Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53894 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


A lengyel vízvezetékszerelőtől a magyar fogorvosig

ervin cikke a Blog rovatból, 2007. szeptember 25. kedd, 13:06 | 10 hozzászólás

FogorvoslatAkcióban az angol fogorvos-lobby? Bizonyítani nem tudnám, mindenesetre a Daily Mail PR-gyanús cikkében nem győzik hangsúlyozni, hogy egy szerencsétlen brit páciens magyarországi utazása után, egy magyar fogorvos keze munkája nyomán szenved most igen méltánytalan módon. A cikk által megkérdezett, és minden bizonnyal megkérdőjelezhetetlenül objektív, Brit Fogegészségi Alapítvány szerint pedig egyre többen panaszkodnak a fogorvosi turizmus során szerzett tapasztalataik miatt.

A magam részéről inkább arra feltevésre hajlok, hogy a magyar fogorvosok valamit jól csinálhatnak, ha ennyire megijedtek tőlük az ottani kollégáik.
(Kép: a Daily Mail linkelt cikkéből)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (10)

1

sdd, 2007. szeptember 25. kedd, 14:17 (#)

srácok, az rss-ben nem látszik a cikk címe...

2

Author Profile Page eszpee, 2007. szeptember 25. kedd, 14:34 (#)

sdd, látszik az nálam, itt nézed: http://feeds.feedburner.com/kispad , ugye?

3

Penálen, 2007. szeptember 25. kedd, 14:47 (#)

Jól, és olcsón...

Sztem amúgy elég könnyű védekezni az ilyen vádak ellen: egyszerűen nyilvánosságra kell hozni a magyar fogorvoashoz járó külföldiek számát éves bontásban, hogy látsszék: semmiféle visszaesés nincs, vagyis olyan rossz azért nem lehet a színvonal...

4

pblue, 2007. szeptember 25. kedd, 14:58 (#)

hat van egy par dolog amit nagyon nem ertek a cikkben:

"She looked into having the work done by a British dentist, but quotes ranged from £18,000 to £48,000."

"Lisa was quoted £3,500 for a full bridge for her upper teeth - this would include preparation of her existing teeth, tooth whitening and replacement of five mercury fillings."

"Dr Nigel Carter, the charity's chairman, says: [...] 'While the idea of saving a few thousand pounds is proving to be enough to tempt many people, a quick look at the risk factors might be enough to persuade them to think again.' "

£18k helyett £3.5k-t fizetni az nem eppen a few thousand pounds kategoria akarhogy is szamolok. esakkor nagyon joindulatu voltam, mert szamolhattam volna a £48k-val. a £18k azitt egy eleg alacsony _eves_ fizetes, a £48k az pedig egy atlag feletti, nagyon magas egesz eves fizetes. a £3.5k egy-ket havi kereset.

tovabba:

"'Putting my mouth right will cost £8,000,' says Lisa. 'It is devastating. It now looks increasingly likely that I will need to have all my teeth removed and wear dentures because Mark and I simply cannot afford to have the costly root canal work.' "

hat ha £8k-t nemtud kifizetni, akkor megis hogyapicsaba tudta volna a £18k-t vagy neadjisten a £48k-t?! akkor meg mirol beszelunk?

illetve ugyanehhez:

"Dr Carter warns that [...] 'Some people are therefore left with shoddy dental work that will need to be repaired by a UK dentist at a much higher cost than if they had stayed in this country for the full treatment."

hat en akarhogy is szamolok de 3.5 + 8 az meg mindig lenyegesen kevesebb mint 18, plane 48.

na mindegy, lehethogy ezcsak kotozkodes. viszont aztan az utolso par bekezdes helyreteszi a dolgokat, persze ettolmeg ittmarad a sok beparazott paciens. na de tizennyolc rugoja ugysincs senkinek se fogorvosra, ugyhogy vegul ugyis magyarorszagra mennek ok is.

5

Agent Bauer, 2007. szeptember 25. kedd, 16:46 (#)

hát erről nekem Arthur Lemming jut eszembe a BDA-től...
http://www.youtube.com/watch?v=5r-hoXLj6BQ

6

sic, 2007. szeptember 26. szerda, 14:39 (#)

#5 "errol" az az elotted lévo kommentet jelenti vagy a cikket?

7

Author Profile Page NagyGa1, 2007. szeptember 27. csütörtök, 07:32 (#)

48000 GBP az ugye durván 17 milla HUF.

Akkor én mondjuk annak a huszadáért befizetnék egy kéthetes Thaiföldi útra, és ott csináltatnám meg a fogamat, fillérekért, amennyire tudom jó minőségben - manapság mindenki oda jár pédául Hongkongból, márpedig akkor a minőséggel nincsenek bajok.

8

Author Profile Page NagyGa1, 2007. szeptember 27. csütörtök, 07:38 (#)

(Ez azért egy nagyon jó oldala a globalizálódó világnak: páciensként eldönthetem, hogy hol kezeltetem magam. Persze brit fogorvosként nem biztos, hogy örülnék.)

9

sic, 2007. szeptember 27. csütörtök, 10:40 (#)

Bah, zàmomra nem arrol szolt a cikk hogy roszak a magyar fogorvosok, hanem az esetleges adodo problémàk lekezeletlenek egy ilyen rendszerben, és ez benne van a pakliban.

Ugyan igy rengeteg hir lement a tunésiai esztétikai sebészetrol, a torok fogorvosokrol stb, végigkisértek pàcienseket a szépulés rogos utjàn, és mutattak néhàny pecheset is.

10

Agent Bauer, 2007. szeptember 28. péntek, 18:09 (#)

sic: a cikkről jutott eszembe


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork