Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Böjti énblog 7.

ervin cikke a Blog rovatból, 2007. április 9. hétfő, 21:22 | 6 hozzászólás

Valamivel este fél nyolc után az utolsó, puhára sült almaszelet is eltűnt a szánkban, s ezzel csendben véget ért a léböjtkúra. A tervezettnél egy nappal korábban.

Az előző rész

Ahogy tegnap előrevetítettem, az eredeti kérdésfeltevés szempontjából a kísérlet mindenképpen kudarcot vallott, hiszen nem fogom megtudni, hogy "milyen 8 napig nem enni". A 7 napos változatot viszont megtudtam, és mostanra egyértelműen úgy gondolom, hogy a 8 napos semmiben nem különbözne ettől. Ezért nem sajnálom a dolgot, bár értelemszerűen nem fogom tudni ellenőrizni, hogy igazam lett volna-e.

Kingával megbeszéltük a tapasztalatokat, és azon a véleményen vagyunk, hogy volt mit tanulni az elmúlt egy hétből. Nekem egy kicsit a katonaságra is hasonlított ez a projekt: oda is tök feleslegesen vittek el, de ha már ott voltam, tanultam magamról és a világról egy-két később is hasznos dolgot.

A böjttel is így vagyunk. Először is, kiderült, hogy simán megvalósítható az, amire előtte nem is gondoltunk volna: hogy ennyi ideig ne együnk. Egy kicsit megváltozott az, ahogy az ételre nézünk és gondolunk. Szeretnénk egy kicsit tudatosabban hozzáállni az evéshez.

Néhány szempontból fizikailag is jobban érezzük magunkat, mint előtte. A derékszíj övlyukaiból meg az általános könnyedség-érzésből következtetve valószínűleg leadtunk néhány kilót, ami persze csak ideiglenes változás, kivéve, ha tényleg ésszerűbbé tudjuk tenni a táplálkozásunkat.

Jó volt egy kicsit elgondolkodni ezen-azon. Mi is úgy láttuk, ahogy mások is mondták: a böjt során fokozatosan magába fordul az ember, ami a legtöbbünknek amúgy sem árt egy kicsit.

A pozitívumok mellett persze ott van az a tény, hogy semmilyen drámai változást nem éltem át, semmilyen nagy dolgot nem ismertem föl a kísérlet során. Könnyen meglehet, hogy a kezdeti hozzáállásom már eleve magában hordozta ezt az eredményt: mivel csak arra voltam kíváncsi, hogy túlélem-e, csak ezt tudtam meg. Egy barátom, aki komoly lelki célokkal vágott neki ugyanennek a próbának, fontos tanulságokkal és fölismerésekkel gazdagodott, és sokkal elégedettebb volt a végén, mint most én vagyok.

Ez volt hát a böjti énblog, köszönjük a figyelmet, a komoly és poénos hozzászólásokat. A magam részéről valószínűleg iktatom a projektet az 50 kilométeres gyalogtúra és társai mellé: egyszer érdemes volt megcsinálni, de nem vágyom az ismétlésre.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (6)

1

Agent Bauer, 2007. április 10. kedd, 00:13 (#)

Gratula :-)
Mi a következő terve, mester?

2

Author Profile Page NagyGa1, 2007. április 10. kedd, 02:44 (#)

Azt akartam mondani közben, hogy igazán megoszthatnál velünk pár apró részletet, úgymint súly előtte / utána, derékbőség, bőrfeszesség, stb.

3

Author Profile Page ervin, 2007. április 10. kedd, 06:57 (#)

NagyGa1, ki kell, hogy ábrándítsalak: nincs itthon mérleg, és a többi adat sem érdekel. Összesen annyit tudok mondani, hogy két övlyuknyi a derékbőség deltája, de érzem, hogy ennél léteznek abszolútabb érvényű számítási módszerek is.

Jack, a levitáció izgat, de annak még nincs itt az ideje.

4

gargoyle, 2007. április 10. kedd, 09:22 (#)

legkozelebb megprobalhatnatok vistat installalni drivervadaszattal egybekotve. az is sok lelki tanulsagot hordozhat magatokrol :D

amugy grat mindenkepp! en is ugy gondolom hogy ha nem is belehalos projekt lenne az 1 hetig nem eves, de legalabbis tulmegy azon a hataron amit elpuhult civilizalt varoslakokent rambofilmeken kivul szeretnek latni :)

5

Ali, 2007. április 10. kedd, 10:46 (#)

Ervin,
a levitációval kapcsolatban még gyerekkorban összeszedtem azt a tapasztalatot, hogy minél tovább tart, annál nagyobb a koppanás a végén, ráadásul a leghosszabb levitáció is nagyon nagyon rövid ideig tart. :D

6

Ali, 2007. április 10. kedd, 14:17 (#)

Szerintem különben a tudatállapot-változás is bejött, csak nem nálatok, hanem a hozzászólóknál. Még ennyi kárörvendő, rosszmájú beszólást... :D (Igen, én is! :) )


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork