Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Isten szinte biztosan nem létezik

eszpee cikke a Blog rovatból, 2006. december 18. hétfő, 21:21 | 10 hozzászólás

Állítja Richard Dawkins egy tízperces interjúban, és milyen meggyőzően teszi! Szóba kerül még a Repülő Spagetti Szörny, és persze Bush is - de nézzük el neki, friss könyvét promózza, és azért passzoltak is a beszélgetésbe a (vásárlásra) hívószavak. Érdemes a riporter arcát is figyelni, körülbelül olyan kifejezés ül rajta, mint amikor egy kissrác egy hatalmas gusztustalan bogarat talál, és valójában minden porcikája undorodik tőle, de azért a kiváncsiság erős, piszkálgatja hát a botjával amíg el nem szalad. Videó a kattintás után.
(Forrás: MyPhd)

Nincs Flash lejátszód, tölts egyet.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (10)

1

methan, 2006. december 18. hétfő, 22:38 (#)

7:17 - "god told him to evade iraq" a kérdező szemöldökmozgása: priceless.

2

Author Profile Page ervin, 2006. december 18. hétfő, 23:18 (#)

nem invade? ha evade, akkor bush obviously nem követte a tanácsot :)

3

methan, 2006. december 19. kedd, 08:06 (#)

hehe, lehet, hogy bush értette félre azt az isteni hangot?! invade, of course.

4

lipilee, 2006. december 19. kedd, 11:39 (#)

azért nem értek egyet vele maradéktalanul. mert hívő politikusnak lenni nem csak így lehet. (illetve konkrétan ez nem "hívés", hanem hülyének levés, amikor azt hiszed, hogy isten dolgokat mond neked.) de ha követed a bibliában tanítottakat, ami azért alapvetően egy békés hozzáállás, nos, akkor lehetsz jó politikus.

5

Author Profile Page eszpee, 2006. december 19. kedd, 11:53 (#)

lipilee,

- két különböző vallásban hívő politikus között kisebb a különbség, mint egy hívő és nem hívő között, így a bibliát nem tekinteném adottnak.

- az egyes vallások útmutatásai a legritkább esetben egyértelműek, így simán levezethető belőlük a dobd vissza kenyérrel és a dzsihád / keresztesháború is.

- a fentiek alapján a vallásos hittől talán tényleg független dolog a politikus jósága vagy nem jósága, tehát ebben egyetértünk

- ez esetben viszont minek szedtem úgy pontokba a válaszom, mintha a tiedet cincálnám darabokra

- jó kérdés

:)

6

Author Profile Page ervin, 2006. december 19. kedd, 13:08 (#)

lipilee,

"ha követed a bibliában tanítottakat, ami azért alapvetően egy békés hozzáállás"

hát, ha célirányosan kimazsolázod a bibliát, akkor lehet az is. :) viszont ha teljességében veszed, ahogy keresztényként kellene, nos akkor hullik bőven a forgács.

egyébként ha az amerikai politikusok csak egy kicsit is komolyan gondolnák, hogy a biblia alapján tevékenykednek, és nem csak tettetne az egész bagázs, akkor rögtön az első pillanatban nagy bajban lennének. ugyanis hagyományosan a bibliára esküsznek föl, ami duplán kínos, hiszen Jézus pont abban utasít arra, hogy egyáltalán ne esküdjünk semmire, mert az a gonosztól való.

7

dolphin, 2006. december 19. kedd, 15:53 (#)

eszpee,
a riporter, Jeremy Paxman az egyik (ha nem A) legjobb brit ma a szakmaban ( http://en.wikipedia.org/wiki/Jeremy_Paxman ). O igy kerdez mindenkitol es kulonosen a politikusokat eleg kemenyen meg is szokta fingatni.
Nekem egyaltalan nem tunt ugy, hogy valami gondja lett volna Dawkins-szal, egyszeruen nemigen szokott alakerdezni az interjukban. A flegma arckifejezes meg amolyan trademark.

8

Wyfli, 2006. december 19. kedd, 20:55 (#)

Nekem is ugy tunt, hogy fokozodott a riporter erdeklodese az ido elorehaladtaval.

Mint szektas meg halas is vagyok Dawkins urnak: hulljon a fergese :)

Sajnos ugy talalom, hogy a vallas(ossago)t a hittol kivulallok nem tudja(to)k megkulonboztetni. Marpedig a vallas magaban tenyleg csak a tomegek opiuma :(

9

methan, 2006. december 19. kedd, 21:58 (#)

azért ez a tágas-fényes üvegfalú tér két székkel az interjúhoz már mennyire király kulissza.

10

sic, 2006. december 20. szerda, 21:12 (#)

#5 eszpee
"két különböző vallásban hívő politikus között kisebb a különbség, mint egy hívő és nem hívő között"
Ezt nem tekintem adottnak, ez a bright kultuszu is a "believe" igével zàr. Szerintem vannak alapvetoen toleràns emberek, és azok akik nem. Az aki a màsikrol mindenféle hulyeséget feltételez mert o ugy dontott hogy a sajàt agyàn és értelmezésén kivul màs nincs és amit az produkàl az az egyetlen lehetséges valosàg, szàmomra ugyanabba a kategoriàba esik mint az aki lekezeli a sajàt istenén kivul tévelygoket. :) Es ugyanigy, rengeteg megérto, toleràns emberrel talàlkoztam, némelyik ugy gondolta vilàgàt hogy volt benne valamiféle isten, némelyik nem.

#8 Wyfli
"Marpedig a vallas magaban tenyleg csak a tomegek opiuma :("
ezzel sem akartam egyet érteni, de belegondolva épp ma jàrtam cipoisten templomàban pénzàldozni, és azota sokkal jobban érzem magam, tehàt mégis van benne valami.

Persze az oszes konyv alapu hitet meg lehet békésen magyaràzni, de sajnos az is csak egy magyaràzat a sok kozul. Nincs ez igy bàrmivel ami nem egy darab tomondat?


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork