Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53894 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


IKEA Big Brother

stsmork cikke a Blog rovatból, 2007. szeptember 17. hétfő, 16:26 | 12 hozzászólás

Annyi bőrt lehúztak már a reality show ötletről, de ez az egy eddig még senkinek nem jutott eszébe: rejtett kamerával filmezni, ahogyan a gyanútlan vevők odahaza megpróbálják összerakni az IKEÁ-ban vásárolt bútoraikat. Nem azt akarom mondani, hogy az ikeás bútorokat nehéz lenne összeszerelni (többnyire nekem is sikerülni szokott), de ha véletlenül mégsem klappol minden, akkor olyan bénázás, káromkodás és fogcsikorgatás veszi kezdetét, amely bizonyosan nagy sikert aratna a reality show-kon élő tévénézők körében. Én például biztosan dobogós lettem volna a ma délutáni szereplésemmel, még szerencse, hogy nálunk nincsenek felszerelve rejtett kamerák.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (12)

1

spamdog, 2007. szeptember 17. hétfő, 17:27 (#)

Volt már hasonló az Amazing Race 6. évadban.

2

Szántó Gábor, 2007. szeptember 17. hétfő, 18:05 (#)

És nem rejtett kamerák? :-)

Nekem is volt ilyen, rossz helyre fúrtak bizonyos furatokat (vagy csak meg kellett volna fordítani az elemet?), hát inkább kifúrtam én.

3

karaj, 2007. szeptember 17. hétfő, 19:08 (#)

Ikeás cuccokkal nem volt eddig gondom, pedig elég sokat vettünk már, pl. teljes konyhabútort, amihez csavarra pontosan megvolt minden, nem győztem csodálkozni rajta. De egyszer vettem Németországban az ebay-en egy cipősszekrényt, amihez a két szimmetrikus oldallap helyett két teljesen egyformát küldtek, na ott elég cifrákat káromkodtam. Szerencsére elég volt egy email, és két nap múlva már küldték a pótlást ingyen. Sokat tennék rá, hogy itt egy hasonló eset nem lenne ilyen egyszerű.

4

Penálen, 2007. szeptember 17. hétfő, 19:47 (#)

Meglepően kevés embernek jut valszín eszébe a vásárlás eldöntése előtt megnézni az összeállítási útmutatót. Ha jó minőségűnek és megfelelő árúnak tűnik a cucc, akkor jöhet.

Aztán néha jön a legozás otthon...

5

nyelv-ész, 2007. szeptember 17. hétfő, 21:02 (#)

Én inkább azt venném filmre, mikor az ember az évek óta használt IKEA bútorait szétszereli, majd költözés után megpróbálja újra összerakni.

6

Dr. Minorka, 2007. szeptember 17. hétfő, 23:31 (#)

Az IKEA bútorok kreatív összerakása, átszerelése mást is megejtett:
http://ikeahacker.blogspot.com/
http://www.instructables.com/group/ikeahacks/

7

krampusz, 2007. szeptember 18. kedd, 09:07 (#)

skacok nemááá... most vettem egy rakat IKEA cuccot, minden megvolt, minden rendben. És még jó móka is összerakni

8

nyelv-ész, 2007. szeptember 18. kedd, 10:24 (#)

"...jó móka is összerakni" - először.

Én már végigcsináltam egy ikeás költözést, aminek az lett a vége, hogy a csavarok kétharmada nem ment vissza a helyére, emiatt nagyobb csavarokat kellett berakni, illetve ahova nem lehetett, oda műanyag tipliből faragtunk betétet, hogy össze lehessen csavarozni.

Persze mi vagyunk a hülyék, mert az IKEA nem tervez a költözéssel. Szerinte 5-6 évente úgyis kidobod a bútoraidat, és újat veszel, mert a régi addigra már nem lesz trendi. Költözés meg pláne nem supportált, elvégre ki az a csóró, aki új lakásba becuccolja a régi bútorokat.

Emellett persze minden bútoruk csomagolását elborítják a környezetvédő emblémák, mert hiszen ők a gonosz fogyasztói társadalom poklában is maximálisan környezettudatosak.

9

karaj, 2007. szeptember 18. kedd, 11:59 (#)

Kétszer költöztem Ikeás bútorokkal, a leírásokat eltettem, mind a kétszer simán ment mind a szétszerelés, mind az összerakás. Más kérdés, hogy nagyon könnyen sérülnek a bútoraik, úgyhogy minden be volt tekerve pufifóliával, vagy az eredeti dobozába tettük.

10

Zs, 2007. szeptember 18. kedd, 13:14 (#)

#4 vásárlás előtt szerintem nem tudod megnézni a összerakási útmutatót mert az a doboz belsejében lakik.

#8 az IKEA-s bútorok minősége sajnos néhány éve a bányász béka feneke alatt van mélyen.

11

Penálen, 2007. szeptember 18. kedd, 17:42 (#)

Zs,

fellépés kérdése az egész, hidd el.

12

Zs, 2007. szeptember 20. csütörtök, 15:49 (#)

#11 Mondjuk sosem jutott eszembe elkérni, de tök jogos kérés, igazad van!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork