Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53894 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A 14 millió forintos honlap

ervin cikke a Blog rovatból, 2007. szeptember 5. szerda, 15:04 | 25 hozzászólás

Ennyit, pontosabban még többet kóstált A gyertyák csonkig égnek című film honlapjának elkészítése. Hogy hogyan kerülhetett ennyibe? Úgy, hogy volt rá pénz. És ki fizette a cechet? Te meg én, az ORTT szíves közreműködésével, pályáztatás nélkül.

Az Index cikkében, ahonnan a fenti adat származik, további méltányos támogatásokról is olvashattok, a korszakalkotó honlapot pedig, amely már első ránézésre minden kétséget kizáróan igazolja a korszakalkotó ráfordítást, itt tekinthetitek meg. Érdemes.

Utána esetleg megfontolásra ajánlom eszpee javaslatát az ORTT-ről írt cikke végén.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (25)

1

methan, 2007. szeptember 5. szerda, 15:53 (#)

de hiszen, ha jól értettem, megtörtént. ha nem is szántották be, de az összes hatósági jogosultságát elvette az alkotmánybíróság. azért (egyik) utolsó leheletükkel még a légkörbe távoztattak egy adag penetráns szájszagot.

2

ZsoltP, 2007. szeptember 5. szerda, 16:22 (#)

Szerintem nem hiszem el. Nem akarom elhinni. Az élet császárai... :(

3

dafke, 2007. szeptember 5. szerda, 16:59 (#)

Azért a megvalósítót - ennyiért - botorság kárhoztatni:
http://www.atedin.hu/webdesign/design

"Tájékoztató jellegű árak:
egyszerű statikus weblap (html)
48 000 - 95 000 Ft + Áfa
egyszerű dinamikus oldal
120 000 - 170.000 Ft + Áfa
közösségi, vagy portál oldal
250 000 Ft + Áfa -tól
webshop
180 000 Ft + Áfa -tól
"

hacsak nem emiatt:
http://www.atedin.hu/company/aboutus
"Teljeskürű internetes szolgáltatást nyúltunk."

4

lipilee, 2007. szeptember 5. szerda, 17:47 (#)

egyrészt megcsinálom hétmilláért, név és cím a szerkesztőségben.
másrészt ezen a "teljeskörű internetes szolgáltatást nyúltunk"-on nagyon röhögök :D

5

G Zoli, 2007. szeptember 5. szerda, 18:40 (#)

Az oldal táblázatos felépítésű, meg a kódolásába is érdemes belenézni... de a design se semmi. A redesign-t én már 4 millióért vállalom.Eheheh

6

Adi, 2007. szeptember 5. szerda, 18:48 (#)

Már hogyan fizetném "te meg én" a cehet, ha azt az RTL büntetéséből fizetik? :)

7

Author Profile Page ervin, 2007. szeptember 5. szerda, 19:16 (#)

Adi, hát úgy, hogy a befizetett büntetés az állam pénze, vagyis a "tiéd meg az enyém". Abból költekezik ilyen gálánsan az ORTT.

8

karaj, 2007. szeptember 5. szerda, 21:35 (#)

"teljeskörű internetes szolgáltatást nyúltunk"
Hát ez kész :)))

9

nyelv-ész, 2007. szeptember 5. szerda, 22:35 (#)

Szerencse, hogy pályáztatás nélkül csináltatták a honlapot. Pályáztatással akár húsz millába is belekerült volna...

10

tallian.miklos, 2007. szeptember 5. szerda, 22:59 (#)

Ráadásul:
http://www.andersenfilm.net/
http://www.leonardofilm.net/

11

Author Profile Page ervin, 2007. szeptember 5. szerda, 23:36 (#)

Legszebb, amikor a síbolás arcátlansággal párosul. (Ha jól következtetek az Index cikkéből, ezek is többmilliós honlapok.)

12

sic, 2007. szeptember 6. csütörtök, 00:49 (#)

14 milllio az kb 56 ezer €, van még mit fejlodni. Màsfél éve a fizetos letoltéseket valamint egyéb szigoritàsokat népszerusitendo a Publicis Dotclear alatt creàlt a kormànynak egy kis honlapot (gazdasàgi és kulturàlis minisztérium àllta a cehet).
A lap màra eltunt (ràkerestem mielott ideirtam) de ha nem is làtogattàk sokan, a 180 000 €-os (45 M Ft) àra miatt széleskoruen emlékeznek rà. Mindig oromomre szolgàl egy hasonlo esetet emliteni :D

Off: tudja valaki mit jelent, vagy linket merre nézhetnék utàna annak hogy mi az "europai értelemben vett baloldal"? (Rà gugliztam de csak 5 db szamomra nem pertinens talàlat van) Illetve milyen glokàlis értelmek vannak még?

13

akakij, 2007. szeptember 6. csütörtök, 01:07 (#)

És a film is szánalmas. Rettenetes fikabajszú és rozmárovodás szenvelgése statisztákkal... brrrrr.

14

András, 2007. szeptember 6. csütörtök, 08:58 (#)

Csak annyi, hogy a PNC honlapját se akárki csinálta.

15

phnb, 2007. szeptember 6. csütörtök, 09:29 (#)

Kinyílt a bicska a zsebemben.

16

xab, 2007. szeptember 6. csütörtök, 10:14 (#)

Tip of the iceberg.

17

Author Profile Page ervin, 2007. szeptember 6. csütörtök, 10:37 (#)

sic (12), sztem leginkább egy bullshit-generátorban tudnál utánanézni. :)

ha viszont az angolokból vagy belőlünk indulunk ki, akkor csak annyit jelent a kifejezés, hogy "nem baloldal".

18

lipilee, 2007. szeptember 6. csütörtök, 12:17 (#)

engem az foglalkoztat, hogy ez a webdesigner cég ezzel vajon leírta magát a "rendes" piacgazdaságban? kap ezek után rendes melót?
a szomorú sejtés az, hogy igen. (bár a kess flóban nyilván elenyésző szerepet kapnak a versenyszférából jövő üzletek.)
tényleg felháborító.

19

grund, 2007. szeptember 6. csütörtök, 12:36 (#)

csak a pontosság kedvéért, a cikkben "honlapjának elkészítésére ÉS a DVD terjesztésre" szerepel, nem mintha ettől jobb lenne bármi vagy szebb lenne a honlap, de nem biztos hogy (csak) a teljeskörűwebdizájn cég a hunyó itt.

20

Dr. Minorka, 2007. szeptember 6. csütörtök, 12:43 (#)

sic!
európai értelemben vett baloldal:
1. a politikai demokrácia, mint alapérték (legalábbis verbálisan) - ez még a legkorrektebb használat, bár nem csak Európára jellemző;
2. a politikai demokrácia és a piacgazdaság, mint alapérték (= szociáldemokrácia)- itt már az ideológiai szédelgés felé csúszunk, hiszen a svédek versus Blair Antal ég és föld;
3. én szobatiszta vagyok, te viszont nem - mondja az éppen az édes mamáját privatizáló baloldali politikus az őt kritizáló, nyakig árpádsávos zászlóba öltözött jobboldali politikusnak.
4. Alapjában annyit jelent, hogy aki mondja korszerű, haladó. Konkrét tartalma bármi lehet, az emberi/politikai/szakmai tisztesség/tisztességtelenség függvényében, de a magyar gyakorlat szerint általában a republikánus jobboldalhoz (Egyesült Államok) közeli nézeteket jelöl.
Akkor itt lezárjuk az aktuálpolitikai vonalat (tekintettel Katmandu kolléga szellemének érzékenységére is).
Publicis:
Azt azért tegyük hozzá, hogy a Publicis egy világcég. Tehát ha csak köhint egyet az már nagyon drága. Megnézve az Internet Archívumban a webhelyet, azért kicsivel több munka is volt benne, még ha egy francia nyílt szoftvert is használtak. Valószínűleg a Publicisnek adott pénz zöme nem landolt egy pártkasszában, mint a magyar esetben (újabb attribútum az európai értelemben vett baloldalhoz).

21

gargoyle, 2007. szeptember 6. csütörtök, 19:47 (#)

en mittomen eves 5 millaer hostolom szivesen a honlapot, 1 millaer fenntartom a domaint es csak nekik fel millaert meg a www subdomaint is beallitom teljeskoruen.

22

sic, 2007. szeptember 7. péntek, 21:58 (#)

#20 "Azt azért tegyük hozzá, hogy a Publicis egy világcég. Tehát ha csak köhint egyet az már nagyon drága."
Dr Minorka, szerencsére az hogy nagyok az ném érv arra hogy ezen a teruleten dràgàk legyenek. Ebbol a szempontbol legfeljebb annyit nyujthatnak mint egy KKV, az hogy nagyok akkor vàlik érdekessé mikor glokalizàni kell egy kampànyt, ilyesmik, akkor valoban szukség lesz a halozatukra, szaktudasukra mely méretukbol jon, sot, egye fene, esetleg helyvasarolasi kapcsolataik orszagos szinten is érdekes, de itt egyikrol sincs szo.

23

sic, 2007. szeptember 7. péntek, 22:02 (#)

Koszonom a magyaràzatot, a 3-as pontod kulonosen beszédes :)
Forditgattam le magamban ezt a kifejezést, hàtha beugrik rola valami, de nem. Felmerult bennem az is, hogy elhangzott egy beszéd amirol nem hallottam, és esetleg ez a sajàtos "bal oldal" arra utalna, amugy szerintem is csunyàn el van csuszva az egész orszàg jobbra, izé ezt akartam lightabban fogalmazni de sietek (9-17 re veszitunk és a tét az az hogy kit szednek darabokra az All Blacks.)

24

szomoruu, 2007. szeptember 9. vasárnap, 21:14 (#)

Sajnos az ilyen esetekben nem az alvállakozók a hunyók, hanem azok akik fent lenyúlják a lét, és utána fillérekért csináltatják meg a munkát. Aki meg akar ebből élni, én nem küldeném giotin alá. Vagy ki az aki nem vállalta volna el bármelyik lapot a fenti lapok közül, márha lehetőség úgy hozza? Persze az összeg kérdéses, de a fenti árak alapján jó, ha 100e forintot kapott a cég. És ha a film kb 2 éves, akkor az elkészült lapok is legalább 2 évesek már. Tehát akkori szemmel kell nézni őket.

25

csiszi, 2007. szeptember 11. kedd, 11:33 (#)

Ezeket az összegeket vajon mennyivel a döntés után hozzák hivatalosan nyilvánosságra? Nem lehetne csinálni egy produkciós céget, ami a döntés után kapásból elvállalná az ár 70%-áért? Minden esetben azonnal elküldve az összes ajánlatot a médiának, illetve a parlamenti pártoknak.

Vagy még jobb, ha két céget csinálnánk, az egyik a fideszes mutyikra ugrana, a másik az mszp-re, és mindegyik az ellenkezőnek küldené el, hogy mennyivel olcsóbban megcsinálná, amit a minap kapott XY cég. "Felháborítónak tartjuk az összeget (a szakma és a NÉP nevében), ezért rögtön felajánljuk, hogy az ár 70%-áért megcsinálnánk, ebből is 20%-ot az árvízkárosultaknak utalva. Kérjük segítsék ügyünket azzal, hogy közbenjárásuk segítségével a fidesz/mszp delegálthoz közeli cég helyett mi végezhessük a köz számára egyébként nyilvánvalóan hasznos munkát."
Dobálják csak egymást sárral, mi meg közben jól meggazdagszunk.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork