Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Ki szarta le a Strabag logót a Gellért téri metróállomáson, és miért?

eszpee cikke a Blog rovatból, 2009. március 18. szerda, 14:14 | 12 hozzászólás

Elnézést a profán címért, de ez a minirejtély foglalkoztat, mióta megláttam az alábbi képet, és nem tudtam máshogy fogalmazni.

leöntve

Itt valaki egyszerűen egy méretes galambot imitált, gondoltam én, a folt alakjából felsejlik a rendszerváltás utáni idők egyik kedvenc szomszédbosszúja, a "leöntöm savval a ladája motorháztetejét", szinte látom is a sötétben lopakodó meszesvödröt lendítő munkást, akinek valamilyen feloldhatatlan konfliktusa volt az egyik vállalkozó céggel. Legalább nem az állomás darabjait vitte el, gondoltam, az sem olyan meglepő mostanában, de a valóság - mint általában - sokkal lehangolóbb ennél.

A lehető legközvetlenebb forrást, methan barátomat kerestem meg, aki ezen és hasonló építkezéseken dolgozik, és dokumentál, már lassan három éve. Az ominózus esetnél is ott volt persze. Ő mondta el, hogy az alagutat készítő fúrópajzs működés közben habot lő maga elé. Ahogy a pajzs átvágta az állomás falát, ez a kiáramló habsugár megtört a betonon, és pont a zászlóra esett. Még képet is küldött, amin látszik a fehér sugár:

áttör

Hát ennyi, megnyugodhatunk, senkinek semmi baja a Strabaggal és Budapest zászlajával.

(Fotók: felület blog)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (12)

1

methan, 2009. március 18. szerda, 14:59 (#)

megnyugodni éppen megnyugodhatunk (ha már eleve nem voltunk azok), de a fenti levezetésből az semmiképpen sem következik, hogy senkinek semmi baja a strabaggal és budapest zászlajával. :)

2

nak, 2009. március 18. szerda, 15:03 (#)

methan, ez így, ezzel a kiegészítéssel korrekt :D

3

Author Profile Page eszpee, 2009. március 18. szerda, 15:14 (#)

hát erről már nem tudok mit mondani. :)

ugyanakkor ha valaki kiszámolta, hogy a fúrópajzs betonba érkezésekor milyen szögben fog habot spriccelni, hogy pont eltalálja ezeket a zászlókat, akkor én remélem, hogy egyszer megélhetem, hogy könnyekkel küzdve kezet rázhatok az illetővel. :)

4

mzperx, 2009. március 18. szerda, 15:52 (#)

Szerintem ez a bejegyzés csak egy copywriter ujjgyakorlat a jövőbeni Blikk-es karriered érdekében. Egy interjún majd rámutathatsz referenciaként.
Amúgy a legdurvább címeket messze a Népszava adja, én a hirlista.hu-t szoktam böngészni, ők simán bevállaljék, hogy pl. "Meghalt a miniszterelnök!" - majd kattintás után kiderül, hogy egy afrikai törpeállam kettővel korábbi miniszterelnöke elhunyt végelgyengülésben.

5

Author Profile Page eszpee, 2009. március 18. szerda, 16:07 (#)

mzperx, valóban nem gondoltam arra, hogy valaki csak a címet látná, és az alapján döntene, hogy elolvassa-e a cikket... de már így is baromi hosszú volt ahhoz, hogy belevegyem azt is, hogy "látszólag".

6

qnadam, 2009. március 18. szerda, 16:56 (#)

a képeket nézve én is elgondolkodtam, de elintéztem magamban azzal, hogy biztos valami tekknológiai dolog. és tényleg :)

nade ez a cím... :))

7

wice, 2009. március 18. szerda, 18:46 (#)

a kerdes helyesen: ki _nem_ szarja le a strabag logot a gellert teri metroallomason, es miert? :)

8

szano, 2009. március 18. szerda, 18:48 (#)

Most akkor ezek után ilyen cikkeket olvashatunk itt?

Nemán.

9

rof, 2009. március 18. szerda, 20:26 (#)

Szerintem olyan cikkeket olvashatunk itt amilyeneket írnak a szerzõk, ez eddig is így volt.

Egyébként számomra ez egy hiánypótló tényfeltáró cikk volt, nekem is azóta fúrta az oldalamat, hogy mi lehet a fehér placcs magyarázata, mióta az index cikkhez mellékelt képen láttam.

Bár bevallom, nekem még most is elég elképzelhetetlen, hogy hogyan tudott a hab a zászlóknál hátrébb és alagútban lévõ pajzs felszínérõl úgy kilövõdni, hogy kijött az alagútból, majd 180 fokos fordulatot vett és ráfreccsent pont a Strabag zászlajára. Hacsak nem hátulról freccsent és úgy ütött át a zászlón...

10

deacon, 2009. március 18. szerda, 21:20 (#)

nekem bajom van velük. az baj?

11

Author Profile Page eszpee, 2009. március 18. szerda, 22:30 (#)

rof, ugye?! :D

egyébként hátulról freccsent, az a titka.

12

Author Profile Page NagyGa1, 2009. március 19. csütörtök, 01:03 (#)

A lényegen azt hiszem átsiklottunk, senki sem lepődött meg rajta, hogy van-e Gellért tér Lyonban (pedig eszpee is tuti csak ezért írta a cikket).


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork