Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53955 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Kína update

ervin cikke a Fotó rovatból, 2006. augusztus 25. péntek, 08:30

A korábban általunk is megénekelt Jason Lewis Kínába ért; önkéntes tudósítónk, Gőcze Gyuri pedig még mindig ott van. Mindketten fényképeznek. Híreket mondunk.

Az Expedition 360 elnevezésű projekt lassan a finishez ér. Persze ez meglehetősen viszonylagos fogalom, hiszen több mint tíz éve zajlik a menet: emberi erővel hajtott járművekkel megkerülni a Földet. Lewis és alkalmai társai elérték Kínát. Érdekes, hogy Thaiföld felől közelítve pont az általam is bejárt utat választották, csak visszafelé. A laoszi hegyek ismeretében minden elismerésem nekik.

Olthatatlan néprajzi érdeklődéstől fűtött Gyuri barátunk ezúttal a helyi ünnepségek egyikéről küldött képeket. Az első két felvételen egy hagyományos mongol birkózóverseny előkészületeit látjuk; figyeljük meg, ahogy a módszeres kínaiak még a rendőrt is az alkalomra szabták! Az utolsó képen pedig egy amatőr kísérleti színtársulat mutatja be "A majmom az életemre tör" című egyfelvonásosát, autentikus szereplőkkel és kézifegyverekkel.

Csodálatos ország!

Gőcze Gyuri fotója Kínából

Gőcze Gyuri fotója Kínából

Gőcze Gyuri fotója Kínából

Megosztások Facebookon


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork