Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53905 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Ennyit a farmerről

ervin cikke a Blog rovatból, 2010. május 26. szerda, 08:45 | 4 hozzászólás

No jeans for women

Imádott Indonéziám egy kicsiny szegletében mától tilos női farmernadrágot árulni. Meg viselni is. A törvényt, amely a Sharia teljesebb átélését és megvalósítását hivatott segíteni, útakadályoknál és járőrözés során végrehajtott ellenőrzésekkel kívánják megtámogatni.

Nyugat-Aceh régense, aki a rendelkezést meghozta, a saját földi cselekedeteiért való, illetve a társadalom iránt érzett felelősségével indokolta a többségi támogatással hozott, és ezért demokratikus döntést. Máshogy nem is lehet ez, hiszen, ahogy László és Zsolt mondanák: Isten a történelem ura.

(Kép és forrás: Indonesia Matters)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

Charlie Brown, 2010. május 26. szerda, 14:52 (#)

Ez az istenezés most nagyjából irreleváns, nyugodtan lehet hivatkozni az önrendelkezésre, vagy amire tetszik, ha _valóban_ többségi támogatást élvez a sharia akkor ez van, szívük joga. A demokráciában ez is benne van a pakliban. Nyugat-Európában meg a burka meg a fejkendő lesz/van feketelistán, az ugyanez zöldben. Bárcsak ez a farmerügy volna a legszomorúbb momentuma az indonéziai iszlám szélsőség aggasztó terjedésének. :(

2

Author Profile Page ervin, 2010. május 26. szerda, 19:35 (#)

Charlie Brown, nem irreleváns, mert mindezt "isten nevében" csinálják.

Az önrendelkezési jog abszolúte más tészta; felőlem azt csinálnak, amit akarnak, nem vitatom el az ehhez való jogukat, de ettől még nevetségesnek tartom az álláspontjukat - ugyanúgy, mint nálunk törvénybe szuszakolni isten nevét, amit szintén meg lehet szavazni demokratikusan.

3

nyelv-ész, 2010. május 27. csütörtök, 20:53 (#)

A kép tanúsága szerint a szoros cicanadrág viselése viszont nem ütközik törvénybe, ami okán csak arra tudok gondolni, hogy a háttérben a cicanadrággyártók állnak, akik ilyen fondorlatosan kívánnak megszabadulni a konkurrenciától.

4

d, 2015. március 9. hétfő, 07:51 (#)

dd


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork