Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Böjti énblog 6.

ervin cikke a Blog rovatból, 2007. április 8. vasárnap, 19:49 | 11 hozzászólás

Na, hát ennek így nem lesz jó vége. Egy újabb eseménytelen - mármint a böjt szempontjából eseménytelen - nap után a következő álláspontra jutottam: amennyiben további 24 órát követően, holnap este is ugyanez a véleményem, mint most, akkor elfogyasztom a rituális kenyérdarabkát a főtt (vagy inkább sült) almával, az eredeti kérdésem szempontjából bukásnak minősítem a kísérletet, és megkezdem a visszatérést a normális életbe.

Az előző rész

A mai nap jó részét egyébként egy kirándulásnak szenteltük, amelyen kispados és egykori kispadrádiós szerkesztők vettek részt a párjukkal. Kivéve engem; én egyedül mentem, mert Kinga az előre beharangozott családi ünnepségen domborított, helyettem is. Jó nagyot sétáltunk, és közben a legtöbbször az élelmiszerekről meg étkezésekről beszélgettünk, pedig társaim mindent elkövettek, hogy ne okozzanak nekem szenvedést. De egyrészt nem okoztak, másrészt meg valahogy állandóan ott lógott ez a téma a levegőben, így önkéntelenül is előjött időről időre, egyszerűen nem tudtuk kikerülni.

Egy szabadtéri hússütésre megint erősen rászimatoltam, és a túra végén a kávé illata is meggyőző volt, ennek ellenére a szokásos reggeli kevés gyümölcslé megint teljesen elég volt a napra, még úgy is, hogy a déli zöldséglevekről ezúttal le is maradtam.

Mást most nem is nagyon tudok írni; szépen megnézzük, hogyan alakul a holnap, aztán vagy idő előtt berekesztjük az akciót (ezt látom most valószínűbbnek), vagy pedig a hetedik napon "ránk szakad minden", ahogy egy ugyanilyen böjtön már túlesett barátom mesélte a saját élményét, és akkor újult izgalommal kivárjuk a végét.

A következő rész

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (11)

1

Zsolt, 2007. április 8. vasárnap, 21:08 (#)

Mi lenne, ha inkább kicsit tovább húznád a megszüntetés helyett? Aztán majd kommentben elemezzük a böjtblog háromszázadik részének fejleményeit.

2

Penálen, 2007. április 8. vasárnap, 21:12 (#)

Ervin, trükkös vagy :)

Eddig bírtad, aztán most eladod nekünk, hogy annyirta hatástalan, hogy abba is hagyod, mi? :D

Legalább rám legyél tekintettel, én már a nyolcadik napig elegendő duplakaját vackoltam el magamnak... :)

3

Author Profile Page eszpee, 2007. április 8. vasárnap, 21:38 (#)

Az van egyébként, amit Ervinnek is fejtegettem ma: a szervezete rájött, hogy éhségérzettel kár próbálkozni, mert arra számít - erre jött es a "nem csinálunk semmit, majd megunja" stratégia. :)

4

EdBoyWW, 2007. április 9. hétfő, 00:56 (#)

eszpee: szerintem is. pont ugyanezt gondoltam. ervin, ne dőlj be! Hajrá!

5

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 9. hétfő, 08:35 (#)

Innen kívülről nem tűnik túl értelmesnek még egy napot erőlködni, szóval szerintem ha lejárt az idő, szívfájdalom nélkül süsd meg a kolbászt! :)

6

Author Profile Page ervin, 2007. április 9. hétfő, 09:44 (#)

Így van, nem zárható ki, hogy pusztán az agyam rafinált, "de hát te nem is akarod ezt tovább csinálni" stratégiájáról van szó. Ha viszont ez a helyzet, akkor a plusz egy napon is maximum ugyanezt csinálná, ergo ez nem érv a folytatás mellett.

De a mai nap még a böjté, bring it on!

7

Author Profile Page eszpee, 2007. április 9. hétfő, 09:52 (#)

"Ha viszont ez a helyzet, akkor a plusz egy napon is maximum ugyanezt csinálná, ergo ez nem érv a folytatás mellett." - ezt nem tudhatod, amíg ki nem próbáltad - lásd "ránk szakad minden" -, ráadásul ez éhség esetén is állhatna ("holnap is csak éhes leszek, ergo ez nem érv a folytatás mellett"), aztán mégis milyen hülyén néz ki.

Persze, ha fel akarod adni a cél előtt, én nem tartalak vissza. :)

8

Author Profile Page ervin, 2007. április 9. hétfő, 09:57 (#)

Ha este fel akarom adni, akkor nem is tudsz visszatartani. :) Egyébként valóban, az sem zárható ki, hogy ha idő előtt föladom, akkor lemaradok egy katartikus nyolcadik napról, amelyen kiderülne, hogy a szervezetem egészen eddig azért nem csinált semmit, hogy az előre megállapított utolsó napon minden fegyverrel egyszerre támadjon.

Csak nem valószínű.

9

zuzmó, 2007. április 9. hétfő, 10:05 (#)

így kívülről nekem az a fura a reakciódban, hogy ahhoz képest, hogy azt mondod, semmi különös, inkább csak ingerszegény, elég nagy ügyet csinálsz abból, hogy akkor most meddig, +/- 1 nap. vagy ez csak blogíró feszültség-keltés, hogy kórusban kiabáljuk, hogy ne és/vagy hagyd abba, erviiiin?

10

Author Profile Page ervin, 2007. április 9. hétfő, 10:29 (#)

zuzmó, ha ez feszültségkeltés, akkor nem szándékos, hanem zsigerből jön. :) amúgy tegnap este csak megírtam, amit akkor gondoltam, semmi több.

11

zuzmó, 2007. április 9. hétfő, 11:32 (#)

ösztönösen mozgatod a tömeget még böjt közben is! jesssz! celebnek születtél, éljen az énblog! :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork