006. november 27. hétfő, 17:09 (#)

Zsuzsa, a http://www.favelarsing.com/ nem működik, biztos, hogy ez a helyes cím?

2

sic, 2006. november 27. hétfő, 18:04 (#)

Eszpee, logikusan rising, és akkor a cim jo :)

3

Author Profile Page eszpee, 2006. november 27. hétfő, 20:01 (#)

Jogos, nem figyeltem, javítva.

4

Author Profile Page yves, 2006. november 27. hétfő, 20:40 (#)

Pedig mennyivel viccesebb volt elírva. :>

5

tmnk, 2006. november 28. kedd, 17:42 (#)

Sajnos idén lemaradtam a fesztiválról, de köszönöm a bejegyzést, mert így értesültem a Favela Rising-ról. Egy gyors trailercsekkolás ( http://www.youtube.com/watch?v=B5_DnxeEkts )után és a trailer második felében hallható szám (Antonio Carlos e Jocafi: Simbarere) fejemben visszhangzó ütemeivel a tarsolyomban pedig hamarosan igyekszem is korrigálni az OSA archívumban!

6

Ali, 2006. november 30. csütörtök, 22:21 (#)

Ugye jól látom, hogy inkább decemberi vendégmunkásság lesz ebből, a végén szépen feldíszített karácsonyfával :), a novembert meg elvitte a cica. :) BTW! DENVEEEER!!! :)

7

Ali, 2006. december 17. vasárnap, 11:43 (#)

Úgy látom, decemberi se lett belőle... :( De legalább volt Denver.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork