Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Sego 2

sic cikke a Blog rovatból, 2007. február 28. szerda, 20:04 | 5 hozzászólás

Az elso vele kapcsolatos kérdés: lehet e valakibol koztàrsasàgi elnok attol hogy no?
Sego egy 100% ENA product, és mint olyan, mondhat bàrmit, ezzel is a tradiciokat képviseli. Ezzel egyutt no, ami onmagàban nem érv, bàr eddig sokaknak ez tunik fobb, illetve némelyek szàmàra egyetlen attribute-ének.
Mint minden piackutatàsban, itt is sok mulik azon hogy van a kérdés megfogalmazva. "Szàndékàban àll e Royal-ra szavazni azért mert no?" jellegu kérdésre valoszinu tobben vàlaszolnak nemmel mint két olyan kérdésre hogy:
"On szerint egy no az orszàg élén az eddigiekhez képest vàltozàst jelentene?" valamint: "Szukség van e on szerint jelentos vàltozàsokra a politikai életben?" melyekre az eredmény valoszinu igenlo vàlasz lesz.

Mint emlitettem, politikai pàlyafutàsàt Mitterand tàmogatàsànak koszonhette, ez abbol àllt, és sokak szàmàra màig is igy van, hogy egy vidéki départementben megvàlasztjàk képviselonek, és amennyiben jo a kapcsolata a hatalmon lévokkel, vàltzo mennyiségu osszegeket tud terulete szàmàra kiutaltatni, majd eszerint jo reménye van arra hogy ujra vàlasszàk. Segolène is ezt tette.

Ahogy Sarko, o is menetkozben szlogent vàltott, a hàtborzongato "igazsàgos rend"-et lecserélte egy kozvetlenebb nyelvezetu "hogy eros legyen a vàltozàs"-ra.

Van egy egyre feltunobb sajàtossàga, mégpedig az, hogy eddig sikerult mindennemu vitàt és konfrontàciot elkerulnie, ami egy elnokjelolttol igen meglepo, és szinte teljesitményszàmba megy. Sokak gyanuja hogy egyszeruen tartalmatlan, ami magyaràzatnak tunik, és egyre inkàbb bebizonyosodik. Vàratlan, elore nem letàrgyalt kérdésekre immàr nem hajlando vàlaszolni, még akkor sem ha csak személyes izlésérol van szo.

Midon màr csak 23 pontra kreditàltàk és vészesen kozel kerult ahhoz hogy a màsodik korben ne szerepeljen, osszetrombitàlta az "elefàntokat" mind a XIII-at. Elefàntok alatt a baloldal ismert személyiségei értendok, Jospin aki egyenes, becsuletes, csak egy primadonna sértodottségével vonul vissza rendszeresen a politikai élettol, DSK-t aki vele szemben ugyancsak elnokjeloltégért indult, és igy tovàbb, sok ellentétes vonalat képviselo személyiséget gyujtott ossze, fel is ugrott a szavazàsi szàndék arànya a csillagos 34%-ra. Es ezzel egyutt màr valoszinuleg Sego elkotelezettége is erosen megnott.

Elnoki programjàt szàz pontban fogalmazta meg, és "pacte" = megegyezésnek nevezte el, ami egy okos dolog, partneréget sugall. Csakhogy ha ezt a megegyezést megszegi, akkor valoszinutlen hogy lemond.
A 100 pontbol kitunik hogy legalàbb egy geek beledumàlt, az egyik arrol szol hogy àlljanak àt az àllami szervezetek open source programokra. A pontok korulbeul a negyede oktatàssal kapcsolatos.
Programjàt olvasva igen nehéz nem egyetérteni vele, elvégre szinte mindenkinek jobb jovedelmet biztosit, a minimàlkeresetet 1500€-ra emeli, a mozgàssérultek keresete, csalàdi potlékok, biztositàsok, szinte minden jovedelmet megemel, és természetesen preventiv intézkedéseket vezet be mindehol, az egészségugyben, oktatàsban, tovàbbà az àllam àltal épitetendo 120 000 szociàlis hajlék megoldja majd a lakàs gondokat, természetvédelemre, mindenre gondja van, nemzetkozileg pedig egy erosebb Franciaorszàgot akar egy aktivabb Europàban a vilàgbékéért.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

gargoyle, 2007. március 1. csütörtök, 10:18 (#)

aaaand worldpeace? :D

2

sic, 2007. március 1. csütörtök, 13:16 (#)

#1 :) teljesen. Lelki szemeim elott lebegett Sandra Bullock képe mint szépségkiràlyno egy hulye tévéfilmbol ahol ez volt a kulcsmondat.

3

katmandu, 2007. március 1. csütörtök, 16:06 (#)

Alapmondat, nekem is folyton beugrik, ha szépségkirálynők kerülnek szóba :) A film címe különben "Beépített szépség" (Miss Congeniality).

4

sic, 2007. március 1. csütörtök, 23:55 (#)

:) Megnyugtato hogy nem csak nekem lett egy ilyen blodség egyetlen mondat miatt referenciàm. Nekem a "vilàgbéke" kapcsàn jut eszembe elobb a film, utàna egy szépségkiràlyno.

5

sic, 2007. április 22. vasárnap, 07:13 (#)

Update:
- Michel Rocard http://en.wikipedia.org/wiki/Michel_Rocard a szocialista pàrt pragmatikus szàrnyànak egy kulcsembere tobbszor is javasolta egy Sego Bayrou osszefogàst:
http://www.lemonde.fr/web/article/0,1-0@2-823448,36-895551@51-895556,0.html
amivel a pàrt màs jelentos személyisége egyet ért:
http://www.liberation.fr/actualite/politiques/elections2007/247655.FR.php?rss=true
tobbek kozt azért mert az ember addig tàrgyal amig van mivel.
Ezt Sego kategorikusan elutasitotta.

A hàttérben talàn a kozvéleménykutatàsok bizonytalansàga van. Egy (àltalàban) 1000 fos tesztcsoporton nagyon magas a bizonytalansàgi faktor, attol fuggoen melyik intézet ezt hogy dolgozza el az eltérések 5% ig mehetnek.
A kovetkezo cikk viszont 15000 emberen a RG="renseignements généraux" = titkos rendorség? szàmàra készult felmérés eredményét szivàrogtatja ki;
http://tempsreel.nouvelobs.com/speciales/politique/20070413.OBS1900/les_rg_eliminent_segoleneroyal_au_1er_tour.html
mely szerint Le Pen, Bayrou és Sego fej fej mellett futnak be, pontosabban esnek ki.

Az a tény amiben az ossze felmérés egyet ért: Sego Sàrkozy ellen elveszti a màsodik kort, ez sokaknak Sego ellen szol, de Sarko inkàbb Bayrou-t piszkàlta és nem ot, mert ellene mindeketten vesztesek.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork