Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Mercat d'Hostafrancs

stsmork cikke a Blog rovatból, 2007. november 22. csütörtök, 09:57 | 5 hozzászólás

Hostafrancs piacSzeretek idegen városokban útikönyv nélkül barangolni. Sokkal nagyobb élmény, ha úgy akadok rá valami gyöngyszemre, hogy nem olvastam el róla az útikönyvek ömlengéseit. Így jártam most Barcelonában a Hostafrancs piaccal is, amelyet reggeli után bóklászva fedeztem fel. Mediterrán hangulat, mennyei kolbászok, tengeri herkenytűk, több méter széles olajbogyó-választék. Mindezt japán turisták nélkül. (Igaz, én hétköznap kora reggel jártam ott.)

Az olajbogyós pultnál egyébként hosszas válogatás és vásárlás után el bírtam költeni kettő euró nyolcvanegy centet. Nem hittem a szememnek! A legdrágább fajta olajbogyó került kb. feleannyiba, mint Budapesten a legolcsóbb. Kár, hogy a hátizsákom mérete limitálta a magammal hozható olajbogyók mennyiségét. Tanulva az esetből, legközelebb bőrönddel utazom.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

Dr. Minorka, 2007. november 22. csütörtök, 10:32 (#)

A bőröndbe tessék egy fotóapparátot is csomagolni az útra!

2

Penálen, 2007. november 22. csütörtök, 12:18 (#)

Egyetértek: sztem is az útikönyv nélküli, ad-hoc városfelfedezés a legjobb.

3

Author Profile Page Hubidubi, 2007. november 22. csütörtök, 18:26 (#)

Ez mellé tudom még ajánlani az útikönyv nélküli geocache-elős változatot is. Jellemzően tuti helyekre visz el, mivel általában helyi emberek telepítik a ládákat és ezek nem feltétlenül vannak benne a könyvekben. Nekem pl így sikerült bejárni az Őrséget.

4

Penálen, 2007. november 22. csütörtök, 21:39 (#)

Látom, Hubidubi, nem fogod a lényeget: a minden célirányosság nélküli felfedezés pont a véletlen felfedezés öröme miatt (is) olyan jó. Ha már egy megadott pontot keresek, akkor az már keresés - ha egy utikönyv mondja meg, hová menjek, ha egy geocache láda.

Ez, persze, sztigorúan magánvélemény, és ettől még nagyon király dolog lehet ez a geocache, még ha nem is olyan rég eléggé rongyosra hájpolták, csak engem spec nem mozgósít :)

5

Deansdale, 2007. november 23. péntek, 10:07 (#)

Ki kell költöznöm Barcelonába :P

Úgyis a Barca a kedvenc csapatom :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork