Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Egyszerű otthoni megoldások a Vodafone-tól

ervin cikke a Blog rovatból, 2007. március 27. kedd, 12:02 | 15 hozzászólás

A cím nem saját találmány, maguk hirdetik így a következő ajánlatot is, amelynek keretében az otthoni telefont is ők szeretnék szolgáltatni. Önkényesen kiragadott részletek az ajánlat "Jó, ha tudod" kiemelt pontjai közül:

  • a számot nem tudod továbbhordozni
  • a számot telefonkönyvben, tudakozóban nem lehet feltüntetni
  • a mobiltechnológia miatt fax nem játszik, ADSL szintén nem
  • "a prospektusban leírt tájékoztatás nem teljes körű" (ez valószínűleg csak jogi óvatoskodás, mindenesetre jól hangzik)

Első végigolvasásra az összesen 9 bulletpont többsége ilyen, negatív vagy korlátozó jellegű. Én szerfölött tisztelem az őszinteséget, de ez így hegymenetnek tűnik.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (15)

1

eMM, 2007. március 27. kedd, 16:11 (#)

a vodafone magyarország az ithon létező legundorítóbb szolgálttaó.De elmés reklámjaik vannak és úgy tünik ez bejön.Én megfogadtam anno hoggy soha többé vodafone-ot.
Ugyanis 2 éves szerződésre paliztak be az akkor nem működő telefonos webszolgáltatásukhoz.

2

Author Profile Page ervin, 2007. március 27. kedd, 16:22 (#)

eMM, én hozzájuk hordoztam a mobilszámomat majd egy éve, és felére-harmadára esett a számlám összege változatlan telefonálási szokások mellett. tehát ott semmi bajom velük, csak ennek az ajánlatnak a bénasága fogott meg.

3

katmandu, 2007. március 27. kedd, 16:38 (#)

off: "Hozzájuk _hordoztam_ a mobilszámomat", Ervin az isten is megáld, legalább kommentbe írjuk már azt, hogy "átvittem hozzájuk" :) Oké, hogy egy angol cég, de akkor se :)

on: a hordozhatóság hiánya valóban elég gáz. Az viszont nem zavar, ha nem kerül be mindenféle nyilvántartásba, amiből spammerek meríthetnek :) ADSL meg már megy telefon nélkül is vagy izé.

(egyébként kinek mi jön be; a Pannon és az ex-Westel legalább hazai indulású volt, csak később megették őket, de a Voda csak úgy idetolakodott harmadiknak a kanális túlfeléről :) nothing patriot.)

4

eMM, 2007. március 27. kedd, 16:41 (#)

És az ángliusoknál normális cég, csak kis hazánkban tahó.

5

nyelv-ész, 2007. március 27. kedd, 18:21 (#)

#3, a Pannon skandináv, a Westel pedig USA tulajdonossal volt "hazai indulású". A vodkafon annyiban más, hogy nem adott induláskor egyedi nevet a szolgáltatásnak, hanem a világszerte bevált márkanévvel indított.

6

Penálen, 2007. március 27. kedd, 20:25 (#)

katmandu,

"Az viszont nem zavar, ha nem kerül be mindenféle nyilvántartásba, amiből spammerek meríthetnek :) ADSL meg már megy telefon nélkül is vagy izé."

OK, de ettől még azért, mondjuk, tehették volna választhatóvá sztem...

7

moshi, 2007. március 27. kedd, 21:31 (#)

sose volt gusztusom arra, hogy kipróbáljam, de elvileg már a sok évvel ezelőtti készülékekben is fax-képes modem volt, lehetett velük faxot fogadni. de akkor mi ez a faxos kitétel?

8

nyelv-ész, 2007. március 27. kedd, 21:47 (#)

a számot nem tudod továbbhordozni
a számot telefonkönyvben, tudakozóban nem lehet feltüntetni
a mobiltechnológia miatt fax nem játszik, ADSL szintén nem

- végülis mire jó? Mari néni felhívhatja vele juli nénit? Már mindekettőjüknek van mobiltelefonja. Eszükbe sem jutna visszatérni a régi drótoshoz, hiszen így Pistának is ki lehet szólni, mikor hajtsa haza a teheneket.

9

katmandu, 2007. március 27. kedd, 21:52 (#)

Na, utánanéztem, való igaz, induláskor a Pannonban 25% volt a magyar tulajdonosi arány, a Telenor jelen volt, de ők se voltak többségi tulajdonosok. A Westelnél a US West mellett a Matáv is tulaj volt, források szerint.
A Vodafone-nál más tulajdonosról nem tudok, talán azért is alkalmazták a saját nevüket, mert miért választottak volna mást. Gondolom.

10

dw, 2007. március 27. kedd, 22:00 (#)

ha csak egyet lépünk nyugat felé az osztrák one most vezette be a HUI szolgáltatását (ami nem egy újabb tech mozaikszó) hanem a höllenschnelles ultra-einfaches internetnek a rövidítése, egy mobil (3G) alapú netszolgáltatás.

eddig vállvonás, ilyen itthon is van, na de: 0.25/1/20 gigás csomagot adnak 10/20/50 €/hó-ért! (plusz egyenként 5€-ért 5x duplázni lehet a havi adatforgalmadat, azaz 50+25€-ért akár 120 gigát is csinálhatsz)

A kapcsolat HSDPA alapú (max. 7.2 mbit).

Szóval jó lesz ez a mobilinternet, majd egyszer itthon is, pláne hogy ha nem kerül majd az 1 giga, erősen korlátos net ~50€-ba.

11

Dr. Minorka, 2007. március 27. kedd, 22:54 (#)

re: Vodafone
A V.R.A.M. Rt. a tulaj, eredendően volt benne magyar rész, nem is kevés:
http://www.mvisz.hu/online/tagjaink.php?uio=4LONGHRVXF9V2005Q12826V010Y58J39V3QH25005guest&id=1000031

12

Author Profile Page eszpee, 2007. március 28. szerda, 00:01 (#)

moshi(7), gondolom azt takarja, hogy "rendes" faxot nem tudsz "rákötni".

13

Author Profile Page CsasZ, 2007. március 29. csütörtök, 22:29 (#)

Már megint nem értem, hogy mi a problémátok. Ez egy 06-70-es mobil szám, amin "otthoni" telefonszolgáltatást valósítanak meg. Gondolom csak a saját cellából működik a SIM.
Jó munkásember módjára felhívják a figyelmet azokra a dolgokra, amik nem elérhetők, mivel ez nem "rendes" vezetékes telefon. Mert esetleg Pista bácsi vagy Mariska néni számára nem triviális, hogy
- nem tudod "hordozni" hagyományos vezetékes előfizetői vonalra, hiszen ez mobil szám, a többi vezetékes szolgáltatót meg nem kötelezi a törvény a mobilszám átvételére
- a többi vezetékes szolgáltató nem fog szerelemből Vodafone számokat a vezetékes telefonkönyvben feltüntetni
- nuku ADSL, stb.
Ha nem hívnák fel a figyelmet, és másnap betelefonálna a sok egységsugarú user, akkor lenne hegymenet...

14

nyelv-ész, 2007. március 30. péntek, 07:14 (#)

Csasz, nem ez a probléma, hogy leírják, sőt!
Azt nem értjük, melyik piaci szegmens a célközönsége ennek a szolgáltatásnak.

15

Author Profile Page ervin, 2007. március 30. péntek, 11:17 (#)

CsasZ, valószínűleg nem hasonló a gondolkodásunk. :)

nyelv-ésszel egyetértek, azon fölül pedig azért gondolom hegymenetnek ezt a fajta megközelítést, mert kézbevéve a kiadványt még nekem - amúgy nagyjából elégedett Vodafone-előfizetőnek - is az maradt meg első benyomásként, hogy "ne vicceljetek már ezzel". Ha az elért közönség többsége is így gondolta (és ez egy nagy ha), akkor ez egy elhibázott marketingkiadvány. ennyi.

azzal tehát semmi gond, hogy korrektül felhívják a figyelmet a korlátozásokra, csak hát ritkán lát az ember akkora őszinteségi rohamot, hogy külön brosit szentelnek nekik. :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork