Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Éhes proletárok

ervin cikke a Blog rovatból, 2009. június 4. csütörtök, 07:14 | 11 hozzászólás

"Föl, föl, te éhes proletár" - bátorították találóan saját magukat a Magyar Szocialista Párt kongresszusának reménykedő küldöttei, beleértve a szöveggel kicsit birkózó válság-miniszterelnökjelöltet is. Velük ellentétben én viszont nemcsak reménykedem, hanem pontosan tudom, hogy a modern baloldal pozitív hatása az utca szintjén is lemérhető.

Vegyünk egy konkrét példát, a belvárosi Ó utca és Jókai utca sarkát. Itt nemcsak felépült az MSZP impozáns, vadonatúj székház-erődítménye (méghogy válságban az építőipar?), hanem a néhány évvel ezelőtti állapothoz viszonyítva, amikor ugyanezen a helyen még a szakszervezetek bázisa állott, hozzávetőlegesen 2700%-kal nőtt a környéken parkoló Audik száma is.

Két tanulsággal is szolgálhatok: van még perspektíva ebben az országban, illetve nem is olyan nehéz demagóg cikket írni.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (11)

1

Benny Lava, 2009. június 4. csütörtök, 09:41 (#)

Pontosan ezért éhes a proletár: az Audi elvitte a fizuját.

2

Hapci, 2009. június 4. csütörtök, 10:40 (#)

Akik értünk dolgoznak, izzadnak, offsóroznak reggeltől estig, igazán megérdemlik azokat az Audikat. Egy Skoda feltörné a seggüket, nyilván.
No, bírok én is demagóg lenni, de ezeken a szánalmasan hazudós és lopós alakokon, a választott vezetőinken csak röhögni lehet, pártállásra való tekintet nélkül.

3

Author Profile Page eszpee, 2009. június 4. csütörtök, 11:42 (#)

Körülbelül annyira demagóg a cikk, amennyire cinikus volt a proletározás az mszp kongresszuson, így nem nagyon látok kivetnivalót benne.

4

blö, 2009. június 4. csütörtök, 12:36 (#)

Most mi van? Cseréljenek indulót? Legyen a Hegedűs a háztetőn. "Ha én gazdag lennék..."

5

Benny Lava, 2009. június 4. csütörtök, 14:10 (#)

A Ha én gazdag LENNÉK kb pont annyira kurrens, mint az éhes proli :D (meg anno a rosszabbul élünk, mint 4 éve...)

6

Author Profile Page ervin, 2009. június 4. csütörtök, 15:30 (#)

Ha már az indulót boncolgatjuk, most jövök rá, hogy az "Ez a harc lesz a végső" sor komoly relevanciával bírhatott sokuk számára.

7

Author Profile Page stsmork, 2009. június 4. csütörtök, 16:04 (#)

Ervin, ezt már Váncsa István is kicikizte az ésben:

"Ha már itt tartunk, jusson eszünkbe, hogy Bresztkovsky Ernő Internacionálé-fordítása a szöveghűséget néhol talán túl liberálisan kezeli. „A gazdagoknak kedve-kénye / erőnkből szívja ki a vért, / csaló az államok törvénye, / mert minden bajt szegényre mért." Ez így nyilvánvaló sületlenség - mi az, hogy „erőnkből szívja ki a vért"? -, de hát az eredetiben nem is ez áll, hanem valami efféle: „Az állam sújt, a törvény színlel, / Az adó sebzi a szegényt; / Kötelmet a gazdag nem ismer, / A »jog« szó nem kelt már reményt", és így tovább. Ennek már van értelme, persze csak ha nem a kormánypárt vezetői és milliárdos vállalkozók éneklik, noch dazu negyvenévnyi létező szocializmussal a hátuk mögött. Mert akkor továbbra sincs."

http://www.es.hu/?view=doc%3B22600

8

Benny Lava, 2009. június 4. csütörtök, 16:06 (#)

És az összeeefohognihí hát?

9

deacon, 2009. június 4. csütörtök, 16:56 (#)

@7 stsmork: szellemes, de azért ő is segített tolni a szekeret szombat esténként... noch dazu.

10

Author Profile Page ervin, 2009. június 9. kedd, 17:49 (#)

Helyzetjelentés az EP-választások után: a székház elől eltűntek a biztonságiak, és az Audik többsége is. Nyilván átmenetileg, de akkor is hehe.

11

Boca, 2009. június 10. szerda, 16:14 (#)

Látod, Ervin, ez a blogoszféra ereje!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork