Kispad

Kispad: közös blog
4230 cikk, 53959 hozzászólás
Szerzők | Tudnivalók | Feedek


Almás Erik fotóművész - majdnem

ervin cikke a Fotó rovatból, 2007. november 28. szerda, 11:42 | 5 hozzászólás

Nemrég figyeltem föl Erik Almasra, a magyar nevű amerikai fotósra, aki félelmetes képeket készít fényképezőgéppel és szoftverekkel, meglehetősen gazdag üzleti megrendelők számára.

Fisherman by Erik Almas

Megkerestem a művész honlapját, ott viszont meglepetésemre az derült ki, hogy Norvégiában nőtt föl. Na de hogy kerül oda egy magyar gyerek? Emögött biztosan jó történet bújik meg, gondoltam, úgyhogy írtam neki. Ő meg válaszolt.

Íme, a levelezésünk részletei, lefordítva:

Szia, Erik: először is gratulálok a képeidhez, mind a felvételek, mind a földolgozásuk elképesztő. Egy magyar közösségi blog szerkesztője vagyok, és a magyar hangzású neved miatt keresem a kapcsolatot veled, hátha érdekes történetet keríthetünk ki belőle az olvasóink számára. A weboldaladról már tudom, hogy Norvégiában nőttél föl, de vajon van-e valamilyen magyar kötődésed? Ha igen, és szívesen megosztanád velünk, örömmel fogadom a válaszodat.
Szia, Ervin: köszönöm szépen a méltatásodat. Nemcsak Norvégiában nőttem föl, hanem a családom is norvég. A nevünk is régi norvég név, eredeti betűzése Almås, és azt jelenti: a domb, amelyen szilfák nőnek. Úgyhogy tudtommal nincsenek magyar őseim.
Szia, Erik: akkor ez nem jött be. :) De legalább most már nem fogsz meglepődni, ha legközelebb valaki magyarnak gondol a neved alapján. Egyébként mi meg Almásnak írjuk a nevet, és almához vagy almafához kapcsolódik. Ha esetleg láttad az Angol beteg című filmet, a magyar főalakjának is ez a neve, csak megtoldotta egy nemesi y-nal.

A most már bizonyítottan norvég-amerikai fotós honlapját itt találjátok, a cikket illusztráló kép készítésének történetét pedig itt lehet végigkövetni.

(Kép: Erik Almas)

» Ugorj a hozzászóló ablakhoz

Megosztások Facebookon

Eddigi hozzászólások (5)

1

akakij, 2007. november 28. szerda, 13:57 (#)

Majdnem fotóművész? :)
Jó a cím.

2

phnb, 2007. november 28. szerda, 14:16 (#)

Érdekes ez a hogyan készült-dolog, de ez szerintem sokkal inkább reklámgrafika, mint fotográfia.

3

mirlo, 2007. november 29. csütörtök, 09:05 (#)

rettenetesen steril, és ezáltal valahogy teljesen érdektelen képek számomra. A technikai megvalósítás imponáló tudást mutat.

4

Penálen, 2007. november 29. csütörtök, 12:59 (#)

Pont így voltam ezzel én is. Nilvánvaló, hogy technikailag, képességileg nagyon király, de valahogy nem bizsergető.

Mindenesetre, szeretnék én huszadennyire érteni a fotózáshoz...

5

Gene Dirt, 2015. március 16. hétfő, 09:50 (#)

Szerintem ez a fickó egy zseni! Elképesztő tudás és hihetetlen jó üzleti érzék...a stílusról már nem is írok... példakép! ;)


Hozzászólsz?

Igen

Hozzászólást csak névvel együtt fogadunk el. Ha linket írsz be, akkor előtte és utána hagyj egy szóközt, főleg akkor, ha zárójelbe teszed.


Az oldal tetejére | Szerzők, tudnivalók, feedek | sesblog és Kispad © 2003-2010 ervin, eszpee, stsmork