Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53905 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Mutasd a táskád!

eszpee cikke a Blog rovatból, 2007. augusztus 17. péntek, 11:25 | 70 hozzászólás

Vagy legalábbis a tartalmát. Kelt felvetésére szemérmetlenül nyúljuk a Lifehacker ötletét - ami persze azért nem olyan új, de sebaj. A lényeg: fotózzatok le mindent, ami a táskátokban van, és küldjétek el az info [kukac] kispad [pont] hu emailcímre egy rövid leírással, hogy berakhassuk a cikkbe. Kedvcsinálónak kezdünk mi.

Update: Ennyi volt, köszönjük mind a harminchárom táskát!

eszpee

Két táskát váltogatok, attól függően, hogy kell-e laptopot vinnem magammal valahova. Ennek megfelelően:

Ez van nálam legtöbbször, fotóstáskában: Canon EOS 350D, Sigma 10-20, 18-200, pótakku, pótkártya, lencsetisztító.

Ha dolgozni kell, hátizsákban: laptop, mini dezodor, aspirin, belépőkártya.

Ez pedig a közös halmaz, ami mindig nálam van: brifkó igazolványokkal, lakáskulcs, bkv jegy, A Füzet, Staedtler 0.05 pigment liner.

Ervin

Attól függően, hogy viszek-e fényképezőgépet magammal, kétféle felállásban harcolok. A kisebbik konfiguráció egy kis válltáskát igényel, a nagyobbik egy fényképezőgéptáskát. Az alábbiak találhatók bennük:

Telefon, személyi, vonatjegy, buszjegyek, kulcsok, naptár/kisokos, pénztárca, névjegyek, könyv, szemüveg.

Telefon, személyi, vonatjegy, buszjegyek, kulcsok, naptár/kisokos, pénztárca, névjegyek, szemüveg, fényképezőgép, plusz objektív, CF-kártya, akku, távkioldó, mini állvány, lencsetisztító filc, törlőkendő, makrófordító.

stsmork

Mindenhová Lowe Apline hátizsákkal járok (van többféle is), mostanában a képen látható példányt részesítem előnyben. A szokásos dolgokon (papírzsebkendő, pénztárca, toll, telefon, buszjegy) van nálam egy csomag miniatűr magyar zászló, amit eredetileg ezért vettem, hogy ha valahol kutyaszart látok a járda közepén, akkor majd beleszúrok egy ilyen zászlót, jelezve hogy ez is magyar termék, legyünk csak büszkék erre is. A csomag felbontatlan, valahogy szép csendben megfeledkeztem a dologról. A leragasztott válaszborítékot hetek óta be kellett volna már dobnom valamelyik postaládába, de ez se jutott eddig eszembe. Holnap már tényleg feladom!

Harcsa Veronika

A szokásos pénztárca, telefon, zsepi, toll, rágó mellett mindig van nálam demoCD, Tipton dioptriás bakelit napszemüveg, bakelit lemezből készült tokban, és A Füzet, ami egyben határidőnapló. Fontos még a Burt's Bees ajakbalzsam.

spamdog

Alulról felfelé: ZP fotópass, tárca, lámpa, pótakku telefonhoz, személyi, Tic-Tac, bicska, távkioldó, napszemüveg (selyemtokban), CF 2Gb, CF 1Gb, BKV jegy, S9500, tisztítószett, diffuzor szet, 5x4 pótakku, vakuzsinór, vaku, füldugó, szappanlap, Szeparé kártya, esőkabát, csuklószorító, vakusín, USB kábel, telefon, táska (Lowepro Nova 4AW).

Kelt

Álló A4-es méretű táskával - fanboyság: Megatokyo Flapdoozy - járok, pont akkora, hogy lötyögés nélkül beleférjen a laptopom védőtokostul. Alatta, gyűrhető, aláhúzogatható olvasnivaló (a képen Doctorow: 0wnz0red novellája), telefon, hipsterPDA lapok jegyzetfüzetnek újrahasznosítva, pendrive. Szintén tokban GPS PDA, még jó és gyanúsan lejárt BKV jegyek, kényelmes tartalék stylus, darab drót sose tudni alapon. Innentől kötelező program: lakáskulcs, tollak, Opinel kés vágni, Wenger (benne kis csavarhúzó) szerelni.)

G Zoli

Övtáskám tartalma: méretes kulcs csomó (súlyra ez a legnehezebb), pendrive, kocsikulcs, cukorka vagy rágó, toll, szemcsepp, mp3 lejátszó, pénztárca (általában súlyra ez a legkönnyebb).

Viri

Egy női táska: Ezek állandó összetevői a táskámnak (tollak, dezodor, pendrive, fényképező, szájápoló, fogkefe, jegyzetfüzet, tampon, bkv jegy, telefon, pénztárca, kulcsok). A mérőszalagot kb egy éve hurcolom magammal, régen sokat használtam, mostanában már nem, de nem merem kitenni. Útlevél, mert személyim nincs.

Zuzu

Büdös bagó, tömött pénztárca pendrive-al, szem.ig., jogosítvány és forgalmi, telefonok (a másikkal épp fényképeztem), eredeti spanyol, kézzel festett legyező, Orbit cukormentes higénia-a-szájnak-és-a-nyelvnek-útközben-is-mentolos-cukorka, tampon, szemöldökcsipesz, kardamommag saját tokjában, toll, egyiptomi papírzsebkendő, Andaxin, cégkulcs, lakáskulcs, kocsikulcs, a szemétledobó kulcsa, és a tavaly Liguriában egy pakitól vásárolt türkiz nyakbavaló vékony bőrzsinegen.

Tiglis

A képen látható (és nem látható, mert avval fotóztam) dolgok közül ami mindig nálam van: Sony K750i zene-rádió-ideiglenes fényképező, kulcs-vonatjegy-bkvjegy-cicástárca kombó, a többi pedig munkától, céltól függően leginkább sállá és sapkává tud átalakulni, még nyáron is . :) . Ami nincs a képen, és már lassan egy éve hiányzik: egy jó kis saját fényképező. :(

Vészi Gábor

iBook Tucano second skin-ben, kulcsok, zsepi, pénztárca, moleskine naptár és jegyzetfüzet pilot g2 tollakkal (nem is tudtam, hogy ennyi toll volt elszórva a táskámban :)), pendrive, rágó, olvasnivaló (jelenleg az eheti HVG és az új Harry Potter), fényképezőgép (Canon Digital IXUS 50 egy kis hama tokban), magyar kártya spontán ultizáshoz, fejfájáscsillapító és ragtapasz, bevásárlószatyrok.

Hírbehozó

laptoptáskában persze laptop, aztán két offline laptop (vonalas és barcelonás moleskine), hozzá színes tollak. vannak még filcek, egy fekete ipod nano, hozzá egy sennheiser mx 55 fülhallgató, egy pénztárca, kulcscsomó, egy rakat szerződés, terv és egyéb papírok, aprópénz, deo, egy kopott fekete motorola v3, két rikító színű hajgumi, fájdalomcsillapító, névjegykártyák és befizetetlen csekkek. cigi és öngyújtó. ennyi. ja meg lejárt mozijegyek.

Tera

Piros bőrtáska, bordó bőrtárca, piros fahéjas rágó, stabilo fineliner 20 színű készlet (plusz egy további fekete), 2 szürke koh-i-noor progresso lakkba foglalt grafitiron, bordó töltőtoll, zöld alkoholos filc, koh-i-noor hardtmuth ceruza, körzőhegy műanyag tégelyben, négyszínű post-it csíkok, antipaxosi kavics, ereklye kavics, gyöngycsillag, pendrive, pispeklila szövegkihúzó kupakja, swiss army sugarfree berry mints (20%-os töltöttségi fokon), lajaunie-féle cachou (kiürült), feljegyzések kék post-iton, névjegyek, blokkok, igazolványkép magamról (2 db), apró, meggyötört teafilter, használt bkv-jegy, motorola mobil, longman tesaurus, bankkártya, idétlen színkombinációjú hajgumi.

Nathalie

Labello, fejhallgato, kulcs, papir darab, penztarca, tampon, toll, belepo kartyak, zsebbkendo, ragogumi, napszemuveg, ceges sornyito kulcstarto, telefon.

Vérmókus

Két táskám van, egy "női" az általános holmiknak meg egy "dógozós" a munkaeszközöknek. Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy előbbi mindig velem van, ha dolgozni megyek, akkor meg viszem mindkettőt.

Női, macis-nak emlegetett táskám tartalma a táskán kívül kezdődik, és -a macin kívül- egy, a válltáskán általvethető farmerdzsekiből ill. az adott napi öltözékhez illő, a pántra erősített kendőből áll, mindez a rosszidőre való készültség miatt.

Beljebb haladva: esernyő (ami valójában használhatatlan, mert kifordítja az 1. szél), legyező, napszemüveg (kék tok), másik szemüvegtok (a normál szemüvegnek), kulcs, belépőkártya, igazolványok, macis pénztárca, zsepi, telefon macidísszel (á nem, nem vagyok maci-függő); szépészeti segédeszközök (ami azért érdekes, mert elég ritkán sminkelem magam): rúzs, szájfény, kézkrém, napvédőkrém, púder, dezedor, miniparfüm, kisfésű, korrektor, tic-tac, szőlőzsír és fogselyem a kis zöld tasiban, tükörke, szemüvegtisztító kendő és spray; egészségügyi vonal: betét, szódabikarbóna és Rennie (csak hogy biztosan ne bántson a sav), kalcium darázscsípésre, allergia elleni gyógyszerek, fenistil gél; aztán még: notesz, toll, mappa (a számlák, bizonylatok, spontán rajzok őrzésére), amulett (a tükör melletti kis fadarab) és bab-kv álmosság ellen (kis fekete zsákocska).

Komoly, dolgozós táskám tartalma: laptop és tápja, jegyzettömb, szakirodalom, munkanapló kockásfülű nyúllal, negró, fülhallgató, toll, ceruza, csőtoll, vezetéknélküli egér, kis napi musical-adag, zsepi, és a legfontosabb gyógyszerek újabb gyűjteménye a mintás pénztárcában meg egy sapka, a rossz időre...

Tanulság: Olybá tűnik, hogy hipohonder vagyok és kozmetikum-függő. Eleddig ezt nem is tudtam, már megérte a kezdeményezés. Köszönöm a lehetőséget, megyek beszedni a napi vitamint és megmosni a hajam ... :)

dtamas

Commentet nem írok, sztem minden látszik a képen ;)

Orosz Péter

Öt aktív táska és két oldalzseb. Jobb szélen a ma nem használt táskák: japán ciklámen lakkbőr kézitáska, az idei Cannes-i filmfesztivál szintén lakkbőr válltáskája, szürke Herman’s sporttáska, fekete Oakley Sandbag.

Bal szélen a ma használt Timberland hátizsák, rajta iPod-kábel és Szófiában vásárolt törlőkendők.

Középen egy 12” Powerbook, rajta egy csomag Moo Minicards és az imádott kulcstartóm. Balra a gép töltője, középen előtte Harcsa Veronikához hasonlóan Burt’s Bees ajakbalzsam, sárga tégelyben.

Fekvő sor: Sony Ericsson T68i telefon, vonalzatlan Moleskine füzet, előtte 50 mikronos Staedtler toll (eszpeetől kaptam), egy gigás flash drive, 8 gigás iPod, piros-fekete napszemüveg, fekete bőr aprópénztartó és pénztárca, iPod fülhallgató (nörd módon feltekerve). Előttük rágógumi, réz és kagylóhéj koffeintablettás doboz, Totalcar névjegyek.

A Powerbook mellett aktuális brit autós magazin (általában Evo, most Autocar) és aktuális könyv (most a falklandi háborúról szóló riportregény), mögöttük mini fotóállvány.

Nincs a képen a Nikon Coolpix P4.

Bigyó Felügyelő

Laptoptáska: laptop, egér (kettő is, nem tudom miért), iPod, cukorka, rágó, lejárt számlák, céges belépő, névjegyek, három pendrive, tollak, fejfájáselleni bogyók, kulcs, telefon és az aktuálisan tesztelt kütyü - most éppen egy mp3-lejátszó. Ja, és egy moleskine telefonkönyv. Hogy fér ennyi minden egy kicsi táskába?

dolphin

Egy Economist, egy laptop, egy pendrive, öt cikk (blogíráshoz és munkához), meg egy gagyi, konferenciás toll.

rhapsodhy

Egy középiskolás táskája (+ ami a zsebekben van): Egy Puma táska, Einsteines tolltartó, pénztárca, bérlet (néha pénztárca helyett), óra, telefon, zsebkendő, ipod mini zokniban, sennheiser mx500 fehér, számológép, lakat, suli kitűzője (nem hordom, csak nálam van), és szemüvegtok (üres). Ami hiányzik: pár csomag Airways, kulcscsomó, könyvek (ehhe).

Lili

táska, pénztárca, mp3-on Bertha Bulcsu: Egy író állatkertje c. nagyszerű irásai, (tegnap este vettem fel a Katolikus Rádióból), kamera, jegyzet fűzet, dental floss, szemcsepp, Michael Frayn: Democracy programfüzet az Olney színházból, pocket pc, The Diary of a Country Priest: Georges Bernanos (Ingmar Bergman kedvenc könyve), kulcs, Filofax, Erno Laszlo powder, Nina Ricci lipstick, Neal's Yard Remedies szájzsír, rúzs-ecset, Faber-Castell tollak, mobil telefon, víz, körömkrém, kötés kázimunka amit mindig magammal viszek ... így szoktam le a bagóról, mindig jár a kezem szabadidőmben, metrón, sorban állva stb... közben könyveket hallgatok

+ általában velem van a "nordic walking" botok, de nem fér el a táskámban, és + bevásárlószatyrok, mert műanyag zacskókat nem fogadok el, nem piszkítom a környezetet, ezért gyaloglok sokat is... benzin égetés helyett kalória égetés

Török Gábor

Munkamenet: laptop, pénzes zsák, kulcs, füles, telefon, toll, walkman, dohány és papír, alattuk meg, amiben mindez.

Csordás Attila

NagyGa1

Többnyire mindenféle kacatok vannak a táskámban, ezért nem lepődtem meg túlságosan a képen látható papírhalmazon. A cikknek köszönhetően ráleltem egy pár hete elsüllyedt még felbontatlan hitelkártyára, meg egy csomó befizetésre váró számlára is. Ja, és a kép a rajta látható Nokiával készült, amit logisztikai okokból egy másik képről kellett odacsempészni. :)

Megagergő

Leharcolt noti, 6 gigás iPod félig-meddig elpusztított fülessel, teló+tárca, aktuális könyv (Iain M Banks: Holtpont) valamint random Galaktika olvasnivalónak, pendrive, napszemüveg+tok, midnenféle tabletták, egy csomag zsepi allergia ellen kefélő bárányos mintázattal, tollak és egy nélkülözhetetlen kabala Cobra Commander figura. A rágó a zsebemben szokott lenni úgyhogy az kimaradt.

Szilvus

munkanapon a kovetkezoket tartom a taskamban: laptop, ceges badge, SL kartya (=berlet), ket telefon + 1 head set, ipod + neha kabel, kulcs, zsepi, tampon, napszemcsi, penztarca es minden ami benne van (ragtapasz! es matrica a telapotol). konyv (mostanaban: A Short History of Tractors in Ukranian). az alma es a joghurt csak reggel van benne, most mar nincs. nyaron nincs nalam sminkcucc. viszont van nalam egy plusz kardigan vagy pulcsi.

ha nem dolgozni megyek, akkor nincs laptop. van 350D, es asvanyviz altalaban.

taskabol tobb van mint normalis asszem.

agent bauer

Eastpak Delegate válltáska, Giro Monza sisak, Abus Granit Steel-o-flex bringás lakat, 60 gigás iPod a munkahelyi zenéléshez, 512-es régi iPod shuffle bringás zenéléshez, Half Jacket napszemüveg, lakáskulcs, gumileszedő, elvileg pótgumi is, de tegnap eldefekteltem, majd pótolni kell, mini szerszámkészlet, első és hátsó lámpák, pénztárca, céges belépőkártya, SE P990i, vicces, világítós öngyújtó, noha nem dohányzom, de csajozni remek :-)

Hertelendy Roland

Laptop táskával járok szinte mindenhova. Ebben benne van a D620-asom, a kötelező hozzávalókkal (hálózati és szivargyújtó töltő, pótakksi, 3G kártya, tv tuner, soros port átalakító, utp kábel, usb kábel) aztán ott vannak még a telefonok (privát és céges). Fényképezőgép helyett a mobilokat használom, amire kell jó az is, ha kell gép, viszem külön. Van még vezeték nélküli egér, memóriakártya olvasó, digitális jegyzetfüzet, egy rakat papír, toll, belépőkártya. Papírzsepi mindig van még nálam. Ezen kívül minden mást utazótáskában tartok, ha 50 km-nél messzebb megyek. Ami nincs a képen, azok még lehetnek Orbit, kocsikulcs az usb kulccsal, headset, színes filcek, cd lemezek, napszemüveg, de az nem a táskában, hanem szinte mindig rajtam van. :)

Xnews

Nem mindig járok táskával, szeretem teletömni a nadrág+kabát/zakó+ing zsebeit. A képen az esernyő (ami egyébként mint kiderült nem működik, mert elhajlott nyele) és a kínai nyelvtanuláshoz a füzet+tankönyv csak alkalmanként van nálam. Öngyújtóból meglepően keveset találtam most a táskámban. Hmmm, h a motor forgalmiját minek hordom magammal...?! :/

_flex

Anorák, notebook, papírok(személyi, jogosítvány, forgalmi, adó, tb, ...), pénztárca, buszjegyek, kulcsok, belépő, toll+patron, kihúzó, gyógyszer, kés, töltő, olvasnivaló, egér, cross kábel, töltő.

deKata

A táskát nem fotóztam le, mert van kicsi-nagy-kerek-szögletes-ponyva-vászon és bőr is, tehát az nem állandó elem. Ami viszont mindig nálam van: a fényképezőgépem, ami kell a streetartokhoz, zsepi, ami általában aloe-vera-s, de azt most nem lehetett kapni, dezodor, gránátalmás kézkrém, Oui parfüm, 30 napos bérlet, névjegyek, amik a csodával határos módon tartó nélkül is épek maradnak, kulcs, pénztárca, napszemüveg, iPod és az aktuális MaNcs mindig úgy félbe hajtva, hogy a címoldal belül legyen.

NZANGA SESE KULU M'BIRA MOBUTU JUNIOR

tisztan funkcionalis-elvek menten kiepitett taska-kontent-rendszer: minden a szinvonalas es szorakoztato kutyazas erdekeben. legfontosabb instrumentumok a 3 db feligragott (nem tomor) gumilabda, amik lehetove teszik a ket kutya akar_megallas_nelkuli_rohantatasat is, ha a szukseg ugy hozza. masik harom fontos instrumentum az itatostal, a muanyag palack es az utobibban elterulo viz, amelyek mind a szukseg eseten megallas nelkul rohantatott kutyak tuleleset szolgaljak. kiegeszito elem a cora zacsko, amellyel lehetove valik, h a legsarosabb gumilabdat is ugy annelkul haza, hogy taskat kelljen cserelnunk.

tovabbi kiegeszito elemek a nagy formatumu, felkemeny magazin, amely a kutyasetaltato reggeli harmatos fuben valo altesti vizesedeset akadalyozza meg, amennyiben le szeretne ulni, es a kozep formatumu konyv, amely a kutyakat szorakoztato szellemi epuleset szolgalhatja, amennyiben a kutyak hagyjak azt. mindez az ujramoshato lynx markanevu hatizsakban konnyeden elfer, ugy hogy meg akar egy fenykepezogep is elhelyezheto, az amellyel a kep keszult (sony dsc f717)

Milán

A céges Samsonite táskába éppen belefér a nem céges laptop. Egy fogkefe meg mindig kell.

A cikk folyamatosan frissül, küldjétek el ti is a táskátok tartalmát az info [kukac] kispad [pont] hu-ra!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (70)

1

Boca, 2007. augusztus 17. péntek, 12:26 (#)

Stsmork, mintha a táskád túlméretes lenne a hordozott cuccok össztérfogatához képest. Valamit titkolsz előlünk.

2

Penálen, 2007. augusztus 17. péntek, 12:31 (#)

Nekem nincs táskám. Kikérem magamnak ezt a diszkriminációt.

3

AvgDvl, 2007. augusztus 17. péntek, 12:32 (#)

Egy pillanatra azt hittem, hogy a madaras teszkó biztonsági őreinek ötletét nyúljátok.

4

Penálen, 2007. augusztus 17. péntek, 12:35 (#)

Ervin,
ha jól látom, a második felsorolásból kihagytad azt a visszahúzható fejű lencsetisztító ecsetet - vagy annak a mésik oldalán van az a kis apró filckorong? Mert akkor irigyellek - én 3szor próbálkoztam azzal a kütyüvel, és mindháromnak köbö 2 nap alatt lejött az a kis filckorong :(

5

spamdog, 2007. augusztus 17. péntek, 12:42 (#)

Küldtem!

6

Penálen, 2007. augusztus 17. péntek, 12:48 (#)

Ja, és Ervin, 10 pontos kompozíció az első képen - pont elég látszik, hogy tudjuk: Dawkins The God Delusion-ját olvasod épp :DDD

Milyen?

7

Author Profile Page ervin, 2007. augusztus 17. péntek, 13:11 (#)

Penálen, jó.

8

nyelv-ész, 2007. augusztus 17. péntek, 13:41 (#)

Csak nem vámosnak készül a kispad szerkesztősége?

9

Author Profile Page Isti, 2007. augusztus 17. péntek, 14:55 (#)

Senki nem használ bérletet?

10

Gregor Schultz, 2007. augusztus 17. péntek, 15:07 (#)

Ó, gratulálok Szajmonnak a lemezborítóhoz. :)

11

Author Profile Page Kelt, 2007. augusztus 17. péntek, 15:18 (#)

b3ck, de otthon bérlettel járok. A gyűjtőjegy azért került be a táskába, mert amúgy mindig elfelejtem.

12

veron, 2007. augusztus 17. péntek, 15:22 (#)

Gregor,
és ez még csak a promó verzió! :D

13

nyelv-ész, 2007. augusztus 17. péntek, 15:37 (#)

Fényképet nem csináltam, de röviden felmértem, mi is van nálam:

telefon
pda
fényképezőgép
számítógép
térképek
jegyzettömb
szótár
számológép
naptár
mp3-lejátszó
rádió
diktafon

Ja és nincs táskám, mert mindez elfér a zsebemben. Így:

http://href.hu/x/3bme

14

Author Profile Page Isti, 2007. augusztus 17. péntek, 15:43 (#)

Fura, de én erre nem mondanám, hogy PDA már csak a kis képernyő miatt se. Persze csak magánvélemény.

15

nyelv-ész, 2007. augusztus 17. péntek, 15:49 (#)

b3ck, a P990-nek 2,8 collos a képernyője, elég sok PDA-nak van ilyen, főleg amelyek GSM-PDA kombók. A tudása alapján pedig mindeképp.

16

nyelv-ész, 2007. augusztus 17. péntek, 15:52 (#)

Bocs, rájöttem, miért mondod: szóval a flip lehajtása után használható a 2,8-as érintőképernyő, 320x240-es felbontásban. A képen felhajtott flippel ez nem nyilvánvaló.

17

veszig, 2007. augusztus 17. péntek, 22:53 (#)

Kemenyek a noi taskak - igy egymas mellett eleg nagy a kontraszt a ket nem kozott. :)

18

Penálen, 2007. augusztus 17. péntek, 22:59 (#)

nyelv-ész,

milyen a P990? Én is arra akartam ápgrédelni a P900-asomat, de az az (az én nagy ujjaimmal legalábbis) abszolút használhatatlannak tetsző minibillentyűzet a flip alatt eléggé lerontotta az esélyeit. A P900-as gyatrának is gyenge fényképezője miatt pedig végül átpártoltam a K800-hoz.

Te is 900-asról váltottál? Ha igen, mik a tapasztalatok?

19

nyelv-ész, 2007. augusztus 17. péntek, 23:25 (#)

Penálen,
nem, nekem ez az első UIQ-s telefonom. Viszont előtte már szert tettem egy K610-esre, és az a készülék sok év után visszaadta a reményt, hogy létezik még mindenkor és mindenhol atomstabilan, megbízhatóan működő mobiltelefon. Ezért maradtam a SonyEricssonnál.

(A mobilos kanosszajárásomat épp tervezem megírni, majd belinkelem, ha kész van.)

A P990-ről sok helyen olvashatsz részletesen, röviden csak annyit: meg vagyok vele elégedve, mert pont akkor vettem, mikor az első stabil firmware megjelent hozzá. A billentyűzet nekem tökéletesen bejött. Fotózni csak ritkán szoktam vele, mert van e célra komolyabb készülékem, de alkalmilag megteszi. A WiFi is szempont volt, az is remekül működik. Most épp valami navigációs programot nézek hozzá, mert csak ez az egy, ami miatt még windózos PDA-t is használok, és azt szeretném teljesen kiváltani.

20

Penálen, 2007. augusztus 18. szombat, 01:22 (#)

Azt nem értem, miért mondtak le a P900-nál annyira fényesen bevált "nagy képernyőről"... A billentyűzet odahelyezése nem magyarázat, hisz a P910-esnél már megcsinálták, hogy a flip belső felére rakták fel az írógépklaviatúrát - de ez már nagyon off itt :(

21

nyelv-ész, 2007. augusztus 18. szombat, 10:34 (#)

Gondolom, hogy flip nélkül is használható legyen

22

Author Profile Page eszpee, 2007. augusztus 18. szombat, 10:35 (#)

Azon olvasóinknak külön köszönet, akik a Kispadot is belekomponálták a képbe! :)

23

nyelv-ész, 2007. augusztus 18. szombat, 10:43 (#)

Jelzem, hogy az Orosz Péter nevén futó kép egész biztos kamu!!!

24

Author Profile Page eszpee, 2007. augusztus 18. szombat, 10:44 (#)

nyelv-ész, miért?

25

nyelv-ész, 2007. augusztus 18. szombat, 10:46 (#)

Egyetlen Lamborghini sincs a képen!

26

nyelv-ész, 2007. augusztus 18. szombat, 10:47 (#)

Opsz, kvíznek is feladhattad volna...

27

Penálen, 2007. augusztus 18. szombat, 14:26 (#)

Nyelv-ész, a P900at is lehetett flip nélkül használni, direkt így lett tervezve.

28

nyelv-ész, 2007. augusztus 18. szombat, 15:53 (#)

igen, de így flip nélkül a képernyő és a billentyűzet egyszerre használható

29

nyelv-ész, 2007. augusztus 18. szombat, 16:04 (#)

...és kényelmesen lehet rajta kispad-kommentet írni (csak hogy ne offoljam szét még jobban).

Egyébként remélem, a többiek megértik, hogy két táskanélküli nörd kínjában mi másról fecsegne, mint a mobiljáról :-)

30

Zuzu, 2007. augusztus 18. szombat, 16:39 (#)

eszpee, edig azt hittem nem felismerhető, kissé fel volt "duzzasztva" :)

31

Zuzu, 2007. augusztus 18. szombat, 16:54 (#)

eddig... bocs...

32

methan, 2007. augusztus 18. szombat, 17:04 (#)

mintha op gépén is a kispad látszana, többszörösen kisiklott színekkel.

33

nyelv-ész, 2007. augusztus 18. szombat, 21:17 (#)

Akkor elhiszem, hogy tényleg Orosz Péter a kép készítője, ha az illető megmondja, honnan származik a DB9 motorja.

34

kinga, 2007. augusztus 18. szombat, 22:34 (#)

Nem is gondoltam volna, hogy ennyi embernél van fájdalomcsillapító.

35

Orosz Péter, 2007. augusztus 19. vasárnap, 17:02 (#)

> Egyetlen Lamborghini sincs a képen!

:-DDDDDD, épp a hálószobában parkol!

> mintha op gépén is a kispad látszana, többszörösen kisiklott színekkel.

Bingo!

> Akkor elhiszem, hogy tényleg Orosz Péter a kép készítője, ha az illető megmondja, honnan származik a DB9 motorja.

Az illető úgy tudja, hogy a háromliteres Ford Duratec V6-ból.

36

nyelv-ész, 2007. augusztus 20. hétfő, 10:16 (#)

Na jó, egye fene, elhiszem :-)
A lollambo hiányát viszont nehéz lesz kimagyarázni.

37

Zuzu, 2007. augusztus 20. hétfő, 15:23 (#)

Nem teljesen idevágó a kérdésem, de ti hogy oldjátok meg a különböző készülékehez tartozó töltők, USB vezetékek, fülhallgatók és egyebek tárolását? Én most döbbentem rá arra a vezeték Laokoon csoportra amit sikerült felhalmoznom, és jelenleg egy kupacban hever az íróasztalomon. Minden szobában van egy konnektor egyes kijelölt töltőkhöz? Vagy teregetőzsinort húztok ki két szoba közé, és odaakasztjátok a vezetéteket? Esetleg egy dobozban tekergőznek, vagy férfimódra szakszerűen összerakva várnak sorukra?

38

Penálen, 2007. augusztus 20. hétfő, 15:39 (#)

nyelv-ész (#28),
OK, de így le kellett mondani a nagy képernyőről, ami személy nszerint nekem sokkal fontosabb volt, mint a teljes billentyűzet (ami, jelzem, képernyőről, a "cerkával" a P900-ason is elérhető volt, megtartva a nagy képernyőt, és nekem még könnyebben kezelhető is volt...)

Na, de mindegy, most má ki leszek tiltva offolásért :(

39

rhapsodhy, 2007. augusztus 20. hétfő, 16:40 (#)

#37, Zuzu: Nálam egy fiókban vannak az ipod cuccai, a telefontöltő, a barkács usb töltő, meg hasonlók. Szakszerűen összetekerve, aztán várnak rá, hátha kell. Általában egyszerre kellenek, de van 2 konnektor a szobámban, így nem gond:) Fülhallgató meg ahogy esik, valahol van, általában a ipodból lóg.

40

nyelv-ész, 2007. augusztus 20. hétfő, 17:41 (#)

Zuzu, a telefonom egy "bölcső"-nek csúfolt szerkezetben töltődik, amelyik egyben talpként szolgál. Ez a töltő folyamatosan konnektorba dugva figyel a polcon.
Hazaérve csak elkiáltom magam, hogy "talpra Szoni!" és a Sony máris beugrik ebbe a töltőbe, ahol reggelig békében pihen. A sztereo füles meg üzemen kívül egy kis tépőzáras tokban figyel, amit eredetileg egy webkamerához adtak, de hát mi a fenének cipeljek én egy webkamerát?

41

Author Profile Page Kelt, 2007. augusztus 20. hétfő, 20:19 (#)

#37, Zuzu
Most ideális a helyzet, mert a napi használatú és a ritkábban előkerülő kütyüim is miniusb kábelen csatlakoznak. Korábban az összefonódó iPod kábelből, fülhallgatóból és pendrive akasztóból összeálló szövedéket nagyon utáltam.

42

Author Profile Page :a:, 2007. augusztus 20. hétfő, 22:56 (#)

Most nem nézem végig, hogy van-e valakinél, de idesírom, hogy én azt szeretném, ha lenne a táskámban egy minél kisebb, de minél univerzálisabb szerszámkészlet. Elsősorban kerékpáros ügyekhez, de ha-már-akkor alapon lehetne benne más is. Nem kell teljes széria mindenből (villáskulcs 3-tól 30-ig), csak a leggyakrabban szükségelődő darabok. Olyan svejcibicska szerűség, de annál azért több kellene. Mi a neve, hol kapok, vagy hol keresek?

Még nem tettem eddig semmit a kivitelezésért, sehol sem kerestem, tehát lehet, hogy az első tanács is nyer. Csak a kipakolás kapcsán most beugrott, és megragadom a lehetőséget.

Bocs, és kösz.

43

Viri, 2007. augusztus 21. kedd, 00:10 (#)

#42 Bemész bármelyik biciklis boltba és válogathatsz a svájcibicska-szerűen összecsukható szerelőszettek között. (bár eleinte tuti olyan fog kelleni ami épp nincs rajta)

44

Author Profile Page eszpee, 2007. augusztus 21. kedd, 08:52 (#)

:a:, a pont most felkerült agent bauernél van is egy, egyébként tényleg ennyi az egész. Nekem eggyel komolyabb van, ami egy kombinátfogóvá hajtogatható ki, de tényleg nem lesz gond ha bemész egy nagyobb bringásboltba. Off over.

45

rhapsodhy, 2007. augusztus 21. kedd, 11:00 (#)

agent bauer: félvállas táskában hogy tudsz bringázni? nekem ez sosem sikerült (kényelmesen)...:)

46

:a:, 2007. augusztus 21. kedd, 11:42 (#)

a hivatalos megnevezese ezeknek a hibrideknek az, hogy "multitool", erre keress ra, csilliofajtat fogsz talalni. spec en gerbert hasznalok, ami mondjuk bicajszerelesre pont nem az igazi, [illetve hat sosem probaltam, de ugy gondolom....] majd ha hazamegyek, kuldok kispadilag en is fotot, azon majd latszodik.

47

Agent Bauer, 2007. augusztus 21. kedd, 15:33 (#)

rhapsodhy: átalvetem a vállamon, miként a futárok teszik. persze nem olyan, mint egy profi futártáska, főleg befogadóképességét tekintve, de átmeneti megoldásnak tökéletesen bevált.

48

maz, 2007. augusztus 21. kedd, 16:27 (#)

:a:

marmint hogy az en voltam az elobb, csak aki bena, ugye :]

49

Author Profile Page eszpee, 2007. augusztus 21. kedd, 18:12 (#)

Na, 29 táskánk van, legyen az, hogy ne legyen parttalan az egész, hogy 50 táskánál vagy csütörtök este lezárjuk, amelyik előbb jön el.

50

moikboy, 2007. augusztus 21. kedd, 18:14 (#)

Annyi veszedelmes betegség van és senki sem hord magánál óvszert.

51

HR, 2007. augusztus 21. kedd, 18:38 (#)

>>Annyi veszedelmes betegség van és senki sem hord magánál óvszert.

vagy nem a táskájában hordja :)

52

nyelv-ész, 2007. augusztus 21. kedd, 21:10 (#)

moikboy, arra gondolsz, hogy a villamoson mondjuk rámtüsszentenek valami bacilust?
Nem látom be, hogyan védene ez ellen az óvszer :-)

Mert konkrétan a melóba nem viszek óvszert, annyira még nem vagyok magas beosztásban.

53

Dr. Minorka, 2007. augusztus 21. kedd, 22:28 (#)

"Nem látom be, hogyan védene ez ellen az óvszer :-)"
Fejedre húzva?:)

54

Xnews, 2007. augusztus 21. kedd, 22:45 (#)

Nős embernek minek óvszer?! ;)

55

ari, 2007. augusztus 22. szerda, 16:40 (#)

De nagy csönd lett ... :)

56

beszólok, 2007. augusztus 22. szerda, 23:45 (#)

Régen örültek az emberek, ha bot nélkül tudtak járni, ma meg nordic walking. Bazze.

57

sztahanov, 2007. augusztus 23. csütörtök, 00:53 (#)

Elismerésem, remek az ötlet, hiszen melyik sznob köcsög ne akarna eldicsekedni azzal, milyen szuper és kúl cuccok is azok, amik nélkül ő egyetlen lépést sem tudna megtenni az utcán. Szánalmas.

58

Viri, 2007. augusztus 23. csütörtök, 02:57 (#)

#57 sztahanov
alapvetően nem értek egyet veled, de egy kicsit mégis, mert nem hittem, hogy jó pár ember ennyire "kivagyok dolgot" csinál ebből a felhívásból.

59

nyelv-ész, 2007. augusztus 23. csütörtök, 07:29 (#)

...és még nincs vége! Remélem, engem is beleértetek. Imádom, ha kúúl trendi köcsögnek néznek :-|

60

szilvus, 2007. augusztus 23. csütörtök, 15:07 (#)

#57, mmmmh, es ezek meg csak a cuccok amit cipelek =) ha tudnad h milyen helyekre jarok veluk, pfff.

61

Author Profile Page ervin, 2007. augusztus 23. csütörtök, 15:18 (#)

szilvus, valamit én is úgy válaszoltam volna sztahanov bácsinak, de semmi nem jutott az eszembe. ellentétben veled. ott a pont. :)

62

Penálen, 2007. augusztus 23. csütörtök, 17:12 (#)

Sztahanov,
nem értelek. Ezek, amiket itt olvasni, olyan dolgok, amikkel felvágnak??? Az én másfél kiló brillem, a 24 karátos fogpiszkálóm, a a smaragdokkal kirakott Iphone-om, az valami!
De ezek itt...

63

nyelv-ész, 2007. augusztus 23. csütörtök, 21:36 (#)

Izé, nehogy lemaradjak... majd csinálok egy képet a garázsról, illetve kettőt, mert az pont hogy nézne ki, hogy a Rolls meg az Aston ott virít közrefogva a Bugattit, és a Ferrari meg a Lambó lemarad. Csak még előbb haza kell érjek a Seychelles-szigetekről a monacói villámba.

64

Author Profile Page eszpee, 2007. augusztus 28. kedd, 17:11 (#)

És akkor ezzel le is zárult a cikk, köszi mindenkinek, aki megmutatta a táskáját, összesen 33 jött össze, én határozottan jól szórakoztam.

65

Bubu, 2009. június 2. kedd, 20:39 (#)

Lécci csináljatok még ilyen mutasd a táskád-at!!! Remélem olvassa valaki és meghallgatja imáimat! Kösziiii

66

Author Profile Page eszpee, 2009. június 2. kedd, 22:48 (#)

Bubu, ha nagyon szeretnéd, mutasd a táskád itt a kommentben! :)

67

Benny Lava, 2009. június 3. szerda, 10:18 (#)

Tleg kéne egy folytatás. Kimaradt Derrick is, aki a szemét horda táskában...

68

<3$$^EmoGirl^$$<3, 2009. július 18. szombat, 18:52 (#)

Az én táskámban a következő cuccok vannak:
iPod,
Telefon,
Pénztárca,
Kulcsok,
Toll,
Papirzsepi,
Szájfény,
Jegyzetfüzet,
Psp,
Tampon xD

69

Benny Lava, 2009. július 18. szombat, 19:12 (#)

A papírjaidat hol tartod? Vagy az már uncsi? :)

70

<3$$^EmoGirl^$$<3, 2009. július 19. vasárnap, 12:00 (#)

Hát igen... Xd ..azokat kihagytam _:D


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork