Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Ki kicsoda

ervin cikke a Blog rovatból, 2007. február 26. hétfő, 19:16 | 6 hozzászólás

Te meg mit dumálsz? A te dédapád az én dédapámé volt!

Ilyen bonmot-val a magyar parlamentben valószínűleg nem fogunk találkozni, bár talán-talán egy napszámos-verzió összejönne, ha nagyon kutakodnánk. Amerika viszont a lehetőségek hazája.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (6)

1

varanusz, 2007. február 27. kedd, 09:57 (#)

Először azt hittem, hogy a képviselők között van 3 generációnyi korkülönbség, majd hogy valami XIX-XX. sz-i meleg családi dráma bontakozott ki.

Az eredeti cikkbe belelapozva vált világossá, hogy szerencsésebb/egyértelműbb lett volna a "Te meg mit dumálsz? A te dédapád az én dédapám rabszolgája volt!" forma. (Ha a többértelmű fogalmazásban művészi eszköz rejtőzik, akkor azt -- elnézéseteket kérve -- nem vettem észre.)

2

Author Profile Page ervin, 2007. február 27. kedd, 10:10 (#)

varanusz, mostanában figyeltem meg tőled ezt a két gyöngyszemet:

(1) "...én tévesen asszociáltam a 'Sárgább...' kezdetű mondat kapcsán a mártaaljás poénban, tehát az a mondat félreviszi az olvasót..."

(2) "...én úgy értettem, hogy 3 generációnyi különbség van két dédapa között, ezért szerencsésebb lett volna, ha a szerző másképp fogalmaz..."

Nekem úgy tűnik, hogy a jelek szerint időnként te is áldozatul esel a rossz-kvíz szindrómának. Még a sesblogon vettük észre ezt a viselkedésmintát, amelynek lényege ebben az állításban foglalható össze: "ezt a kvízt nem tudom megfejteni, tehát ez a kvíz nem jó". Pedig inkább a kognitív disszonancia csökkentéséről van szó :)

3

varanusz, 2007. február 27. kedd, 11:22 (#)

Köszönöm a diagnózist, doktor úr. Akkor melyikből vegyek be 2-t reggel? :)

4

Author Profile Page ervin, 2007. február 27. kedd, 12:24 (#)

A sárgából, varanusz úr!

5

varanusz, 2007. február 27. kedd, 15:18 (#)

Uhh, nejem mit fog szólni, ha reggelente magamhoz veszem Márta alját 2x? :)

6

Ali, 2007. február 27. kedd, 20:39 (#)

Egy rendszerrel ezelőtt hangzott el rádiókabaréban az akkor is visszatekintésnek szánt poén az egykor volt ántik világ magánügyeit jellemzendő, hogy egy érintett így kiált fel:
"Érdekes, nekem az apám is gróf vót, a fiam is gróf, csak én vagyok még mindig béreslegény!"

Ma ehhez hasonlót a tiszteletre a legkevésbé sem alkalmas képviselők legfeljebb pártállásra vonatkoztatva vághatnának egymás fejéhez -- és még igaz is lehetne egyes esetekben. Végtére is minden kádergyerek a Pártnak köszönheti relatív jólétét és karrierjének indítását...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork