Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Confederate States of Nagy-Magyarország

Orosz Péter cikke a Fotó rovatból, 2006. június 22. csütörtök, 15:51 | 4 hozzászólás

Amerika-ellenes tüntető a Parlament előtt. Fotó: Nagy Attila/index

Az "ellenségem ellensége a barátom" világképek szinte mindig rendkívül mulatságosak. Például amikor egyébként xenofób emberek Amerika-ellenessége átcsap az iszlám terrorizmus éltetésébe. A mai változatot erre a témára Nagy Attila készítette az indexnek.

Figyeljük meg a derékra csavart árpádsávos zászló felett a Konföderáció lobogóját. És képzeljük hozzá a provinciális kelet-európai irredentizmus, és a rabszolgatartó, rasszista, de magára lovagi és romantikus mázt festő amerikai Dél gyönyörű amalgámát.

Bár most hogy végiggondolom, ezek úgy mennek egymáshoz, mint mogyoróvajhoz a lekvár.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (4)

1

nyelv-ész, 2006. július 2. vasárnap, 18:21 (#)

"xenofób emberek Amerika-ellenessége átcsap az iszlám terrorizmus éltetésébe" - ez nektek honnan jött le? A linkelt képen jobbra látható fószer netán arab terrroristák zászlaját lengeti? Vagy a cikkben írnak róla? Azt viszont elfelejtettétek belinkelni...

2

Orosz Péter, 2006. július 3. hétfő, 13:21 (#)

Az idézett félmondat általánosítás. Arra utal, hogy a magyarországi szélsőjobboldali szubkultúra tagjai annyira utálják a zsidókat, hogy a zsidókat szintén utáló iszlámista terroristákról gyakran nyilatkoznak kedvező fényben. Pedig - ha nem lennének utálható zsidók - az arabokat szintén utálniuk kéne, mert azok sem rendes fehér emberek. Ez a kognitív disszonancia a szubkultúrán kívüli szemmel nézve rendkívül mulatságos.

Utána azonban újabb félmondat következik: "A mai változatot erre a témára:" A képen valóban nem utal semmi az iszlám terrorizmus éltetésére: egyszerűen eszembe jutottak róla a szélsőjobboldali gondolkodásmódban rejlő ellentmondások és összekötöttem két pontot.

A képhez tartózó cikket nem feledékenységből, hanem szándékosan nem linkeltem be, mert egyáltalán nem kapcsolódik a poszt témájához. Egyszerűen Bush elnök budapesti programjáról szól: http://index.hu/politika/belfold/bushbp621/

3

Ali, 2006. július 3. hétfő, 13:49 (#)

Ejnye már! És ha az a derékra csavart zászló házilagosan kis hibával készített amerikai, csak a csillagok előre estek, akkor mi van? :)))))))))))

4

Orosz Péter, 2006. július 3. hétfő, 14:07 (#)

Akkor megalol van!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork