Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53915 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Rugalmas szabályok

eszpee cikke a Blog rovatból, 2009. november 16. hétfő, 17:55 | 13 hozzászólás

Decemberben hazautazom Budapestre, gondoltam ha már úgyis megvan még a Pannon előfizetésem, szerezzünk rá netet, elég okos a telefonom, így nem kell majd laptopot cipelnem. Nem akarok óvatosan kattintgatni az ünnepek alatt, inkább férjek el a csomagban kényelmesen, legyen 5 giga, 6240 forint egy hónapra, több nem is fog kelleni, jó lesz. Biztos ami biztos, gyors levélváltás az ügyfélszolgálattal, nem csak számítógépre kötött 3G adapterrel, hanem telefonon használva is megy ez, szuper, vágjunk bele!

Számlazárás december másodikán, szóval megrendelem már most, akkor aktiválják, pont jó lesz egy hónapra. Itt elkövettem egy súlyos hibát, ugyanis feltételeztem, hogy ezt is, mint a tarifacsomagokat, csak havonta lehet cserélni, és nem böngésztem át az ÁSZF-et, hogy erről meg is bizonyosodjak. Súlyos hiba, elnyerem büntetésem, rögtön ott figyel az aktivált 5 gigás csomag a kártyán. Ehh, fenébe is, nem ezt akartam, töröljük csak. Erre egy mellbevágó figyelmeztetés:

Ön ezennel lemondja Mobil Internet 5 GB szolgáltatását. A szolgáltatás lemondása számlazáráskor történik meg. A továbbiakban havidíjmentesen, forgalmi díj ellenében tovább használhatja a Mobil Internet Start szolgáltatást.

Ezen elég rendesen felhúzom magam, de mindegy akkor, jól van, nem törlöm, nyertetek két hetet, gondolom magamban, mert az biztos, hogy nem fogom újrajátszani ezt decemberben. Erre a következő oldalon kiderül, hogy még csak ez sem, mert máris rámverték az egész novembert:

Tájékoztatjuk, hogy szolgáltatás megrendelése vagy lemondása esetén az aktuális nyitott számlázási, illetve kártyás ciklusban a szolgáltatásért teljes havi díj kerül felszámításra.

Összefoglalom: megrendelés azonnal él, és az aktuális dátumtól függetlenül az egész hónapra vonatkozik, lemondás viszont sajnos csak számlazáráskor kivitelezhető.

Biztos vagyok benne, hogy ki lehet ezt magyarázni szolgáltatói oldalról, és el tudom képzelni, hogy nem csak a Pannonnál van ez. Meg nem is az a párezer forint zavar, hanem hogy így apróbetűznek meg sunyiznak, amikor normálisan is lehetne ezt intézni, elég sok pénzt hagytam már náluk és még fogok is, csak most ezentúl egy kicsit rosszabb szájízzel.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (13)

1

Konrad, 2009. november 16. hétfő, 18:53 (#)

Egyre többször jut eszembe, hogy otthagyom a Pannont a picsába. Pedig öregebb az előfizetésem, mint a jelenlegi házasságom, és már az is elmúlt 10 éves...

2

Author Profile Page eszpee, 2009. november 16. hétfő, 19:48 (#)

Nekem viszont egyébként semmi bajom velük, sőt, egy közelmúltbeli problémás ügyben is maximálisan jó fejek voltak, ezért is szomorít el igazán a fenti bénázás.

3

nrg, 2009. november 16. hétfő, 20:42 (#)

12megabyte(!!!!) 15.000 forintért, heló pannon :)
ez az én storym :)

4

Koránkelő, 2009. november 16. hétfő, 21:16 (#)

Nem hiszem, hogy máshol jobb lenne.

5

Author Profile Page eszpee, 2009. november 16. hétfő, 21:27 (#)

nrg, külföldön voltál, mi? :)

6

SeSam, 2009. november 16. hétfő, 23:40 (#)

nrg nem volt külföldön, az a bizonyos Mobil Internet Start ennyibe kerül. Én 15MB-t neteztem 18.000 forintért, mert - mint később kéthetes utánajárással kiderítettem - az iPhone óránként csatlakozik újra, és hiába aktiváltattam egy más csomagot, még az alapcsomaggal számolt kb 40 percig az értesítő SMS után is.

Itt a sztori részletesenl:
http://sesam.hu/2009/10/20/pannon/
http://sesam.hu/2009/10/27/pannon-update/

Végül elismerték, és visszakaptam a pénzem, illetve nullázták a mínuszt, de akkor is sokkoló élmény volt a dolog. Illetve az a legnagyobb bajom az egésszel, hogy csak hosszas és eltökélt nyesztetés hatására sikerült elérni ezt a számomra pozitív végkimenetelt.

7

CsasZ, 2009. november 17. kedd, 09:35 (#)

eszpee:
A T-Mobile-nál nem egészen így van. Előfizetésesként naponta kapcsolhatod ki/be a különféle Net csomagokat.
Sesam:
Benne van az ÁSZF-ükben, hogy a számlázás 1 órás csomagokban, óránként összesítve és kerekítve történiik.
Ha egyáltalán bekapcsoltad az iPhone-t anélkül, hogy _előtte_ normális net csomagot vettél volna, akkor őrült vagy. Már csak az volt a kérdés, hogy mekkorát szívsz vele.
Ja, és a T legalább SMS-t küld a kedves ügyfélnek 1 MB forgalom után, hogy most éppen Netstart csomagban netezik és talán gondolja át újra, hogy nem lenne-e jobb valami testhezálló csomagot választani...

8

nrg, 2009. november 17. kedd, 13:53 (#)

#5, az a LOL, hogy nem!! belfüldi sima gprs.

9

nrg, 2009. november 17. kedd, 13:55 (#)

eheheh, most látom hogy sesam is hasonló cipőben jár, köszi, énis utánajárok, hátha sikerül valamit visszaszerezni belőle :)
mondjuk az én esetemet bonyolítja hogy üzleti előfizu, és van egy kapcsolattartó amin keresztül proxyzva zajlanak a dolgok a pannon felé :)

10

sjuknoah, 2009. november 17. kedd, 17:27 (#)

Hello Magyarorszag.
Ez a tortenet annyira de annyira magyar. Nyugaton ilyet mar nem jatszanak meg a szolgaltatok, egyszeruen nem tehetik meg. MInden feltetel tiszta, adminisztracio egyszeru. Mikor lesz ilyen odahaza is..?

11

Benny Lava, 2009. november 18. szerda, 21:04 (#)

sjuknoah,
remek, ezek szerint te tisztában vagy a környékbeli országokban lévő helyzettel is - mert tipikusan magyar szted a dolog, nem tipikusan közép európai.
Szóval, mondd, mi a helyzet pölö Szlovákiában, Lengyelországban, Szerbiában, Romániában, Bulgáriában? Mert ezek szerint jobb a helyzet, mint itt.

12

Zs, 2009. november 20. péntek, 21:38 (#)

"legyen 5 giga, 6240 forint egy hónapra"

A cégeknek meg 3.000 ft és az adóból is leírják...
/off kiváncsi lennék a céges, vagy magánemberekből lehet több bevételük

13

tintanyúl (ink rabbit:), 2009. november 22. vasárnap, 11:50 (#)

német Fonic USB-netem van, ami naponta (értsd 24h) 2,50 eur), korlát nélkül, általában UMTS vagy HDSPA, hasít. Ez itt drága(:-o), de a mobilnetet meg kell fizetni...
Az otthoni (p-mobil, vannon, stb) net még nem ajrópa, és valóban, nem csak magyar, hanem közép-kelet európai a mentalitás.
Egyébként Benny Lava-nak üzenem, hogy igen, vannak jobbak is ebben a térségben, a magyarik piszkos lenyúlása egy sport.
Fogalmam sincs, hogy miért.
persze ennyire naiv nem vagyok...


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork