Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53901 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Dúúú-vápp!

Orosz Péter cikke a Blog rovatból, 2008. június 6. péntek, 11:58 | 18 hozzászólás

[Ez a cikk Orosz Péter vendégmunkásunk ajándéka ötödik születésnapunkra. Az akcióról bővebben itt olvashatsz.]

„[…] de most már nem ír verseket, jobbára úgy hiszem semmit […]” – ezt írja Balfrasz, a Tábori levelezőlapok szerzője. És valóban semmit nem is ír. Csak szóviccek akadnak a fejébe, tintahalak mellékfogásként a vontatóhálóba. Például hogy egy szakértelmekből font, angyalszoborra akasztott nyakéket így is hívhatnánk: szküll-lánc, ami kerubdísz. És így tovább, a kapu alatt Hannib áll.

Azt mondja, elment ma alatta egy fehér Audi R8. Ez egy nagyon tökéletes autó. Úgy néz ki, mintha egy nagycsoportnak adták volna ki a dizájnt, vérre menő zsírkrétapárbajként, és az adrenalintól pezsgő Gary még egy fekete bordát behúzott a szeme alá, tudják, rögtön a Meibom-mirigyekre. Ahova kell. Ide, ni:

Audi R8 bal első lámpája

A hídon gyalogol közben át, az R8 meg fehér. A hídon egy téli, ezerötszázhetvenöt nappal korábbi délutánon meleg volt és termonukleáris naplemente, de ez nem jutott eszébe. Talán mert szégyellte volna.

Azt mondja, egy csomó mindent megtanult azóta. Hogy milyen a szegycsontra merőleges gravitáció. Hogy miképp lehet képzelt avarcsomókat és képzelt Audi R10 versenyautókat látni hajnali négykor. Hogy milyen 0,35 Mach sebességgel a földtől pár centire ácsorogni. Ezt egy jóképű német férfi is tudta. De nem mondta el senkinek, mert rögtön utána belehalt. Mondjuk ő ült, nem állt.

Azt mondja, elment mellette egy Iso Grifo az Ördögárok fölött, az anyja talált egy másikat 1982-ben egy Los Angeles-i járdán, finoman szétzúzva, ezt fogja most meg és világítja meg oldalról egy szétszedett földgömbbel, az apja vásárolta 1985-ben Koppenhágában, tele van hülye országokkal, úgy mint Csehszlovákia meg Szovjetunió, Rodézia mondjuk már nincs, Kelet-Pakisztán sincs, így fest egy szétszedett földgömbbel megvilágított Iso Grifo (oldalt egy Parasaurolophus áll):

Szétszedett földgömbbel megvilágított Iso Grifo játékautó

A földgömb összeszerelve sokkal jobb. Meg lehet pörgetni. Sose alszik ki benne a fény. Az F energiaosztályú huszonötös izzó olcsó, mint a földimogyoró. Meg lehet pörgetni, és követni mutatóujjal Orsolyát és Mártont az internetben. Akik persze nem is az internetben vannak. Hanem odakint a világban. Ahol 0,35 Mach sebességgel lehet egy kikötővárosban ácsorogni. Ahol pengével szerelt kakasok mészárolják egymást jelre.

Azt mondja, már nem követi a születésnapjait. Mert tízezer nap fölött felesleges. Az utolsó születésnapján cseperedő galambokat fényképezett a titkos ablakon át. Íme:

Fiatal galambok egy lichthof keresztgerendáján

Irtózik a galamboktól egyébként, de ezek különleges galambok. Sárga tollakkal. Amiket lassan elszórnak.

Boldog születésnapot kívánok. Énekelnék is, mint a turbófeltöltőnek. De összeragadtak az orrkagylóim a melegtől. Dúúú-vápp!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (18)

1

nyelv-ész, 2008. június 6. péntek, 12:23 (#)

Szomorú volt követni Orosz doktor szellemi leépülését a Belsőségen. Látom, azóta a folyamat némileg felgyorsult, szimbolizmusa egy agyát vérbaj támadta múlt századi költő szintjére jutott.

Talán ha letenné az autóvezetői vizsgát, és venne egy kiscápát... ( http://totalcar.hu/tesztek/318i )

Az talán kompenzálna.

2

Author Profile Page ervin, 2008. június 6. péntek, 12:39 (#)

Pedig ez tök jó.

3

nyelv-ész, 2008. június 6. péntek, 12:44 (#)

Nem mondtam, hogy nem jó.

4

Author Profile Page ervin, 2008. június 6. péntek, 13:57 (#)

Akkor jó.

5

rhapsodhy, 2008. június 6. péntek, 15:50 (#)

jó hogy jó. Orosz mester hol bloggol mostanában? Csak miatta volt jó a Belsőség, ilyet meg olvasnék még.

6

Orosz Péter, 2008. június 6. péntek, 20:56 (#)

> Talán ha letenné az autóvezetői vizsgát, és venne egy kiscápát

:-DDDDDD

De én nem E21-et, hanem E30-at fogok venni, abból is 325i-t.

> Orosz mester hol bloggol mostanában?

Kábé negyedórája itt:

http://hyperleggera.com/

7

i, 2008. június 6. péntek, 21:02 (#)


Mennyire unalmas és semmitmondó lett már a doktor nélkül a belsőség? Mint egy vállalati belső újság, csupa izzadtságszag. ehh

És tényleg az R8 micsoda szépség..

8

katmandu, 2008. június 6. péntek, 22:13 (#)

És a Kzammkommal mi lett végül?

9

kbalage, 2008. június 7. szombat, 14:51 (#)

Remélem ezen több lesz a post mint a Kzammon, szégyenszemre még a Karottablog is gyakrabban frissül már :P
Mindenesetre feed bevésve, várakozó álláspont ON :)

10

mrb, 2008. június 8. vasárnap, 17:31 (#)

Ebből a bejegyzésből egy bötüt nem értettem. :(

11

katmandu, 2008. június 9. hétfő, 06:09 (#)

#10/mrb:
Akarsz róla beszélni? :)

Odáig megvan, hogy OroszPéterKzammStb vendégmunkás egyes szám 3. személyben ír saját magáról, A legelsőként belinkelt blogpostra reagáló felütés mintegy folytatásaként?

Ez logikus egyébként, mert a vendégmunkások felkérése hogy dallal-tánccal köszöntsék a Kispadot
("Éljen, éljen Kispad elvtárs sokáig / Járjon mindig a rózsában bokáig!"),
valójában nem (csak) arról szól, hogy valami eredeti formában elmantrázzák a jókívánságokat, hanem arról (is), hogy ismét hírt adhassanak magukról, Kispadéknak, egymásnak, nekünk és saját maguknak is. Jusson eszedbe, hogy a bloggerek nagy része tükrökkel szeret tapétázni, akarom mondani hordoz bizonyos exhibicionizmust (és a vendégmelósok többsége blogger).

Ha a post valamelyik részét nem érted, ne keseredj el, fogjuk fel kvíznek és fejtsük meg együtt, hátha sikerül.


12

katmandu, 2008. június 9. hétfő, 06:27 (#)

#11:off:

Kezdve a post címével, én ezt a
http://en.wikipedia.org/wiki/Doo_wop
zenei stílus nevére vezetném vissza, amelyben a háttérvokál negédesen búgja, hogy dúúúvápp.
Sok ilyen dal van, lásd:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_doo-wop_songs

És mivel épp tegnap adták le a BTTF 2. részét, vegyünk onnan egy doo-wop példát: a Tengermélyi Varázs bálon a Starlighers és Marty a The Penguins-től játssza az "Earth Angel"-t (ami közben a szülei összejönnek):

eredeti:
http://www.youtube.com/watch?v=zme35J92OWo

BTTF:
http://www.youtube.com/watch?v=ynP4EDjPmXk

13

nyelv-ész, 2008. június 9. hétfő, 07:13 (#)

Ez mondjuk komplett hülyeség.

Nem a vokál, hanem az R8 búgja negédesen azt, hogy dúúúú, amikor közeledik. Azán egyszer csak vápp! És már el is húzott melletted.

Szóval kedves katmandu, a fejtsünkmeg-mindent-guglival-wikivel ilyenkor totálisan becsődöl.

14

katmandu, 2008. június 9. hétfő, 08:12 (#)

#13/nyelv-ész:

1)
Tessék díjazni a jó szándékot, az ember találkozik egy tanácstalan kommenttel és tőle telhetően igyekszik segíteni neki :) én legalább megpróbáltam, és amit leírtam, az mind igaz.

2)
Jé, nagyobbra tudom nyitni a kommentmezőt, 1 kattintással! Na, így már sokkal kényelmesebb hosszabb válaszokat írni :)

3)
Miért pont dúúváp lett a hangutánzó? Lehetett volna bármi más is. Mondd, hogy tökvéletlenül egybevág a doowoppal, és én hiszek neked :)

4)
Abszolút nem Google-keresésről volt szó, a laikus klisék is be tudnak dőlni csúnyán :)

5)
Feltételes módot írtam, direkt azért, mert számítottam rá, hogy valaki majd jön és nekiáll okoskodni. Hogy úgy lett :)

Te jössz :) de előbb plíz segíts kifejteni a poszt többi részét mbr kollégának, ahogy az illik.

15

nyelv-ész, 2008. június 9. hétfő, 12:59 (#)

Sajnálatos módon a cikk értelmezéséhez némiképp nyomon kellett volna követni az elmúlt években Orosz doktor Belsőségen végzett munkáját, így nyerhetnek értelmet a tintahalak, a galambok és egyebek. Az Iso Grifo meg guglizható.

16

nyelv-ész, 2008. június 14. szombat, 10:35 (#)

i írta:

"Mennyire unalmas és semmitmondó lett már a doktor nélkül a belsőség? Mint egy vállalati belső újság, csupa izzadtságszag"

No igen. Viszont autókról szól, nem pedig filctollal firkált tintahalakról vagy zsíroskenyérről (lásd: P.A. munkássága).

Lássuk be: ami egy magánblogon megállja a helyét, sőt jópofa téma, az nem biztos, hogy az autóbuzik törzsklubjában is sikert arat. A magam részéről anno az fájt, hogy a Belsőséget sokáig csak O.P. szösszenetei uralták, és a többiek nagyritkán írtak pár sort. Pedig egy Csikós-féle kaland a romos veteránautókkal sokaknak érdekesebb, mint az, hogy a doktor a Dodge Ram emblémája és a női méh közé von párhuzamot.

Egyfajta egészséges egyensúlyt hiányoltam évekig, sőt, most is, mert valóban sótlanabb így a Belsőség. Csak míg régen a lazac volt sótlan, addig most a pacal.

17

Orosz Péter, 2008. június 17. kedd, 18:03 (#)

> Lássuk be: ami egy magánblogon megállja a helyét, sőt jópofa téma, az nem biztos, hogy az autóbuzik törzsklubjában is sikert arat.

Ezen lepődtem meg én is a legjobban. Pontosabban az ellenkezőjén.

Mindig is az volt a szerkesztési elvem a Belsőséghez, hogy ez nem egy autós blog, hanem egy blog, ami érdekes dolgokról szól, amikben az egyetlen közös dolog, hogy valahogy – akárhogy – kapcsolódnak az autókhoz.

Elég sokszor kellett megvédenem a szerkesztőség és a lapvezetés konzervatívabb tagjaival szemben, hogy a furcsább posztoknak – mint például a Dodge Ram vs. női méh – nagyon is van helyük, mert ezek adják azt az összekötő ragacsot, amitől a Belsőség más lesz. Mert egy dolog biztos: minden autóról mindent megírt már mindenki az interneten. Viszont talán a Volvók leömlői és a tintahalak közötti kapcsolatban még vannak lehetőségek.

De azért időnként persze elbizonytalanodtam.

És teljesen megdöbbentő módon az olvasottsági adatok engem támasztottak alá. Persze ez talán nem válasz neked, konkrét olvasónak, de az biztos, hogy statisztikailag nézve az látszik, hogy ha nem csak azt és nem csak úgy adjuk az olvasónak, ahogy arra ő számít, akkor meglepődik – és aztán megörül és ottmarad.

Kiexportáltam a számokat a Medián Webauditból. 2007. februártól foglalkoztam az ébren töltött óráim legnagyobb részében a Belsőség írásával és szerkesztésével, 2008. január volt az utolsó teljes hónapom. Az első oszlop a napi egyedi látogatók átlaga, hónaponként:

2007. 02: 1209
2007. 03: 1891
2007. 04: 4249
2007. 05: 5779
2007. 06: 7594
2007. 07: 9779
2007. 08: 10568
2007. 09: 10845
2007. 10: 14103
2007. 11: 13697
2007. 12: 16219
2008. 01: 18018
2008. 02: 15305
2008. 03: 11540
2008. 04: 13169
2008. 05: 13237

Grafikonon:

http://farm4.static.flickr.com/3188/2587695480_31fb77a23d_o.png

A második pedig a havi összes egyedi látogató:

2007. 02: 12792
2007. 03: 26643
2007. 04: 53160
2007. 05: 62895
2007. 06: 83061
2007. 07: 100071
2007. 08: 109397
2007. 09: 115841
2007. 10: 140767
2007. 11: 139907
2007. 12: 169150
2008. 01: 176065
2008. 02: 147802
2008. 03: 125021
2008. 04: 139264
2008. 05: 150926

Grafikonon:

http://farm4.static.flickr.com/3173/2586860779_83ac8da1d1_o.png

18

nyelv-ész, 2008. június 17. kedd, 22:00 (#)

Aha, a lenini tétel: a mennyiségi mutatók átcsapnak minőségibe... :-))

Ne érts félre, engem csupán az arány zavart. Mikor napokig csak az agymenéseid jöttek a Belsőségen, akkor nekem, egységsugarúnak hiányzott egy-egy olajszagú cikk a kuplungcseréről vagy a motorostúrán megpatkolt bowdenekről. Most viszont ebből van bőven, és hiányzik az a nézőpont, amit csak egy outsider tud a szakmába hozni.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork