Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Az Adobe megvette a Rawshootert

ervin cikke a Fotó rovatból, 2006. július 13. csütörtök, 16:54 | 7 hozzászólás

Rawshooter... és funkcióit előbb-utóbb beépíti saját programjaiba. Ez jó hír azoknak, akik már eddig is a Photoshop RAW konverterével küzdöttek, de kevésbé vidám hír azoknak, akik örültek, hogy volt egy független, pöpec kis versenytárs, aki ingyen is komoly funkcionalitást kínált a fotósoknak, egyszerűen kezelhető csomagolásban.

Az Adobe tehát tovább menekül előre, a Macromedia és más cégek után újabbat vásárolt. Nem vagyok bennfentes, de nem lepődnék meg, ha a Pixmantec tulajdonosai (így hívják a Rawshootert fejlesztő céget) valami ilyesmit terveztek volna már az elejétől kezdve: gyorsan kijönni egy figyelemre méltó progival, ingyen szétteríteni a fotós közösségben, aztán várni a pénzes kérőt. Ha így volt, bejött nekik.

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (7)

1

maz, 2006. július 14. péntek, 00:48 (#)

es vegyuk meg azt is figyelembe, hogy a pixmantec a capture one kiugrott fejlesztoibol jott letre...

2

sic, 2006. július 17. hétfő, 14:37 (#)

#1 Akkor még érthetobb hogy hozzàérto ismeroseim szerint a "algorithme de compression"(=ezt félek leforditani, a kompresszio algoritmusa?) a Rawshooterben jobb mint a Capture One-é. :) személyesen csak a jelentését sejtem, és a Capture One-t nem hasznàltam még.
Erdekes volna ugyanazt a nyersanyagot feldolgozni mindkét szoft-tal.

3

Author Profile Page ervin, 2006. július 17. hétfő, 14:50 (#)

sic, tömörítési algoritmus. egyébként én próbáltam mindkét programot: ha gyorsan kell valami, és nem akar az ember tökölni, akkor a rawshooter talán jobb, de alaposabb munkára nekem a c1 pro vált be anno - persze lehet, hogy csak arra állt rá a kezem.

az alapbeállításaik szerint mindenesetre egyértelműen más színárnyalatú képet hoznak ki ugyanabból az alapanyagból :)

4

Author Profile Page eszpee, 2006. július 17. hétfő, 14:54 (#)

Illetve, hogy egyszerűsítsük a képletet, a Photoshop saját raw-feldolgozója is rengeteget fejlődött a CS1 óta.

5

Author Profile Page ervin, 2006. július 17. hétfő, 15:29 (#)

Ezt aláírom. A minap ki kellett próbálnom, letöltöttem a legújabb verziót az Adobetól, és tényleg egészen kellemes. Gyors munkára talán máris ez a leginkább ajánlott, pláne, ha felturbózzák a Rawshooter featúráival.

(A leggyorsabb persze az irfanview azért. :))

6

sic, 2006. július 17. hétfő, 15:34 (#)

#3- ervin Mindenféle rissz rossz inkompatibilitàsok miatt fogok kiprobàlni màst mint a Rawshooter, koszonom az informàciot. Szoszmotolni meg szivesen szoktam ilyesmivel.
Néha egy baràtomhoz jàrhatok ilyet hasznàlni :
http://www.lacie.com/fr/products/family.htm?id=10010 (àlomi, mi? :)) otthonra kizàrt hogy vegyek, inkàbb mégegy objektivot (=lencsét?).
Talàn a szinkulonbozések màs alapkalibràlàsok feltételezése miatt vannak? Megint koszi, jo tudni mielott elszurom amit belottem.
#4-eszpee A CS rawfeldolgozojàt akkor hasznàlom ha féltévedésbol inkàbb nem jpegben kattintottam, talàn upgradelnem kéne...

7

sic, 2006. július 17. hétfő, 16:24 (#)

Mig irtam meglett az #5 vàlasz, koszonom mindekettotoknek.


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork