Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Turistatörlő és online képkezelő

eszpee cikke a Fotó rovatból, 2006. július 27. csütörtök, 11:29 | 7 hozzászólás

A Homár hozta pár napja egy kis hír szintjén, hogy egy webes fotókezelő új, "Tourist Remover" szolgáltatással próbálkozik, ami a képekbe bemászkáló járókelők automatizált, totális eliminálását igéri, ha több fotónk is van a helyszínről. Ezt persze azonnal ki kellett próbálni, mostanra végeztem vele, lássuk, mit tud a Snapmania.

Először is egy pontot kiosztunk zseniális marketingért: ki a fenét érdekelne egy X+1-edik online fotókezelő a Flickr, Picasa és társai után, hát engem sem. Na de kijönni egy teljesen új featurerel, és azt széthinteni a médiában, szemérmesen hallgatva arról, hogy valójában itt egy teljes fotókezelő cucról van szó igazából, aminek csak egy funkciója az antiturizmus - na az már okos statégia.

Legalább két szót meg is érdemel hát a teljes Snapmania rendszer is. Őszintén szólva ennyire desktopközeli webes alkalmazást nem sokat láttam - a Yahoo új Mailje még ilyen talán, bár az nem flashben készült, a Snapmaniával szemben. Csak gyorsan szaladtam át a felületen, de nem tudtam nem észrevenni pár apró finomságot.

Képet feltölthetünk a saját programjából, webről (akár ZIPet vagy tgz-t is fogad), valami számomra így hirtelen elég rejtélyes windows integrációval, esetleg egy automatikusan generált emailcímre küldéssel (!!!), nagyon korrekt.

Fotóink automatikusan dátum szerint rendeződnek, de Organize címszóval színkódolt csoportokat is létrehozhatunk, amik kvázi tag-ekként működnek, lévén egy kép több csoportban is előfordulhat. Egyszerűen publikálhatunk webalbumot, menthetünk pdf-et, küldhetünk MMS-t (!!! - bár nem ingyen, és egyelőre csak Svájcba), slideshow, panoráma, nyomtatás, poszter, bögre, nem is sorolom, nem csak felmondták a házi feladatot, hanem úgy tűnik, a brainstorm eredményét egy az egyben leküldték a fejlesztőknek.

Az apropóul szolgáló Tourist Removert (tetszik a lényegretörő név is) egy közel egy éves berlini sorozattal teszteltem, amikor is a Reichstag új kupolájából próbáltam turistamentes képet csinálni - aki járt arra, tudhatja, ez elég lehetetlen próbálkozás. Azért lett valami, vagy 8-10 felvétel és egy jó órányi Photoshop után az eredmény nekem tetszett - most kipróbáltam, mit csinál ugyanezzel a Snapmania.

Három képet töltöttem csak fel, ráadásul ezek nem is állványról készültek, bár az elmozdulás elég kicsi közöttük. Egyet webről, kettőt emailhez csatolva, gond nélkül felért mind elég hamar. A Tourist Remover az alsó eszközlista jobb szélén van, ha nem találnátok, elsőre nekem se ment. Ráhúztam a három fotót, majd a feljövő ablakban kicsit átrendeztem a sorrendjüket, és elküldtem. Szólt, hogy hárman állnak előttem a sorban, majd küld egy levelet, ha kész van. 5 perc nem telt el, bejött a mail, hogy megnézhetem, és bár néhány ember ott maradt, a nagy részük gyönyörűen eltűnt.

turistamentes övezet

Padló, komolyan. Itt a teljes galéria a három eredetivel együtt, stílszerűen snapmania-ból pár kattintással exportálva. Ítéletezni itt nem szoktunk, de ez most hirtelen lelkesedésből elkövetett csillagos hetes. Csak így tovább!

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (7)

1

Author Profile Page NagyGa1, 2006. július 27. csütörtök, 12:50 (#)

?????
Mitől függ hogy melyik turisták maradtak meg???

2

Author Profile Page eszpee, 2006. július 27. csütörtök, 12:55 (#)

Gondolom az épület részének vette őket. Mentségére szolgáljon, hogy ez a pár az első képen volt ott, amit átrendezés után a legjobbként állítottam be.

3

Author Profile Page ervin, 2006. július 27. csütörtök, 12:57 (#)

Nagy igyekezetében még a német zászlót is megtrimmelte egy kicsit. Akkurát.

4

Author Profile Page NagyGa1, 2006. július 27. csütörtök, 13:04 (#)

Hmmm....

De akkor az apukát a kissráccal meg a fenti fotós csajt miért szedte le?
A zászló nekem úgy tűnik az első képhez képes nem változott.

Nem lennék nagyon meglepődve, ha kiderülne hogy kicsi indiaiak dolgoznának a háttérben photoshoppal, és csak addig működne a szolgáltatás, amíg nincs nagy load, és csak a reklámkampány része...

5

Author Profile Page eszpee, 2006. július 27. csütörtök, 13:07 (#)

NagyGa1, lehet, úgy még talán olcsóbb is lenne, mint fejlesztgetni :)

6

methan, 2006. július 28. péntek, 06:05 (#)

eszpee, azt kipróbáltad, hogy ha kétszer beadod ugyanazokat a bemenő adatokat, akkor az eredmény is ugyanaz-e?

7

Author Profile Page eszpee, 2006. július 28. péntek, 08:57 (#)

nem, de valószínűleg nem ez az út, hanem több / más képek beadása, illetve sorrendcsere. legközelebb, ha sok a turista egy képemen, kipróbálom!


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork