Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


NagyGa1

ervin cikke a Blog rovatból, 2007. március 1. csütörtök, 00:59 | 12 hozzászólás

Márciusi vendégmunkásunk nickjén még sose gondolkoztam el. Mi lehet az az 1 a végén? Talán ezt is elárulja nekünk a most induló vendégmunkája során. Legújabb szerzőnk egyébként nem új fiú a Kispadon, aktív olvasói közreműködésén felül folyamatban van egy cikksorozata a PS3-ról, régebben telefonált nekünk Hongkongból, a márciust pedig Szingapúrból tudósítja végig. Sok sikert hozzá!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (12)

1

Ali, 2007. március 1. csütörtök, 10:19 (#)

Ígéretes, roppant ígéretes! :) Nagyok a várakozások részemről! BTW akkor a cikksorozatánál át kellene javítani a szerző nevét, szvsz.

2

Author Profile Page NagyGa1, 2007. március 1. csütörtök, 10:35 (#)

Hóóógyisne, még azt hinnék az emberek hogy én formáztam meg úgy a parancssori részeket! :)

3

Author Profile Page ervin, 2007. március 1. csütörtök, 10:39 (#)

Az szvsz-eket tiszteljük, de maradhat minden úgy, ahogy van. Az egyes epizódok egymás közötti linkjei szolgálnak majd útmutatásul.

4

Ali, 2007. március 1. csütörtök, 11:49 (#)

Úgy is a szerkesztők döntenek, mindenesetre nekem kicsit kényelmetlen érzést okoz, ha valakinek a munkáját más neve alatt látom...

5

katmandu, 2007. március 1. csütörtök, 12:03 (#)

Wow. NagyGa1 in da house. Részemről is kíváncsiság, miazmás.

6

Author Profile Page ervin, 2007. március 1. csütörtök, 12:25 (#)

Ali, ha beleolvasol a kérdéses cikkekbe, akkor nyilván nem maradnak kétségeid afelől, hogy ki mit írt. Ha viszont a blogmotor által föltüntetett (posztoló) szerző és a cikkben mindig megjelölt valós szerző közötti diszkrepancia okoz neked kényelmetlen érzéseket, akkor sajnos, ezzel együtt kell élned a jövőben is, mint ahogy eddig is így volt ez minden esetben, amikor külsősöktől vettünk át cikkeket. Tarts ki!

7

Ali, 2007. március 1. csütörtök, 13:16 (#)

Értékelhetem úgy ezt a választ, mint a hazai "demiakkorisjobbantudjukezajóígymaradnemérteszteehhez" gyakorlat felé való határozott és tudatos lépést? Mert azért gondolom értetted, miért jeleztem. A Kispad igényes hely, ezt hosszú évek munkájával építettétek fel. Ebbe pedig nem illik bele az, hogy ugyan nem a szerző nevét jelzi ki pl. egy kereséskor a cucc, de tessék beleolvasni és kiderül... Tudom, hogy műszaki akadálya nincs, hisz az egész vendégmunkás szisztéma nem működne különben.

Ne haragudj, de bosszant az, ha "ráolvasással" próbálkozik valaki. Attól még minden úgy fog maradni, ahogy volt. :(

8

Author Profile Page NagyGa1, 2007. március 1. csütörtök, 13:59 (#)

Ali, köszönöm hogy aggódsz, de a kérdéses cikkek felvezetőjéből kiderül hogy mi a helyzet, szerintem jó ez így.
A HVG-s eseted persze más tészta lehet.

9

Author Profile Page ervin, 2007. március 1. csütörtök, 14:06 (#)

Ali, úgy értelmezed, ahogy szeretnéd. Amit írtam, szerintem egyértelmű - az is, hogy mi van benne és az is, hogy mi nincsen. De értelmezni, neadjsiten belelátni bármit szabad.

10

Ali, 2007. március 1. csütörtök, 15:47 (#)

Ez az "úgy értelmezed, ahogy szeretnéd" elég ronda válasz, ha jobban megnézzük. A fejléc ugye úgy van megírva, hogy "X cikke az Y rovatból". Ezen nincs mit magyarázni, ez egy állítás. Ami több esetben nem felel meg a valóságnak. Akkor sem, ha "finoman" próbálsz elhajtani. Szerinted az megoldás egy problémára, hogy ne beszéljünk róla?

11

Author Profile Page ervin, 2007. március 1. csütörtök, 18:03 (#)

Ali, számomra ezzel kapcsolatban nem létezik probléma, amelyet meg kéne oldani.

Néha előfordul, hogy olyasvalakitől közlünk cikket, aki az adott pillanatban nem rendelkezik szerzői hozzáféréssel a Kispadon. Ilyenkor valamelyik szerkesztő nevén jelenik meg a cikk, és abban a legelején leírjuk, hogy most pedig valaki más írása következik.

"Nem felel meg a valóságnak"? Ugyan már. Ez egy fair és egyszerű megoldás. A tapasztalataink szerint az ilyen vendégcikkek szerzőit sohasem zavarta a módszer (ahogy kifejezte ezt az imént (8) Nagyga1 is, akinek a kapcsán épp harcolsz), meg mi is elvagyunk vele; innentől kezdve pedig azt mondom, hogy peched van, amiért téged irritál. De probléma, az nincs.

Persze a fent leírt szabály sincs kőbe vésve: elvégre ez itt egy magánblog, nem pedig a német statisztikai hivatal. Korábban kísérleteztünk más megoldással is, például a te kiváló cikksorozatod esetében. De újabban inkább egységesen a fent leírt eljárást használjuk, hogy ne kelljen ideiglenes szerzőket kreálni vagy visszamenőleg módosítgatni az adminisztrációt.

Nota bene, én nem finomkodni próbálok veled, hanem a kifinomultság természetes eleme a stílusomnak. Ugyanakkor a válaszaim stilisztikai élvezeti értéke várhatóan csökkeni fog, ha még sokszor újrafogalmazod ugyanezt a kérdést, én pedig lassan kifogyok a rafinált fordulatokból.

12

Author Profile Page eszpee, 2007. március 1. csütörtök, 18:07 (#)

Most (kivételesen szerzőtársamat is) kérném, hogy friss vendégmunkásunk beköszöntő postjának kommentjeiben ne beszélgessetek, ha továbbra is maradt bennetek közlési vágy etéren egymás felé, javaslom az emailt. Hálásan köszönöm.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork