Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Célbadobás orral

ervin cikke a Blog rovatból, 2007. november 27. kedd, 22:41 | 15 hozzászólás

Jó, nem árt, ha megvan hozzá a megfelelő orr. De ettől függetlenül nagyon lealázzák az embert ezen a fajközi versenyen, és a videó vége felé látni, hogy az állat tényleg céloz, méghozzá jól.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (15)

1

Penálen, 2007. november 27. kedd, 23:05 (#)

Az igazi alázás az lett volna, ha a csákónak is orral kellett volna dobnia :))))

Bár, skkal rosszabbul akkor sem teljesített volna :)

2

Author Profile Page KoS, 2007. november 28. szerda, 09:05 (#)

Hat ez nagyon tetszett :D


Foleg amikor a vegen besegit az embernek XD (bar gondolom erre az idomar tanitotta be)

3

Author Profile Page eszpee, 2007. november 28. szerda, 09:10 (#)

Szerintem az egész koreografált, de persze lehet, hogy tévedek - mindenesetre a félláb felemelős célzás nekem kicsit cirkuszi számoló kutyásnak tűnt.

4

Author Profile Page KoS, 2007. november 28. szerda, 09:15 (#)

Huhh, az elozo hozzaszolasomban a masodik mondatom kore odairtam hogy SPOILER, de ugy latszik hogy ha html tag-kent irom akkor megeszi. Sorry!

5

Penálen, 2007. november 28. szerda, 10:06 (#)

eszpee,
sztem is nyilvávalóan koreografált, illetve betanított dologról van szó, de akkor is jófej :)

6

Author Profile Page ervin, 2007. november 28. szerda, 10:22 (#)

szerintem is tuti koreografált. de kit érdekel ez, amikor már csak két lufi van fönt, és az elefánt a nagy koreográfia után simán eltalálja az egyiket! amikor meg átaláz a humán versenyzőhöz, az kész :)

7

Penálen, 2007. november 28. szerda, 11:24 (#)

Na jó, azért ne szálljunk el teljesen, lehet, hogy 100 alkalomból egyszer találja el az uccsó előttit, és ez point ez az egy alkalom volt - mint ahogy, persze, az is lehet, hogy 100ból 100szor. Nem tudhatjuk.
Viszont a poén attól még jó :)

8

darwin, 2007. november 28. szerda, 16:52 (#)

Csodálatos az evolúció, hogy dartsozó elefántokat "termelt ki", olyan jó ilyesmit nézni, olyan természetes. Biztos boldog mindennapjai vannak ennek az elefántnak, hisz ez az a természetes közeg amiben szeretne élni!
Úgy örülök, hogy örültök ennek a csodálatos teljesítménynek, amit biztos jópár ostorcsapás és szenvedéssel eltöltött nap előzött meg.

9

Penálen, 2007. november 28. szerda, 16:57 (#)

Gondolom, a következő üzeneted meg az Úrnak megy, hogy mit csinált szegény előemberből. Igazad is van.

10

Author Profile Page ervin, 2007. november 28. szerda, 17:05 (#)

darwin, elszégyelltem magam a beírásod olvastán, és felébresztettem Denver macskát, hogy ha gondolja, én nem rabosítom tovább, hanem máris mehet vissza az erdőbe vadászni, természetesen. Nehéz leírni, hogy erre föl hogy nézett rám, azt pedig végképp nem bírja el a Kispad, hogy mit üzent neked.

11

wice, 2007. november 28. szerda, 19:01 (#)

nem latom, hol segit meg atalaz?

12

Author Profile Page ervin, 2007. november 28. szerda, 19:47 (#)

wice, a videó végén az elefánt "megszánja" a bénázó humánt, és segítségképpen neki is ledob egy lufit.

13

darwin, 2007. november 29. csütörtök, 18:43 (#)

Ervin, ez a macskás viccelődés nem igazán passzol, hisz az elefánt nincs háziasítva. A családunknak is van macskája, nem vagyok ellene a háziasított állatok tartásának.
Egyébként még az sem baj, ha tetszik a video, hisz nem lehet mindig a dolgok rossz oldalát nézni, csak pénzt ne adjatok az ilyen állatkínzóknak.

14

Penálen, 2007. november 29. csütörtök, 19:35 (#)

darwin,

a macska esetében is volt olyan szakasz, mikor még nem volt háziasítva. Vagy az nem számít, mert akkor még nem éltél?

15

Author Profile Page ervin, 2007. november 29. csütörtök, 20:11 (#)

darwin, honnan veszed, és/vagy mivel támasztod alá az állatkínzásos állításodat?

esetleg láttál már olyat, hogy valaki elefántot kínzott? és ha igen, abból vajon következik-e, hogy ezek ott a videón szintén kínozva vannak? netán konkrétan ismered a lefilmezett állatokat?

vagy neadjisten állítasz valamit, de igazából nincs rá bizonyítékod?

én egyelőre az utóbbira saccolok, de azonnal elismerem, hogy tévedek, mihelyt megmondod, miért kínozzák ezeket ott a videón. addig meg elmondom én, hogy miért nem tetszik az általánosító kijelentésed.

délkelet-ázsiában - ahol feltehetően a videó is készült - elég sok elefántot használtak/használnak munkaállatként. ahogy nálunk szántottak lovakkal meg ökrökkel - és közben nem kínozták őket, majd hülyék lettek volna -, ott a favágásnál használták az ormányosokat teherhordóként. néhányszor láttam testközelből ilyen falusi munkaelefántokat a saját környezetükben, és speciel ők semmivel nem tűntek kevésbé kedvelt és jól tartott háziállatnak, mint itthon az én macskám.

de pl. a thai kormány egy csomó erdőben természetvédelmi okokból betiltotta a favágást, ennek eredményeképpen számos elefánt és a gondozója munka nélkül maradtak. Ez komoly gond, mert egy szelíd elefánt is elég sokat eszik, és nem reális, hogy ha már nincs rá szükség, akkor csak úgy szélnek eresztik az erdőben. tehát új munkát kell nekik találni, amivel eltartják magukat. az egyik legjobb ötletnek a turizmus tűnik - ezért is látni mostanában minden thai üdülőprogramban elefántos sétát, és ezért kísérleteznek az elefántpóló felélesztésével. szerintem ennek a példáját látni a videón is.

fel nem foghatom, hogy ebből bárhogyan következne az az általános állatkínzás, amivel te vádolod a gondozóikat. ezek az elefántok fontos megélhetési forrást is adnak a gazdáiknak, tehát általában nagy becsben tartják őket.

de mondom, vezesd elő az érveidet, szívesen meghajlok a súlyuk alatt.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork