Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kedvenc blogom (munkacím)

Balage cikke a Blog rovatból, 2008. június 5. csütörtök, 15:58 | 8 hozzászólás

[Ez a cikk Balage vendégmunkásunk ajándéka ötödik születésnapunkra. Az akcióról bővebben itt olvashatsz.]

A bloggolás általában megosztja a közvéleményt: az egyik részük lelkesen olvassa a naplókat, míg mások legyintenek, mondván kit érdekel engem X.Y. élete? Hadd ajánljunk olvasóink figyelmébe egy olyan magyar blogot, amelyet nem is egy, hanem rögtön három XY szerkeszt -- ses, eszpee és stsmork --, ennél fogva jóval többről szól, mint egyszerűen csak az életükről. A sesblogon (www.sesblog.hu) általában olyan témákról olvashatunk, amelyek valamilyen oknál fogva felkeltették a trió figyelmét. Ezt egészítik ki személyes élményen alapuló írások -- például egy lakáscsere összes problémája vagy kalandok nagyobb hazai bankokkal és telefontársaságokkal --, illetve a szerkesztők által vezetett sorozatok. Néhány példa az utóbbira: Bilagit, avagy álmodik a gyomor (konyhaművészet); Keddi Kvíz, amelyben a blogot olvasók mérhetik össze tudásukat a legkülönbözőbb „szakterületeken"; The World Is Out (TWIO), amelyben Írországba szakadt, majd onnan hazaköltözött hazánkfia érdekes angol kifejezések jelentését fedi fel a nagyérdemű előtt. Minden héten bemutatnak egy fotoblogot is, amelyek távoli tájakra kalauzolnak, vagy más emberek életébe kínálnak bepillantást (hármójuk közül kettőnek van saját fotoblogja is).

A sesblog érdekes olvasmány, és gyakran kimondottan szórakoztató. Érdemes belekukkantani, aztán már úgysem szabadul onnan az ember.

Írtam -- a doksi dátuma alapján -- 2004. május 15-én, megjelent a PC Worldben valamelyik nyári hónapban. Sőt, ebben debütált illusztrációként a sesblog akkori új designja is! Hoppá!

sesbloguj_balage.jpg

Huss, 4 év balra el, sesből (újra?) ervin lett, sesblogból Kispad, minden más maradt a régiben. Napi legalább két látogatás erejéig még mindig függő vagyok, szóval nem szabadultam, és nem is tervezem. Remélem, hogy ők viszont tervezik még folytatni jó sokáig.

Boldog 5. születésnapot, Kispad! További sok sikert!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (8)

1

birogeri, 2008. június 5. csütörtök, 16:37 (#)

Nos, én ennek a cikknek az elolvasása után néztem meg először a sesblogot, és végigpörgettem pár keddi kvízt. Arra is emlékszem, hogy az angolban lévő állatcsoportok nevei és a megfelelő fajok párosítása nagy falat volt még angoltanároknak is :)

2

Penálen, 2008. június 5. csütörtök, 17:07 (#)

Remekség!!!

(Tehát akkor neked köszönheti a 3 blogger, hogy olvasók milliói hiszik azt, hogy egyikük sem tud angolul, lévén a TWIO-ban World-nerk írták a Word-öt :D :D :D)

És a kép megint eszembe juttatta, hogy mennyire jó volt a "régi" dizájn - nekem biz jobban tetszett, mint ez az új.

Node, aki a külcsíny miatt jár ide, az meg is érdemli :D

3

Balázs, 2008. június 6. péntek, 11:13 (#)

Hm, ez a World - Word jó találat. Tekintve, hogy a nyerset küldtem ervinéknek, én valóban elrontottam, de ha a korrektor résen volt, akár jól is megjelenhetett. Az újság neve miatt inkább a Worldre állt rá a kezem, sorry.

4

Author Profile Page ervin, 2008. június 6. péntek, 11:31 (#)

Penálen, ha már pont a betűzésről értekezel, akkor "külcsín".

5

katmandu, 2008. június 6. péntek, 12:42 (#)

#4/ervin:
Lám, milyen jó, hogy kusst parancsoltam magamra, mert ám én is ám bele akartam kötni ám. Mármint a külcsínybe. De aztán szedatívumnak kitaláltam, hogy ezt valsz direkt (karik)írta így pen of Penálen. Van a külcsíny meg a belcsíny, amelyek a kül- és belföldi államcsínyek kurtább szinonimái, respectively.

6

manduka, 2008. június 6. péntek, 12:45 (#)

Katmandu, ez hihetetlen, hogy délután mennyire nem szokott menni neked a vonatkozó névmások helyes használata. Amik. Nem amelyek. Ha már eljött a kekec ideje.

7

Penáleny, 2008. június 6. péntek, 14:37 (#)

Erviny,

Nyode, hát ény ponyt azt írtam: külcsíny!

Nyem értem...

8

methan, 2008. június 7. szombat, 16:52 (#)

pen: lol.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork