Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Al és a kondom

ervin cikke a Blog rovatból, 2007. január 13. szombat, 12:55 | 8 hozzászólás

Mindig megfogadom, hogy gyűjteni fogom a spontán egyperces novellákat, amelyeket teljesen más célból készült írásművekben találok időről időre, de aztán sosem állok neki. Ezt a cikket például az előbb találtam a Seattle Post-Intelligencer weboldalán - Al Gore dokumentumfilmjéről szól, semmi különös, viszont van benne egy csodálatos örkényi mondat:

"Condoms don't belong in school, and neither does Al Gore. He's not a schoolteacher," said Frosty Hardison, a parent of seven who also said that he believes the Earth is 14,000 years old.

(Forrás: huffingtonpost.com)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

nightw17, 2007. január 13. szombat, 15:26 (#)

Átlag amerikai véleménye után rövid, tömör jellemzés róla? Csak hogy legyen egy sztereotípia, kis demagógia, némi előítélet és egy csipet rasszizmus is. :) Amugy tetszik.

2

Dr. Minorka, 2007. január 13. szombat, 15:29 (#)

A név is illik a történethez: Mondta Edzettfia Jeges.

3

karlsruhe, 2007. január 13. szombat, 16:53 (#)

érdekes, hogy még a legnormálisab felnőttvélemény (utolsó bekezdés) is olyasmit magyaráz, hogy majd megoldják a fiaink, nekünk nincs vele dolgunk

4

Author Profile Page ervin, 2007. január 13. szombat, 17:27 (#)

nightw17, azt, hogy ez egy átlagamerikai, csak te mondod - viszont utána szembeszállsz vele és úgy kritizálod, mint másvalaki állítását. így könnyű. illetve, ha jobban belegondolok, inkább nehéz.

5

nightw, 2007. január 13. szombat, 20:00 (#)

Úgy látszik, hogy mikor a nickedet sem tudod normálisan leírni, mert összekevered az email címed elejével, akkor nem szabad hozzászólni. :) Igazából a lényeg az volt pont, hogy szerintem a cikkíró az, aki kiemeli ezt az "aprócska" tévedést az adott illetőről, hogy csökkentse a véleményének értékét. Szerintem az idézet már önmagában hordozta az általam említett dolgok egy részét.

6

Author Profile Page ervin, 2007. január 13. szombat, 20:28 (#)

nightw (furcsa is volt az új nicked) értelek. akkor ezek szerint máshogyan nem értünk egyet.:)

szerintem ez nem "aprócska tévedés" az illető részéről, hanem - az ő szempontjából - biztos és megingathatatlan tudás, amelyet az általa ismert legautentikusabb - és talán egyetlen - forrásból merített.

Abban az országban, ahol az emberek igen jelentős része szerint küszöbön áll a Második Eljövetel, illetve ahol egy természetfölötti lény utasításával lehet megindokolni elnöki szinten egy másik ország megtámadását, ott egy ilyen vélemény minden, csak nem aprócska tévedés.

Ahogy pedig a cikk szerzője - vélhetően szarkasztikusan - egymás mellé helyezte a két állítást, na pont az teszi a dolgot gyönyörűvé és örkényivé a szememben.

7

nightw, 2007. január 14. vasárnap, 01:01 (#)

Nem vitatom, hogy pontosan attól érdekes és szép az egész, hogy ez a mellékes megjegyzés ott van. Ezért került az első hozzászólás végére, hogy tetszik. Egyetértek a szarkasztikus szerzővel. De persze ezt vehetnénk negatívnak is, ahogy az elején jeleztem. Szerintem inkább vicces.

8

dolphin, 2007. január 14. vasárnap, 21:04 (#)

Ne legyetek ugy oda, valami hatasa csak kell legyen annak, hogy a Discovery Institute Seattle-ben szekel...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork