Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Digitális trónfosztás

Ervin cikke a Fotó rovatból, 2004. augusztus 27. péntek, 17:53 | 4 hozzászólás

Nikon-tulajdonosok és rajongók, ne essetek kétségbe: továbbra is a tiétek a második legjobb fényképezőgépmárka! A helyzet azonban az, hogy a Canon bombagóljait egyre kevésbé lehet figyelmen kívül hagyni, és ha minden igaz, hamarosan ismét a hálóban táncol a pettyes.

Szégyenérzet nélkül, mindazonáltal az amatőrstátusom egyértelművé tételére írom le, hogy engem két dolog vonzott annak idején a Canonhoz. Az egyik, hogy ők hirdettek állandóan a National Geographicban, és én a veszélyeztetett állatok bemutatását jó és rokonszenves ötletnek tartom. A másik a szemvezérlés, amellyel az analóg időkben vásárolt E30-asom kényeztetett el. Betanulta a szememet, aztán ahova néztem, oda fókuszált. Rettenetes uralkodás!

Ezzel a dologgal el is voltam, békés második helyen a Nikon piedesztálja alatt, mígnem a digitális világ beköszöntével a helyzet lassan változni kezdett. Átugorva a részleteket, mostanra - tanulatlan de karcos véleményem szerint - a Canon mintha lenyomta volna a régi királyt. Az EOS300D-vel ők gyártottak először tömegméretekben megengedhető digitális tükörreflexes gépet, és a kompaktgépek terén is igen jókat húznak.

Ez utóbbi véleményemet némi elsőkézből való ismeretre is alapozom, ugyanis mostanában időm egy részét a Canon IS1 és a Nikon Coolpix 4500 hasonlítgatásával van szerencsém tölteni. Mindkét gép szép képeket készít, de a Canon egyértelműen jobban látja a színeket. Ez a tény egyébként sajnálatos, merthogy a Nikon az enyém.

A jövő persze a tükörreflexeseké; eszpeevel hatalmas erőfeszítések árán tartjuk vissza egymást attól, hogy beadjuk a derekunkat és utolsó pénzünket ilyesmire költsük. Mit tartogatnak a nagyok e téren?

A Canon kaszál a versenytárs nélküli 300D-vel, és közben már tesztelteti az új ász, a 20D példányait. Azt a masinát 0,2 másodperc alatt lehet alaphelyzetből lövésre kész állapotba hozni, ami nemcsak digitális fényképezőgépek, de kamaszfiúk esetében is komoly fegyvertény. A Nikon eközben a felső régiókba menekül; vagy egy éve ígérgeti a DX2 megjelenését. A helyzet már a nikonosok egy részét is aggasztja:

I shoot Nikon and I'm honest about all this. It's curious that everytime Nikon comes out with a new camera like the D2H that Canon comes out a few weeks later with something like the 1D-MkII that completely eclipses it, as if Canon has already designed these things a year ago and just waits for Nikon before they bother to introduce it. I mean really, the years-obsolete Canon 1D has the same resolution and FPS as the new Nikon D2H, and twice the sync speed. Such is life. if I was smart I'd wait for the D2X announcement and then buy whatever Canon already has up their sleeves that will be announced 3 weeks later. (kenrockwell.com)

Szemeiteket mostantól a szeptember végi Photokina kiállításra vessétek (korszakalkotó honlap: photokina.de), ahol a gigászok rendszerint nagyot próbálnak durrantani. Meglátjuk, melyiknek sikerül és hova.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

nzanga mobutu junior, 2004. augusztus 27. péntek, 21:05 (#)

markasznobizmus sukz. (az "ujhazityukhusleves a jobb" vitak pedig megsukzabbak. lasd indexforum fotos topikjai.) tokmindegy ki gyartja, nem a markat kell nezni, hanem a produktumot es arra kell loni az evaluation criteria systemet. bar a fotosok nagy ("a nagyon nagy") resze latens fasiszta (amely fasizmusat jobb hijan kenytelen fenykepezogepe markajaban kielni - 10tel a kivetelnek), igy ezt sose fogja megerteni. ,)

ha netan valamilyen hibas biznisz diszizsn folytan lassan eltunne a nyakakbol a nikon, csak azert sajnalnam, mert egyel kevesebb versenytarsa lenne a tobbinek, ugyanez persze vonatkozik valamennyi markara. akasszatok fel a szmenatokat! es fotozzatok.

2

eszpee, 2004. augusztus 30. hétfő, 09:40 (#)

Úgy néz ki, a sportfotózásban is tarol a Canon... :)

http://href.hu/x/35m

3

peter, 2005. február 28. hétfő, 20:03 (#)

James Bond 007 Digital Camera - 150$

Fact and Fiction Collide:
I can't count the number of times we've had to turn away customers who want to buy some exciting spy gadget they saw in a recent movie. Often times, the gadgets and gizmos seen in action thrillers are merely make believe. Here's the exception to that rule.

The First James Bond 007 Digital Spy Camera

Cleverly hidden inside a Zippo style lighter, a digital camera system finally worthy of the 007 licensed trademark. Remarkably versatile, this little spy camera will give you some of the most amazing digital pictures you've ever seen in a package this small.

http://www.spygadgets.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=JB1&Category_Code=

Ez a kamera aztán tényleg mindig veled lehet ;)

--

"Reality is relative to the Observer."

4

peter, 2005. február 28. hétfő, 20:05 (#)

Sunglasses Camera - Color CMOS

http://www.spygadgets.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=GLASSES&Category_Code=


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork