Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Sleeper agent

ervin cikke a Blog rovatból, 2008. április 4. péntek, 06:36 | 5 hozzászólás

Több mint 20 évet készült és várt csendesen egy beépült kínai arc Amerikában, hogy aztán kémkedhessen egy kicsit - na jó, egy nagyot - a hazaiaknak. Részletek a Washington Post cikkében, amelyből az is kiderül, hogy nem ez az első ilyen eset. Mindenesetre le a kalappal az ázsiai türelem előtt.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

nyelv-ész, 2008. április 4. péntek, 08:02 (#)

Ráadásul nem is sikerült neki titkos anyagokhoz jutnia. Így azért a kiszabott büntetés egy kicsit húzós...

http://index.hu/politika/kulfold/spy1481/

2

Author Profile Page CsasZ, 2008. április 4. péntek, 08:47 (#)

Szerintem korrekt és arányos a kiszabott büntetés. Ha valaki 20 éven át azon dolgozik, hogy brutál kémkedésbe fogjon, akkor ne mentegessük már azzal, h épphogy elkezdte és nem csinált semmit, mert nem igaz.
20 éve kezdte, és szorgalmasan bedolgozta magát abba a helyzetbe, hogy végre nagyot alakítson. Az a 20 év végig amerikaellenes tevékenység volt. Feltéve, h kínai ügynökként kezdte a munkát.

3

nyelv-ész, 2008. április 6. vasárnap, 14:42 (#)

Csasz, igazad van, így korrekt. A szándékot kell büntetni, nem a tettet. Vezessék be nálunk is, én meg építek egy magánbörtönt, mert az lesz a jó üzlet.

4

Author Profile Page CsasZ, 2008. április 7. hétfő, 12:03 (#)

Pont ezt mondom, hogy ha valaki 20 éven át a kínai titkosszolgálattal kapcsolatot tartva arra törekedett, hogy minél jobb pozícióba kerüljön, csak azért, hogy utána kémkedhessen, az nem ártatlan szándék. Ez tett.
Nem az egyszeri 2 perces fénymásolásnak vagy más adatlopásnak van következménye, hanem annak, hogy 20 év szívós álcázással olyan fegyverré válik az illető, hogy percek alatt tudja ellopni sokezer emberév munkáját.
Ha valakit X évig a kínaiak instruálnak, hogyan okozzon a lehető legnagyobb kárt, akkor nyugodtan csukják le X évre.

Ne viccelj, ha elkezdek egy bankrablást, 5 éven át ások és fúrok 200 méter hosszú alagutat a föld alatt a páncélteremig, de 1 méterrel a bank fala előtt lebukom, akkor szerinted megúszom két ejnyebejnyével, csak azért mert nem hiányzik egy fillér sem?

5

nyelv-ész, 2008. április 7. hétfő, 21:06 (#)

Az alagútfúrásért büntethetnek, de bankrablásért nem. Maradjunk ennyiben, mielőtt valamelyik jól felkészült jogász kolléga helyretesz minket a jogrendbe vetett bizalom glóriájával fején :-)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork