Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Élelmiszerkrízis

ervin cikke a Blog rovatból, 2008. július 8. kedd, 16:59 | 17 hozzászólás

Tudom én, hogy valahol ez is besorolható a "hány vastüdőt vehetnénk ebből a rákos vak gyerekeknek" típusú demagógiába, de szerintem akkor is gyönyörű találat:

Food crisis

A világ vezetői 18 fogásos vacsorán vitatták meg az élelmiszerkrízis kezelésének lehetőségeit. Japán méretű adagok ide vagy oda, a jól látható hangulatból ítélve közel járhatnak a megoldáshoz. Kép a Daily Mail cikkéből.

Update: megtaláltam a menüt! Volt Tokaji is.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (17)

1

nyelv-ész, 2008. július 8. kedd, 17:15 (#)

Nincs ebben semmi kivetnivaló, hiszen a G8-ak a 18 fogást végigpróbálva keresték a kiutat: vajon melyik fogás lenne az, ami kivezet a krízisből?

A demagógiaméter a belinkelt cikknél kiakasztotta a mutatót, hiszen nem átallottak a 18 fogásos vacsora mellé éhező afrikaiak képét is betenni.

2

tallian.miklos, 2008. július 8. kedd, 17:30 (#)

Termelői támogatások a fejlett világban + segélyek a fejlődő világnak = éhező Afrika.

http://www.spiegel.de/international/spiegel/0,1518,363663,00.html

3

Author Profile Page eszpee, 2008. július 8. kedd, 17:51 (#)

Szerintem ez nem valahol besorolható demagógiaként, hanem egyszerűen pontosan az, maximum ironizálni lehet rajta persze. Ha ez a vacsora egy akármilyen kis részben is hozzájárult a probléma megoldásához, már megérte. És aki evett már bármilyen fontos megbeszélésen szar kaját, az tudja, hogy számít.

(Egyszer egy nagy nemzetközi cég vacsoráján kellett volna networkingeznem, de egyszerűen nem tudtam napirendre térni afelett, hogy a szarul sütött hús darabkáival vannak tele a fogközeim. Köszönömhogy.)

4

Author Profile Page eszpee, 2008. július 8. kedd, 17:52 (#)

Miklós, köszi, erről mi is megemlékeztünk anno itt:

http://kispad.hu/netszuret/200507/eleg-mar-a-segelyekbol.html

5

Zs, 2008. július 8. kedd, 20:51 (#)

de legalább engem is meghívtak volna kajálni, éhes vagyok.

6

Author Profile Page ervin, 2008. július 8. kedd, 23:17 (#)

Megvan a menü, link a cikk végén.

7

Author Profile Page eszpee, 2008. július 9. szerda, 00:17 (#)

Na de most komolyan, érted, lehetne azon is simán élcelődni, hogy a résztvevők öltözékéből hány éhező afrikai falut lehetne felruházni...

8

Author Profile Page ervin, 2008. július 9. szerda, 06:47 (#)

Lehetne, persze. És ha az öltözködési válságról lenne szó, akkor pont ugyanakkora poén lenne az is, mint ez most itt. :)

9

katmandu, 2008. július 9. szerda, 08:47 (#)

Ez sima provokáció volt. Igazából senkit nem érdekelne, hogy a G8-ak mit zabálnak, ha nem hozná le hírnek a bulvár. Ezek is azok a dolgok, amiket, ha már muszáj létezniük, nem kéne a nyilvánosság elé tárni, mert 1) felingerlik az arra fogékony rétegeket, 2) az így kiváltott indulatokat kitűnően lehet irányítani és elterelni velük a figyelmet.

A protokollkajákról tudjuk, hogy hiába a 18 fogás, ha egy-egy adag nevetségesen kics, gyerekadag felének is alig felel meg: 3 szál bab, 2 szilva méretű hús, egy marék rizzsel, kanálnyi szósszal, dekorral, ízlésesen a tányér közepére rendezve. Ha a teljes étlapot végigeszik, akkor is inkább csak kóstolásnak nevezhetnénk.
De a népben nem ez fog lecsapódni, pláne, ha nem is hoznak fotókat magukról a fogásokról. A nép hatalmas, tocsogó adagokat képzel maga elé, aztán összehasonlítja a saját ebédjével, vacsorájával, ami igen ritkán éri el a 3 fogást, kap mellé pár fotót a világ éhezőiről és utána már tekeri is a maszkot az arca elé és siet a helyi antiglobalista kirendeltséghez Molotovot és utcakövet átvenni, aztán este benne lesz a híradóban, vágóképként.

Ervin által említett öltözködési probléma szintén létezik, csak keveset beszélnek róla, mert nem annyira életveszélyes és mert akik rongyokban járnak, jellemzően nem a sarkvidéken élnek. De a probléma létezik mindenütt.
Egy közutálatnak örvendő volt hazai minisztert egy interjúban az életszínvonaláról faggattak. A riporter próbálta a kérdésekben felvenni a szintet és incselkedve kérdezte, hogy az alany az öltönyeit Párizsban vagy Londonban veszi-e. Az illető elnézően mosolygott és azt felelte: "ott csináltatom őket most már".
Ebben minden benne volt.

10

gargoyle, 2008. július 9. szerda, 11:23 (#)

katmandu: azert a magyar nep punkt arrol hires hogy ehesen nezi a tanyerjat napestig, meg is latszik az elhizasi mutatoinkon. akik meg valoban hianyt szenvednek kajabol, azoknak meg a G8 csak annyiban erdekes mint a legujabb kvantumfizikai elmeletek, nekik a falu hataraig terjed a latokoruk, antiglobalista mozgalmakrol azt se tudjak mi a celjuk. ez egy provokativ hir, amit mindenkinek _ertelmezni_ kell a maga helyen. mondjuk ahogy ervin tette, villamtrefakent. ha valaki ilyenen kepes felhaborodni az mas jelentektelen dologert is kepes leszurni, oket kell nevelni, nem elbujni egy sarokba (persze vigyazva nehogy megsertsd oket)

11

Author Profile Page eszpee, 2008. július 9. szerda, 11:45 (#)

Ervin: jogos, persze, az ironizálás lehetősége tényleg megvan benne szépen.

12

katmandu, 2008. július 9. szerda, 12:29 (#)

#10/gargoyle:
Ejnye no. Hol írtam én a magyar népről?
Csak semmi árnyékra vetődés, kolléga :)

13

Benny Lava, 2008. július 9. szerda, 13:16 (#)

A legfontosabb kérdést mindenki kerüli: mit keresett a találkozón Tarlós István (jobboldalon legalul)???

14

katmandu, 2008. július 9. szerda, 13:59 (#)

#13/Pennyálenava:
Ez a nap lolja :)

15

freak, 2008. július 10. csütörtök, 10:28 (#)

Nalam nem a vacsi tenye verte ki a biztositekot, hanem ez:

"A G8 csúcstalálkozójának afrikai vendégeit, az etióp, a tanzániai és a szenegáli elnököt nem hívták meg a fényűző vacsorára."

LOL. Biztos azert, mert ezek a franya etiopok csak kajacsataznanak, pocsekolnak az etelt.

16

mami, 2008. július 11. péntek, 11:21 (#)

#13: Az ott a képen nem Tarlós, hiszen róla mindannyian tudjuk, hogy mozdonyszőke.

17

katmandu, 2008. július 11. péntek, 16:31 (#)

#16/mami:
A magyar politikusok már az étkezőasztalnál vannak (pár kanál hajfesték nem probléma), de ha mégsem, akkor valsz fotosopped kvízképről van szó: Kispadék 1 db Tarlóst rejtettek el rajta.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork