Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Oral care és a profik

NagyGa1 cikke a Blog rovatból, 2007. március 25. vasárnap, 16:17 | 11 hozzászólás

Szingapúr nem éppen az elvakult liberalizmusáról híres, bigott szemforgató képmutatásért ők sem mennek a szomszédba.

Nemzetközi közröhej tárgyát képezte az a 2004-es eset, amikor két év börtönre ítéltek egy 25 éves rendőrt, amiért egy partin megismert 16 éves lánnyal megvalósította az orális szexet tiltó törvény által szankcionált bűncselekményt.

A kilencvenes években volt egy másik történet, amikor egy megcsalt feleség jelentette fel a férjét - no nem a megcsalásért, hanem közös bűnükért, amit ő kezdeményezett a későbbi feljelentést jóelőre eltervezve. Mivel a törvény csak a fogadó oldalt bünteti, ezért a férjet ítélték el.

A maximum büntetési tétel 10 év börtön lehet, mint ahogy homoszexualitásért, vagy anális szexért is. Érdekes módon a boltokban egyre nagyobb választékban árulnak ízesített kotont, gondolom a szép színe és az illata miatt.

Ugyanakkor.

Valamilyen megfontolásból legális a prostitúció, persze csak a meghatározott keretek között.

A kijelölt Geylang nevű városrészben bordélyházak működnek, amik kívülről sima motelnek néznek ki. A recepción ücsörgő öregurak azonban nem a szobák fényképeit tárják a érkező elé, hanem a kiválasztható lányokéit, akik a szolgáltatás megrendelése után pár percen belül be is sétálnak a kapun.

A lányok szabadúszók, ahhoz a házhoz mennek ahova kedvük van, illetve ahonnan hívás érkezik. Fix áras a szolgáltatás, az ügyfél által fizetett 150SGD-ből (18e HUF) 70-et kap a ház (8.5e), 80-at a szolgáltató (9.5e), akiket a törvény pontos elszámolás utáni adózásra, havonta egyszeri orvosi vizsgálatra (STD teszt), illetve orális szex alatti óvszerfeltételre kötelez. (Ez utóbbit nem mindig tartják be.)
A lányok legtöbbször helyiek, vagy tartósan itt élők, a megfelelő munkavállalási vízummal. A Geylang-ügyfelek leginkább helyiek.

Minden más a legális kereteken kívül működik:

Az Orchard Road északi végén lévő Orchard Towersben működik néhány bár, ahol külföldről 1-2 hétre turistaként érkező lányok dolgoznak. Ők mint a bárok vendégei néznek ügyfelek után, akik maguk is többnyire turisták - empirikus megfigyelések szerint általában gazdagabb államokból érkező fehér nyugdíjasok. Az Orchard road túloldalán lévő kávéházak kiülős teraszairól még akkor is feltűnik a sok befele még szingliként, kifelé viszont lányokkal taxiba vágódó ang moh öregúr, ha az ember nem is figyel rá.

Az utóbbi pár évben beindult az interneten szerveződő közösség. ahol az ügyfelek osztják meg saját tapasztalataikat, jellemzik a kapott szolgáltatást. Itt adják át egymásnak a szintén szabadúszó lányok telefonszámait. Klasszikus futtatókról nem tudni, de van pár ügynökként funkcionáló figura, aki az ide érkező lányoknak ügyfeleket közvetít, és ezért százalékot kap. Sok lány dönt úgy, hogy nem veszi őket igénybe.

Léteznek még szintén bordélyház-szerűen működő "Health Center"-ek, amik alapprofiljuk szerint sima masszázzsal foglalkoznak, viszont a lányok és a vendégek közötti megegyezés alapján gyakran szolgáltatnak extrákat - ebbe azonban ténylegesen nem folyik bele a ház. Gyakorlatban: ha bemegy az ügyfél, a recepción kifizet 35SGD-t a háznak (4e HUF), a masszázsért és az eszközök használatáért (szauna, fürdő, gőzfürdő, stb). Masszázs közben arról születik megegyezés a felek között, amiről kedvük tartja, és nem csak papíron, hanem ténylegesen - a lányokat a ház semmire sem kényszeríti. Az ügyfelek egy része is csak a masszázsért jár ide.

Még ha az utóbbi három példa elvileg a törvényeken kívül esik is, a prostitúció szabályozásával megteremtettek egy olyan nyugodt légkört, ami nem csak a geylangi "védett" prostituáltaknak biztosít normális munkakörülményeket, hanem a megtűrt többinek is. Az erőfölényükkel esetleg visszaélő házakra nagyon hamar le tudna csapni a hatóság, ezért azok is tisztességesen végzik napi üzletmenetüket. Illetve a lányok megválaszthatják hol dolgoznak, ha valaki rosszul bánik velük, egyszerűen átmennek máshova.

Mivel nem vagyok a kérdésben szakértő, ezért ellenpéldának csak az általam látott hongkongot tudom felhozni: itt büntetendő a prostitúcióban résztvevő minden fél, az ügyféltől a futtatóig. Vannak néha razziák is. Ezzel ugyan az izaurán nevelkedett háziasszonyokat meg lehet nyugtatni, viszont emiatt az egész ipar a maffia kezében van, a lányok masszívan kizsákmányolva, külföldről becsempészve, rejtegetve. Tovább árnyalja a képet, hogy hongkongnak van egy a magyar előtt fényévekkel járó, hatékony rendőrsége, de ezzel együtt szépen megy az üzlet.

Az ipar ugyan úgy virágzik, mint ha államilag kontrollálnák és nem lenne maffiára szükség, aki pl megvédi a rendőrtől a prostituáltat. Csak létrehoztak egy a felszínes szemlélőt megnyugtató látszat tiltást, ami piacot kreál egy amúgy nem létező monopóliumnak.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (11)

1

xab, 2007. március 25. vasárnap, 17:51 (#)

Azt hittem, hogy valami szájhigiéniás post jön. Mondjuk ázsiát tekintve az is jogos lett volna. Volt egy ismerősöm, aki évekig élt Kínában, és szinte évek óta "élettársi" kapcsolatban él fogorvosával. Feltételezni sem merem, hogy az infókhoz nem kizárólag anetről, illetve ismerősök elbeszélése alapján jutottál hozzá.:)

2

EdBoyWW, 2007. március 25. vasárnap, 17:51 (#)

Ami nekem lejött: az állambácsi legalizálta a prostitúciót, hogy a bevétel a zsebébe vándoroljon, az orál-anál játékot pedig betiltotta, piacot teremtve a prostitúciónak.
Ravasz.

3

Author Profile Page NagyGa1, 2007. március 25. vasárnap, 18:00 (#)

Miért nem mered feltételezni? Természetesen nem csak másodkézből származik az infó, de egy ideje stabil barátnőm van.

4

gargoyle, 2007. március 25. vasárnap, 19:47 (#)

ezek szerint ki lehet venni egy ennyire jovedelmezo iparagat a maffia kezebol? ez biztato. nalunk is ki kene probalni az APEH meg az egyeb allam arveresekkel hatha sikerul .)

mondjuk kicsit nehez elhinni hogy a lanyok egyike (vagy legalabbis jelentos %a) nem dolgozik azert nyomas alatt :o

5

xab, 2007. március 25. vasárnap, 20:22 (#)

Stabil barátnő mellett azért húzósabb...:) Egyébként jó összefoglaló. Érdekelne, hogy a helyiek miként viszonyulnak a negyedhez.

6

Dr. Minorka, 2007. március 25. vasárnap, 20:29 (#)

1. Sokkal valószínűbb, hogy ugyanazon társadalmi okok miatt van virágzó prostitúció Hong Kongban, mint amilyen okokból amilyen okból virágzik a bűnözés is.
2. A kiskorúakkal folytatott orális szexet nem csak Szingapúrban büntetik, az USA-ban csak 38 tagállamban nem tilos.

7

Author Profile Page NagyGa1, 2007. március 26. hétfő, 03:11 (#)

Nem kiskorú.

xab, az itteni társadalomban elfogadottabb dolog a prostitúció igénybevétele. Beszélni nem beszélnek róla, de valahogy természetesnek veszik. Persze azért elég nagy különbségek vannak az egyének között.

8

eMM, 2007. március 26. hétfő, 09:08 (#)

Csak ki kéne vándorolnom:)
Mennyi is ott az átlagfizu? Meg egy kiló hús/hal/rizs/krumpli?(ha van)
Így már értelmezhetőbbek lennének az árak.

9

máté, 2007. március 26. hétfő, 11:09 (#)

Bennem lehet a hiba, én oracle-ös posztra számítottam...
:-)

10

Orosz Péter, 2007. március 27. kedd, 01:17 (#)

Eszembe jutott erről az írásról életem egyik legszebb pillanata, amikor az öttel ezelőtti munkahelyemen a főnököm, Jackie Wootton, azt mondta: ha rajtam múlna, a heroin is legális lenne. Ott jöttem rá, hogy a libertáriusok közöttünk járnak.

11

gargoyle, 2007. március 27. kedd, 11:51 (#)

miert, nem talalkoztal meg mashol veluk? ismeroseim jo szazaleka az. (mert ugye vagy felnottnek nezzuk az embereket vagy nem :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork