Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Le Pen

sic cikke a Blog rovatból, 2007. február 28. szerda, 13:24 | 1 hozzászólás

A rosszemléku 2002-es vàlasztàsok miatt a mumus szerepét kapta, ami korulbeul abbol àll, hogy aki kisebb pàrtra szavaz, az neki ad esélyt, sokan emiatt szeretnék màr az otodik koztàrsasàg végét làtni. A jelenleg megkergult véleménykutatàsok szerint ugy tunik nem o a harmadik ember, àm annak indult.

Egyenlore még az 500 alàiràs sem jott neki osssze, de valoszinutlen hogy egy 14-17%-os pàrt kimaradjon a vàlaztàsokbol.
(Neve nem tollat jelent, hanem fejet, breton nyelven.)500_signatures.jpg

Amit mond, sokak szàmàra mélységesen ellenszenves, de ettol sajnos az illeto nem hulye, annak venni pedig sok terep àtadàsàval egyenlo. Màrmint ha Von Clausewitz tanitàsàt figyeleben tartva szemléljuk a helyzetet. Le Pen harcol, és nem csak alkalmilag kampànyoknàl, hanem folyamatosan, minden esemény kapcsàn vesz fel idoben fenntarthato és védeheto poziciokat, legyen az delokalizàcio vagy koztorvényes buncselekmény, àllàst foglal és tszemélyét a felhàborito és szégyenteljes jelzok mezejérol bekuzdotte a mindennapi politikai tàjképbe. Ennek része az is, hogy a kezdeti xenophobe, rasszista és antiszemita, beszéd kozben felduhodve nyàlat frocsogo horcsogjellegu kezdo politikusbol vàlt màra egy nyugodtan nyilatkozo, szabatosan fogalmazo személyiséggé, aki immàr mindenféle orditàs nélkul képes részt venni egy vitàban.

Ezt a vàltozàst, marginàlis kicsi gyulekezetbol egy komolyan szàmitàsba jovo pàrttà vàlàst ujszeru elemekkel vegyulo kommunikàciojuk is hiredeti:
LePen_affiches.jpg
Naiv szemlélonek elég meglepo egy "beurette" immigràciobol szàrmazo francia jelenléte ami hirdetiheti azt is hogy két generàcios jelenlétnél nem kell tobbet igazolni, vagy hogy màsokkal ellentétben a hajszin mindegy, nem tudom. Mindenesetre a felirat "Jobboldal, baloldal, mindent tonkretettek" a "torés" igét hasznàlva egyértelmuen a zavargàsokra céloz.

Programjàban tobb elemet vegyit, melyek nacionalista szinezete elfedi a gazdasàgi magyaràzatot. Ilyen példàul a visszatérés a frankhoz. Be kell vallani, egy jopofa kis inflàcio az orszàg adossàgànak 30%-àt vissza tudja hirtelen fizetni, legfeljebb nem utazunk egy darabig, a kulker mérleg is érdekesen fog kinézni, a liberàlis àllam a végén meg mégis kénytelen lesz beleszolni a felvàsàrlàsokba, sebaj, foleg ha kulfoldiekrol van szo, mert azokat ki kell rugni mind, munkàjukat magasabban adoztatni és véget vetni a csalàd egyesitének. Azt a pofonegyszeru kiszàmolosdit hogy demogràfiai okokbol ez egy gazdasàgi katasztrofàval ér fel pedig meg tudja oldani az abortusz betiltàsàval illetve magasabb csalàdi potlék jutattàsàval, azoknak akik faji alapon az orszàgban maradhattak. Talàn ha elég mélyre leàsunk még talàlunk sajàt kis koolajat is.
Megvàlasztàsa esetén természetesen a halàlbuntetés viszaàllitàsa lesz elso teendoi kozt, és kis részlet hogy a kotelezo AIDS vizsgàlatot nem csak az egész lakossàgra de az orszàgba bejonni szàndékozokra is kiterjeszti.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (1)

1

sic, 2007. március 1. csütörtök, 23:50 (#)

Update: màra oszejott neki az 500 alàiràs. Bàr belegonodolva, ilyesmit minden vàlasztàsnàl eljàtszik, idén pedig oda se figyeltem arra amit mond, rutinszeruen kovetem az utemet: "antidemokratikus ez az alàiràs kovetelmény, és a hatalmon levok osszeskudtek ellenem hogy ne legyek jelen a vàlasztàsoknàl, lévén az egyetlen valos ellenzék én vagyok" - azt sem tudom vàltozott e valami motivumon, igérem jobban odafigyelek.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork