Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Növekedési betegség

eszpee cikke a Blog rovatból, 2008. február 13. szerda, 10:59 | 18 hozzászólás

Orosz Péter ex-vendégmunkásunk otthagyja a nagyrészt általa felemelt Belsőség blogot. Pár napja értetlenkedve néztem a hírt, aztán jött a magyarázat, ami elég korrekten írja le, mivel van dolgunk: a Belsőség felnőtt. Ez egy cég életében az egyik legnehezebb pont, amikor elér egy olyan szintet, amikor kénytelen radikálisan átalakulni. Ismertem olyan céget, ahol évekig pakolgatták jobbra-balra az indulásnál kulcsszerepet játszott, de a mai profilba már nem nagyon illeszkedő munkatársat, és olyat is, amelyik radikális mozdulattal rúgta ki alapítói felét, és haladt tovább sikeresen az új úton.

Van egy pont, ahol már nem elég a lelkesedés, ahol a folyamatos elvárásokat egyszerűen nem lehet azzal a szőnyeg alá söpörni, hogy deviszont nézzétek az éves többszörös növekedést. Amikor lépni kell, hiába a profivá válás torokszorító érzése, mert olyan cég is van sajnos sok, amelyik nem bírt átlépni ezen a ponton, és csúfos véget ért. Ez a pont most a Totalcar számára az Orosz Pétertől való megválást jelentette, aki lehet, hogy tényleg új frontokat nyitott a megbízhatatlanságban, viszont emellett kétségbevonhatatlanul Magyarország egyik legjobb bloggere. Őszintén kivánok sok sikert minden résztvevőnek, és bocs, ha túl személyes voltam.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (18)

1

Dr. Minorka, 2008. február 13. szerda, 11:25 (#)

Akkor figyeljük a kzamm.com-ot.

2

Schmidi, 2008. február 13. szerda, 11:40 (#)

Gyakorló autómániásként érdeklődve figyeltem az elmúlt időben ami a TC körül történik. Az átalakulás egyértelmű, hogy növekedés-e, azt nem merném jelen pillanatban egyértelműen állítani. Az utóbbi időben inkább leépülést, színvonal csökkenést láttam, de én is bízom benne, hogy ez átmeneti.

OP lehet hogy jó blogger, de ezzel együtt én sem azt kaptam mostanában a TC-től amit egy ilyen profilú oldaltól várnék. Kevés (kevesebb) volt a rendes cikk, rengeteg a blog bejegyzés, és kicsit úgy éreztem hogy a mennyiség a minőség rovására ment. Nekem sok volt az egy-két soros, semmitmondó bejegyzés, amin azt éreztem, hogy csak azért van, hogy megjelenjen valami.

Ha OP máshol, akár privát, akár "hivatalos" bloggerként folytatja a publikálást, kíváncsian olvasom majd, és remélem egyezni fog a véleményünk, hogy jól csinálja.

3

Author Profile Page eszpee, 2008. február 13. szerda, 17:58 (#)

Schmidi, asszem igazad van, viszont én nehezen állhatnék távolabb az autóktól, mégis ott van a feedolvasómban a Belsőség, hála OPnek. Azaz volt, mostanáig.

4

nyelv-ész, 2008. február 13. szerda, 19:59 (#)

Ami engem illet, szeretnék egy olyan cégnél dolgozni, ami soha nem nő fel, és soha nem kell az úgynevezett "siker" (ejtsd: profit) érdekében feláldoznia lelkes alapítóit.

5

Author Profile Page eszpee, 2008. február 13. szerda, 20:05 (#)

nyelv-ész, ez a csegevara pólós attitűd marha jól hangzik nagyjából húszéves korig, aztán az ember rájön, hogy csak jó lenne pénzt is keresni. :)

6

nyelv-ész, 2008. február 13. szerda, 20:47 (#)

Ez a menedzserduma is marha jól hangzik, csak az ember nem él kétszer, hogy az egyiket elb#ssza a profit utáni hajszával.

7

Author Profile Page PAStheLoD, 2008. február 13. szerda, 22:50 (#)

Arany középút. Nem csak biztosításonak és kötvénycsomagoknak kitalált, hangzatos szlogen ez. (Hanem serpenyőknek és autószalonoknak is, tudom.. :C)

8

Author Profile Page pala, 2008. február 14. csütörtök, 10:01 (#)

nem kovetem tulzottan a bloggerek palyafutasat az interneten, nem is vagyok rendszeres index vagy totalcar olvaso igy meglepodve lattam Orosz Petert a legutobbi totalcar cikkek egyikeben, de amit OP ebben a cikkben csinal az szerintem kritikan aluli es nagyon gaz: http://index.hu/totalcar/tesztek/chevroletssr/
ez lenne az autos ujsagiras???

9

Zs, 2008. február 14. csütörtök, 12:51 (#)

az ex-vendégmunkásról jutott eszembe, hogy a vendégmunkásokat már nem hívtok ide írni?

10

Author Profile Page eszpee, 2008. február 14. csütörtök, 13:03 (#)

Zs, egyelőre legalábbis szünetel a dolog.

11

Orosz Péter, 2008. február 14. csütörtök, 14:46 (#)

> de amit OP ebben a cikkben csinal az szerintem kritikan aluli es nagyon gaz: http://index.hu/totalcar/tesztek/chevroletssr/
ez lenne az autos ujsagiras???

Izé, ezt a cikket nem én írtam.

12

Zs, 2008. február 14. csütörtök, 15:22 (#)

#11 De szerepel a neved a cikkben, meg különben akár Te is irhattad volna a cikked:)

13

Author Profile Page pala, 2008. február 14. csütörtök, 15:27 (#)

akkor azt irtam volna, h amit irsz, lattam, h Peter Anna irta a cikket - en konkretan a videora gondoltam....de mindegy, nem akarok fikazni, izlesek es pofonok. (-:

14

nyelv-ész, 2008. február 14. csütörtök, 19:53 (#)

Péter mű-elélvezett a V8-s hangjától. Láttunk már ennél perverzebb (meg nevetségesebb) dolgokat is az interneten.

15

nzanga mobutu junior, 2008. február 19. kedd, 22:30 (#)

eszpee#5: azegy nagybüdös kérdés, h mér csegevarás attitűd, ha nem akar az ember (cége) mindenáron növekedni? vagy_tuti_h az van, h ha nem növekedsz, akkor felzabálnak a nagy halak? további nagybüdös kérdés: növekedés nélkül tuti nincs változás? csakmer gyanítom, h dehogyalófasztnem, így igazából teljesen mindegy, h növekedés miatti, vagy sem, a lényeg, h úgyse maradhat örökké sehogy semmi, így op, akkoris elhúzott volna onnan, ha nem rúgják ki, mert szorult rajta a nadrág, legfeljebb egy kicsit később s.k.

16

Author Profile Page eszpee, 2008. február 20. szerda, 10:45 (#)

nzanga, nyelv-ész hozzászólásának második részében látható attitűdre reagáltam.

17

Zs, 2008. február 22. péntek, 12:28 (#)

kissé off: de szerintem ilyenek irásának nem sok értelme van: http://belsoseg.blog.hu/2008/02/21/volt_meg_valakinek_ilyen_szep_makkos_cipojebetoltes

18

Author Profile Page eszpee, 2008. február 22. péntek, 13:13 (#)

nagyon off, de szerintem nem gáz. nem kell mindenben értelmet keresni. :)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork