Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Anyuci megcsináltatja a hasikáját

stsmork cikke a Blog rovatból, 2008. április 21. hétfő, 21:44 | 32 hozzászólás

Egy amerikai sebész meséskönyvet írt, amelyben azt iparkodik a gyerekek fejébe verni, hogy nincs abban semmi különös, ha az anyucink plasztikai műtétre vállalkozik, ez a világ legtermészetesebb dolga, különben is néhány napig tart csak az egész, és utána még sokkal csinosabb lesz. A Newsweek hoz belőle pár oldalt kedvcsinálónak, érdemes megnézni. Úgy látszik, a plasztikai sebészek páciens-utánpótlásának nevelését nem lehet elég korán elkezdeni.


» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (32)

1

dezo, 2008. április 21. hétfő, 23:08 (#)

Most ment el a fejem felett egy bazi nagy vihar villámokkal, meg akkora dörgésekkel, hogy remegett a ház. De az semmi volt ahhoz, ahogy ez sokkolt.

Egyszerűen döbbenet...

(Határozottan emlékszem, hogy nagyon-nagyon sokáig az én édesanyám volt számomra a LEGSZEBB nő a világon... Szerintem ez minden gyereknél így természetes. Miért kell ebbe is beletenyerelnie a reklámoknak és a mocskos üzletnek???)

2

dezo, 2008. április 21. hétfő, 23:13 (#)

... egyébként jól passzolnak a google-hirdetések a cikkhez! Főleg így, hogy jóformán semmi nem választja el őket a szövegtől, csak a már ismert tipográfiájuk az, amiről látható, hogy nem a cikk részei...
hihi

3

Asszem, 2008. április 21. hétfő, 23:42 (#)

Hadd legyek az ördög ügyvédje. Ha a beavatkozás nem jár indokolatlanul nagy kockázattal, akkor jogos-e a felháborodás és gúny a részünkről? És ha anyu fodrászhoz megy, hogy új frizurája legyen? És ha anyu fitness edzésre megy, hogy jó alakja legyen? És ha anyu szabadegyetemre megy, hogy műveltebb legyen? Egyik sem természetes, egyik sem nélkülözhetetlenül fontos az élethez, de hozzájárulhat ahhoz, hogy valaki jól, vagy jobban érezze magát a bőrében.
Szerintem ugyanúgy illene tiszteletben tartani azt, hogy ki mit csinál a testével, mint azt, hogy ki milyen nemű emberrel szeretkezik.

A mesekönyv pedig csak reagál arra, amivel a gyerekek többsége úgyis találkozni fog. (A linket nem sikerült megnéznem, a képek nem jöttek be).

4

moner, 2008. április 22. kedd, 00:01 (#)

No azért hatalmas különbség van egy fodrász és egy plasztikai sebész között.

Ha nem valami heget, természetellenes deformációt tűntet el egy plasztikai műtét, akkor az számomra taszító.
Inkább fogok a kezembe egy kicsi, de igazi női mellett, mint egy szilikondarabot, még akkor is, ha annak az alakja tökéletes.

Lassan egy nő már hátrányba fog kerülni egy plasztikai beavatkozás hatására, mert a férfiak egy jelentős része az ilyen nőket eleve kizárja. Nem nagy részük, de a nők közül lassan még kevesebben maradnak eredetiek.

Én a gyerekemet is úgy nevelem, hogy ha ilyen témával találkoznak, akkor tudják, hogy "a felnőttek között vannak buták, akik azt hiszik a külső a legfontosabb"!

5

Author Profile Page NagyGa1, 2008. április 22. kedd, 06:51 (#)

Roppantul szemellenzős és beszűkült álláspont, reméljük a gyerekeid majd lehetőséget kapnak a saját véleményük kialakítására is.

(Műmell nekem sem gusztusom, dehát attól még másnak lehet.)

6

Author Profile Page ervin, 2008. április 22. kedd, 07:37 (#)

közben figyeltétek, ugye, hogy a képregény szerzője magát milyen korrekt macsónak ábrázolja?

7

Author Profile Page stsmork, 2008. április 22. kedd, 09:01 (#)

ervin, nekem pedig az szúrt szemet, hogy a harmadik képen az anyuci mekkora nagy batár SUV-ból száll éppen kifele :-D

8

Author Profile Page SzaboZsee, 2008. április 22. kedd, 09:51 (#)

Jaj, ne már! A Microsoft Home Server agymosoda poénja után nem értem ezt a döbbenetet.

9

mrb, 2008. április 22. kedd, 10:15 (#)

A SUV-on kívül én még három érdekesebb részletre lettem figyelmes.

Egyrészt a nő orra úgy van eltorzulva, mint akinek beverték az arcát.

Másrészt a harmadik képen a sebész teszi fel a fejére a koronát.

Harmadrészt a doktor úr beszéde nekem nem tűnik túl meggyőzőnek. Nyilván azt próbálja érzékeltetni, hogy a kislány mit érzékel belőle, de akkor is. A használt szimbólumkészletből {Blah | Tummy | Nose} pl. nekem hiányzik a $ kezdetű.

10

gargoyle, 2008. április 22. kedd, 11:12 (#)

dezo: lehet hogy mar akkor sem voltam romantikus, de emlekeim szerint, es ugy velem altalaban is egy kisgyereknek nincs "legszebb no a vilagon", indifferens az adott emberpeldany esztetikai minosege. anya van es kesz, nem merul fel hogy o szep vagy csunya. ez ilyen 19. szazadi omlengesnek tunik, amit felnottek talaltak ki.

moner: kicsit vaskalaposak vagyunk nemdebar? :D termeszetesen az 52 plasztikai mutet mar komoly psziches zavarokra utal, de ha valaki magabiztosabban es boldogabban megy ki az utcara egy zsirleszivas/orrplasztika/whatever utan, akkor milyen alapon minosited ezt? abban viszont valoban nem vagyok biztos hogy ezt gyermekeknel is propagalni kellene, lasd meg felelos dontes es a kockazatok merlegelese.

ugy altalaban: szilikonmell eseteben mindenki az FF kosaras meg az elrettento peldakent mutogatott mellekre gondol ahogy latom. egy jol sikerult szilikonmell nem gumibol van, nem hideg, nem villog neonfennyel es asszem a kritikusok jo resze meg sem tudja kulonboztetni az eredetitol in situ. (:

11

Viri, 2008. április 22. kedd, 12:05 (#)

Az elvégzett plasztikai sebészeti beavatkozások nagy részéről nem tudnak az illető közvetlen környezetén kívül (mert nem olyan jellegű). Max azt látják, hogy szebb, magabiztosabb, csinosabb stb lett, amit sokminden másnak is tulajdoníthatnak. Persze ha az adott kultúrában az a természetes, hogy plasztikai sebász intézi a dolgokat, ott midnenki arra fog gondolni, de ha nem, mint pl itthon, akkor ott inkább életmódváltásra, szerelemre stb gondol majd mindeki. Szerintem ha valaki megteheti és nem száll el tőle és úgy érzi szüksége van rá ahhoz hogy jól érezze magát a bőrében, akkor hasznos a plasztikai sebészet. Pláne hasznosabb, mint egy 20 millás kocsi.

12

Author Profile Page ervin, 2008. április 22. kedd, 12:40 (#)

az stsmork által betett képet nézve egyébként inkább anyuci szemével kéne csinálni valami komolyabbat.

13

pblue, 2008. április 22. kedd, 18:38 (#)

moner,

"No azért hatalmas különbség van egy fodrász és egy plasztikai sebész között.

Ha nem valami heget, természetellenes deformációt tűntet el egy plasztikai műtét, akkor az számomra taszító."

jól értem? azért van hatalmas különbség a fodrász meg a plasztikai sebész közt mert szamodra egy plasztikai műtét taszító? no offense, meg neharagudj, de hol releváns az a nullánál bármennyivel is jobban, hogy számodra mi taszító?

14

Dr. Minorka, 2008. április 22. kedd, 19:16 (#)

"de hol releváns az a nullánál bármennyivel is jobban, hogy számodra mi taszító?"
Attól függ. Amennyiben ezt egy olyan kijelentésként fogjuk fel, ami tárgyi igazságokra támaszkodik, akkor irreleváns. Természetesen akkor az állítását meg kellene tudnia védenie annak, aki így fogja fel. Ha ezt egy erkölcsi nézet kifejezéseként/alkalmazásaként fogjuk fel, akkor végtelenül releváns, amennyire releváns persze az is, hogy "számomra nem taszító".

15

pblue, 2008. április 23. szerda, 11:57 (#)

minorka, ha erkolcsi nezeteinek kifejezesekent fogjuk fel az allitasat, akkor az allitasa viszont tautologia

16

Dr. Minorka, 2008. április 23. szerda, 12:57 (#)

Az az állítás, hogy az ember vállalja önmagát, vagy belső értékek a fontosak, stb. mennyiben tautológia?

17

pblue, 2008. április 23. szerda, 14:17 (#)

az az allitas, hogy nagy kulonbseg van a fodrasz es a plasztikai sebesz kozott mert szerintem nagy kulonbseg van koztuk, az tautologia

18

gargoyle, 2008. április 23. szerda, 14:57 (#)

minorka: az hogy az ember eleteben csak a belso ertekek a fontosak/azok tulnyomoreszt fontosak szerintem eleg sok gyakorlati peldaval megdontheto 2 perc alatt ezert erre sem hivatkoznek .) es ilyen alapon szellentsen is az ember tarsasagban mert vallalja onmagat.

19

Dr. Minorka, 2008. április 23. szerda, 16:51 (#)

gargoyle!
Te el vagy keveredve. Te számos gyakorlati ellenpéldát hozol fel, más meg számos gyakorlati ellen-ellenpéldát. Még nem hallottam olyat, hogy erkölcsi/világnézeti, stb. típusú kérdésekben egyetértés lett volna - nem eldönthető. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet róla beszélni! Csak legyünk tisztában a korlátokkal.

20

Dr. Minorka, 2008. április 23. szerda, 16:55 (#)

"az az allitas, hogy nagy kulonbseg van a fodrasz es a plasztikai sebesz kozott mert szerintem nagy kulonbseg van koztuk, az tautologia".
Hát, ha úgy fogod fel, ahogy asszem (3.), akkor a beavatkozás tekintetében nincs nagy különbség. Moner (4.) álláspontja szerint, a beavatkozás tekintetében viszont nagy különbség van.

21

Author Profile Page NagyGa1, 2008. április 24. csütörtök, 02:24 (#)

Minorka, egy állítás megdöntéséhez lehet ellenpéldát felhozni, igazolásához nem, kivéve ha felsorolod az összes lehetséges esetet. (Ez középiskolától felfele elég evidens)

22

Dr. Minorka, 2008. április 24. csütörtök, 03:25 (#)

NagyGa1!
Pl. a "Szépség a befogadó szemében vagyon"?:)
Hurrá, nem növünk fel soha!:)

23

Author Profile Page NagyGa1, 2008. április 24. csütörtök, 07:34 (#)

És? Mit szeretnél mondani?

24

Dr. Minorka, 2008. április 24. csütörtök, 11:39 (#)

"Döntsd meg" az előbbi az előbbi állítást! :)

25

Asszem, 2008. április 24. csütörtök, 13:27 (#)

Tessék a cáfolat:
"A jóság és a szépség sírva néznek,
Hisz nemrégen még a szívemben éltek."

:):)

26

Dr. Minorka, 2008. április 24. csütörtök, 13:33 (#)

:)

27

Author Profile Page NagyGa1, 2008. április 24. csütörtök, 17:05 (#)

Minorka, már megin nehézkes a felfogásod.

Attól, hogy van olyan állítás, amit meg lehet dönteni ellenpéldával, még nem állítja senki, hogy minden hamis állításhoz van ilyen.

(Arról nem is beszélve, hogy nem nyilatkoztál, igaz-e az állításod, lehet akár igaz is, és akkor elég nehéz ellenpéldát hozni rá. Ha igaz, akkor pedig legyél szives ellen-ellenpéldával igazolni úgy, hogy nem sorolod fel az összes esetet.)

28

Dr. Minorka, 2008. április 24. csütörtök, 17:55 (#)

NagyGa1!
"Arról nem is beszélve, hogy nem nyilatkoztál, igaz-e az állításod, lehet akár igaz is, és akkor elég nehéz ellenpéldát hozni rá."
Nyilván azért hoztam fel mert irrelevánsnak tartom:) Nem nehéz! Lehetetlen. Ezért hoztam fel. Nem azért lehetetlen, mert én annyira okos vagyok, hanem mert elvileg lehetetlen. Vannak az emberi gondolkodásnak olyan területei (az ízlésre, erkölcsre vonatkozó nézetek), amelyeken belül az állításokat "megdönteni" csak abban az esetben lehet, ha logikai problémák vannak bennük - és akkor rendesen a lényeg sérülése nélkül újrafogalmazzák őket. Nekem valahogy nem tűnt fel, hogy a kantiánus etikát megdöntötték volna valaha is, pl. Érvelni nagy erővel lehet ellenük, de megdönteni nem.

29

Author Profile Page NagyGa1, 2008. április 25. péntek, 03:08 (#)

Köszönöm Minorka, mindig örrömmel tölt el, hogy vannak még, akik képesek elismerni korábbi hibáikat.

30

Dr. Minorka, 2008. április 25. péntek, 11:18 (#)

Sajnálatos módon te nem ez az ember vagy...

31

gargoyle, 2008. április 25. péntek, 15:48 (#)

minorka: elmeletben - mint szinte mindig - teljesen igazad van. egy vizeskancsoval is lattunk mar boldog es teljes eletet elo embert egy barlangban is. az ember viszont a gyakorlatban el es ha moner a kifejtett elvei alapjan neveli a gyermekeit akkor csak egyetlen eselyuk van a boldog eletre, ha ugyanezen elvek alapjan szocializalodott tarsat/munkahelyet stb talalnak maguknak. mivel azonban a hasonlo emberek joval kevesebben vannak, mint a mas elveket vallok (pl akiknek a kulso is fontos) ezert erre joval kisebb az eselyuk az atlagnal. ezt lehet moralis felsobbrenduseggel alcazni, de ettol meg kiszuras a kolkokkel. a szelsosegek nem igazan mukodnek a valo eletben, legyen az barmelyik oldal is.

32

Dr. Minorka, 2008. április 25. péntek, 16:20 (#)

Moner elveit neki magának kellene megfogalmaznia. Nem teljesen ezt mondja, de én egyáltalán nem hiszem, hogy következő nézet különösebben ritka lenne: a.) helyreállító plasztikai sebészet rendben, b.) a plasztikai beavatkozás ésszerű határok között szintén (a meghatározás összes esetlegességével együtt). Ami persze azt is jelenti, hogy a cikkben jelzett füzetecske #&@{!%.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork