Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Tagged.com - Komolyan gondolják?

NagyGa1 cikke a Blog rovatból, 2007. április 17. kedd, 17:33 | 19 hozzászólás

20070417_tagged.jpg
Ismerőstől kapott meghívóból indított regisztráció egy adott ponton így néz ki - és látszólag nem is hajlandó továbbmenni ha nem adom meg a gmail jelszómat.
Persze eddigre a regisztráció megtörtént, az email meg is érkezik, és abból bejelentkezve már minden működne, ha ezek után akarnám.

Ez szerintem direkt trükkös és megtévesztő, lúzerújzerek lazán beszívják.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (19)

1

Author Profile Page eszpee, 2007. április 17. kedd, 17:43 (#)

Nem csak ők csinálnak ilyet, most hirtelen a hi5.com ugrik be. Szerintem jobb, ha megbarátkozunk vele, hogy jön egy generáció, akiket egyszerűen nem érdekel a privacy.

2

Dimi, 2007. április 17. kedd, 17:58 (#)

Hat szerintem, ha a tagged.com-nak van reputacioja meg van jogi nyilatkozata errol az egesz dologrol, akkor nem latok semmi akadalyat ennek. Ha mar a google ismeri a gmailes jelszavunkat, egy masik kulsos miert ne tenne? :)

3

harzol, 2007. április 17. kedd, 18:07 (#)

No azért én feltételezem a Gmailről, hogy nem simán tárolja a jelszavamat, hanem egy egyirányú fv.-el kódolva. Ergo szerintem a google sem tudja a jelszavam.
Én szeretném megtartani magamnak a lehetősége, hogy akár minden oldalon különböző jelszót adjak meg.

4

Dimi, 2007. április 17. kedd, 18:10 (#)

"Ismeri a jelszavunkat" alatt ugy ertettem, hogy el tudja olvasni az emaileket. Ezek utan a jelszo ismerete egy kis semmiseg.

5

katmandu, 2007. április 17. kedd, 19:55 (#)

A privacy meg security nem az a kategória, hogy "érdekli" vagy "nem érdekli", ezért felesleges ilyen generációkat elképzelni magunknak :) Nemtörődöm és/vagy naiv, ennél fogva megvezethető emberek (egyének, csoportok) pedig minden korban voltak, vannak és lesznek. Egyszerű ez.

6

Author Profile Page ervin, 2007. április 17. kedd, 20:29 (#)

katmandu, már miért ne lenne az a kategória?

7

András, 2007. április 17. kedd, 21:07 (#)

A tagged.com és sok hasonló oldalról csak annyit, hogy akitől a meghívó "jött" az sincs bent a rendszerben. Egyszerüen csak így egy csomóan belépnek, és máris van szép mennyiségü emberünk akire lehet építeni a többit.
Én is kaptam meghívót, és akitől kaptam azt sem tudta, hogy ez a site miről szól.

8

Guczó, 2007. április 17. kedd, 21:26 (#)

Én nem tudom mi ez a tagged.com de azóta hogy naponta ötösével jönnek a meghívók boldog-boldogtalantól, betüzelném.

9

Author Profile Page stsmork, 2007. április 17. kedd, 21:53 (#)

Én a twitterrel vagyok ugyanígy.

10

Guczó, 2007. április 17. kedd, 22:36 (#)

Na az is. T betűvel kezdődik, rögtön darálom.

11

joco, 2007. április 17. kedd, 22:48 (#)

A youtube pl tudja a jelszavadat, forgotpassword emailben ott volt fehéren feketén az, amit megadtam anno, bár ez tényleg szokatlan módszer. Másnak is megadhatod a gmail jelszavadat, netvibes-on pl, ha csinálsz egy gmail dobozt, és hát gondoljunk bele hány olyan felhasználó lehet, aki ugyanazt a jelszót adja meg minden regisztrációnál. Gmail-en is, meg máshol is, ahol a gmail-es mailcíme a userneve.

12

katmandu, 2007. április 18. szerda, 07:01 (#)

#6/ervin:
Már miért lenne az a kategória?
Ha nem zárod pl. az ajtódat és mindenkinek elmeséled, hol tartod otthon az ezüstöt (vagy kiteszed az ablakba, mert nincs "rejtegetni valód"), vagy ha a mailjeidet boldog-boldogtalan olvassa, akkor előbbutóbb a nemkívánatos figyelem fókuszába kerülsz. Ez ha csak magadra üt vissza, szimpla hülyeség, ha másokra (környezetedre) is, akkor felelőtlenség.

Az "engem nem érdekel/nem zavar" mentalitás vezet többek között a mai sok netes kockázathoz, mert a kedves állat (de valsz nagyon trendi nemérdekel generációs) userek átengedik a gépeiket azoknak, akik zombi hálózatba szervezik őket.

De mint írtam, szerencsére (remélem legalább is) agyrém ez, nincs semmiféle ilyen generáció, és ez nem generációs attributum. Csak bizonyos kérdésekben ostobán viselkedő emberek vannak, és a társadalmon belüli helyzetük és arányaik változnak, ennyi.

Azt viszont nagyon rossznak tartom, hogy valaki képes ezt generációs vonásnak feltüntetni. Hamis, félrevezető és/vagy provokatív kijelentésről van szó, olyan felhangokkal ("jobb, ha megbarátkozunk vele"), ami a hamis állítást egyenesen rá akarja erőszakolni másokra. Én erre reagáltam, mert számomra egyszerre felháborító, buta és ellenszenves a dolog.

Más kérdés?

13

katmandu, 2007. április 18. szerda, 07:04 (#)

Ja és az lemaradt, hogy még ha el is fogadnánk, hogy ez generációs attributum (mint ahogy nem az), azzal semmiképp sem lehet egyetérteni, hogy "jobb, ha megbarátkozunk vele". Miért kéne egy negatívummal "megbarátkozni", ahelyett, hogy kijavítanánk (pl. felvilágosítással)?

Lehet, hogy az illető bele se gondolt, mekkora állatságot írt le. Ha komolyan gondolja, az viszont kifejezetten aggasztó.

14

madbal, 2007. április 18. szerda, 15:53 (#)

Számomra az a bosszantó, hogy mások figyelmetlensége miatt kapok tengernyi spamet.

15

qnadam, 2007. április 19. csütörtök, 11:54 (#)

és igen, az előbb kaptam három címemre ugyanattól az embertől ugyanabban a pillanatban három levelet, hogy "xyz has Tagged you! :)"
saját domain, egy postafiók, de bármit lehet a kukac elé írni, megkapom a levelet. gyakorlatilag három verziót használok, na erre a háromra kaptam meg, ellenfél gmailes, gondolom neki is ki lett szörtyintve a címlistája... lányzó magától biztos nem küld három meghívót egyszerre.

remélem a tagged privacy policyje nem állít valótlant, és tényleg le lehet iratkozni.

16

qnadam, 2007. április 19. csütörtök, 11:57 (#)

de már a levél szövege is gusztustalan..

"X has added you as a friend
Is X your friend?

YES / NO

Please respond or Adrienn may think you said no :("

ha nem ikszelem vissza háromszor, akkor nem barátom? elmennek a...

17

llll20, 2007. május 8. kedd, 08:37 (#)

http://www.tagged.com/no_more.html itt lelehet jelengtkezni a Taggedről, sőt aki mint én figyelmetlenül megnyomta a yest6 , le jelentheti az általa kijelölt ádozatokat. L.

18

polip, 2007. július 19. csütörtök, 17:35 (#)

Én nem olyan rég regiztráltam a tagged.com-ra és tőlem abszolút nem kérdezte ezt a rendszer...

19

dora, 2012. szeptember 24. hétfő, 11:56 (#)

szeretném belépő tagged


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork